שתף קטע נבחר

עוגיות נוצצות

ליאור אדרי אופה עוגיות יהלומים. למעשה אלו עוגיות חמאה רכות המגולגלות בסוכר, שעושה אותן גם פריכות וגם מנצנצות



עוגיות יהלומים


חומרים:

1 כוס אבקת סוכר
330 גרם חמאה
1 ביצה
1 כפית תמצית וניל
1 כפית גירדת תפוז
1/4 3 כוסות קמח
1 כפית שטוחה אבקת אפייה

לציפוי:

1 חלבון
כוס סוכר

הכנה:

1. מקציפים יחד את אבקת הסוכר והחמאה במשך 10 דקות. מוסיפים את הביצה, תמצית הוניל וגרידת התפוז.
2. מערבבים את הקמח עם אבקת האפייה. מוסיפים לתערובת החמאה והסוכר בהדרגה. מקררים 20 דקות.
3. מוציאים את הבצק מהמקרר ומגלגלים לנקניק בעובי 3 ס"מ. מעבירים למקפיא לשעתיים לפחות.
4. מוציאים את הבצק מהמקפיא ומברישים בחלבון. זורים סוכר על משטח העבודה ומגלגלים כך שהסוכר יידבק לבצק.
5. חותכים לפרוסות בעובי של קצת יותר מ ½ ס"מ ומסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפיה.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות צלזיוס במשך 15-20 דקות.

'עוגה עוגה' רחוב בן-יהודה 84, תל-אביב.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים