שתף קטע נבחר

קווינס: לא רק פרבר שינה

חוץ ממוזיאון קולנוע מקסים וביתו של לואי ארמסטרונג, תגלו כאן מפעל פסנתרים גדול, פארקים ונוף מדהים של מנהטן. כל הסיבות הטובות לחצות את גשר קווינסבורו, לרובע השני בגודלו בשיעור האוכלוסיה בניו יורק

קצת היסטוריה תעשיית הסרטים שווה ביקור 

משום מה בחרו מרבית הישראלים שהיגרו לניו יורק ברובע קווינס כיעד מועדף למגורים. הדיעה המקובלת היא שברובע, הנקרא כך מ-1683 על שם אשתו של מלך אנגליה צ'רלס השני, גרים אלה שפשוט לא היה להם מספיק כסף לגור במנהטן.
לא פחות משני שדות תעופה, 'קנדי' ו'לה-גארדיה', נמצאים בתחומי הרובע, אבל למרות זאת אי אפשר לחמוק מתחושת האפרוריות שמלווה את שני מיליוני דיירי קווינס, הרובע המאוכלס השני בגודלו בניו יורק אחרי ברוקלין.
תתפלאו, אבל גם בקווינס יש לא מעט שכונות יפות למדי ואתרי ביקור ראויים. יש לזכור שדווקא הרובע הזה הוא זה שפתח את שעריו לרווחה בפני רבבות המהגרים שנהרו לארצות הברית בתום מלחמת העולם השניה על מנת לשפר את תנאי חייהם.

קצת היסטוריה

כור היתוך של החברה האמריקנית

מרבית השכונות ברובע שמרו על שמם המקורי, מהתקופה לפני שסופחו לעיר ניו יורק ב-1898. שכונות הנושאות שמות כמו ג'מייקה, פלאשינג, ליטל נק, השכונה השוכנת לאורך חוף האוקיינוס האטלנטי רוקאוויי, וגם שכונות היוקרה פורסט-היל ודוגלאס-טאון, כולן היו עיירות קטנות שהפכו להיות שכונות ברובע.

הרובע קווינס כולו היה בזמנו משכן לחוות חקלאיות, עד שבשנת 1909 נבנה גשר קווינסבורו, ששינה את חיי המקום ללא הכר. מאות אלפי מהגרים החלו לנהור לשכונות השונות של הרובע. כ-100,000 סינים וקוריאנים התיישבו בשכונת פלאשינג, הודים איכלסו את ג'קסון הייט, לטינים עברו להתגורר ב-ELMHURST, מהגרים אירים בסאני-סייד ומהגרים מיוון באסטוריה. כך שהרובע כולו הפך להיות כור היתוך של החברה האמריקנית. שכונת אסטוריה, למשל, הינה עד היום המרכז הגדול ביותר בעולם של מהגרים יוונים. מי שרוצה לאכול סופלאקי ולשתות אוזו כמו שצריך מוזמן להטריח את עצמו לכאן.

חזור למעלה
תעשיית הסרטים

מזג האוויר משפיע על ביטול ימי צילום

והנה עוד עובדה שעשויה להפתיע אתכם. רובע קווינס היה ועדיין הינו מרכז גדול למדי בתעשיית הסרטים. גם אולפני פאראמונט, השוכנים כיום בהוליווד, היו זמן רב בקווינס, עד שמזג האוויר של קליפורניה שיכנע אותם לעבור לחוף המערבי, שם מזג האוויר אינו משפיע על ביטול ימי צילום יקרים.

כוכבים גדולים כמו גלוריה סוואנסון, האחים מארקס ואפילו רודולף ולנטינו צילמו פה את סרטיהם, שנכנסו לפנתיאון של עולם הקולנוע. את מוזיאון הסרטים של קווינס, MUSEUM OF THE MOVING IMAGE, חובה לבקר. המוזיאון, המוקדש להיסטוריה של הקולנוע, הטלוויזיה והוודיאו, שוכן ב-35 אבניו על רח' 36 בקירבת ברודוויי.

אחרי שתשלמו דמי כניסה בסך 8.5 דולר תוכלו לשמוע במאים המסבירים קטעי סרטים מפורסמים, לצפות בקטעים נבחרים של סרטים ישנים ובאולם עתיק משנות ה-20 אף לראות סרטים שלמים.

אחד הדברים הנחמדים במוזיאון הוא האפשרות להוסיף בעצמכם אפקטים קוליים לסרטים ולראות "סטים" מקוריים של סרטים ידועים, כולל אביזרי הלבוש והתפאורה. להשלמת החוויה תוכלו לרכוש מזכרות ופלקטים של סרטים ישנים. כדי להגיע למקום נוסעים ברכבת תחתית G או R עד לרח' סטינוויי.

חוץ ממויזאון הקולנוע מציעה קווינס עוד שורה של אתרים ששווים ביקור. הרשימה לפניכם.

חזור למעלה
שווה ביקור

ג'אז, עירייה ישנה ואפילו צפרות

ב-FLUSHING MEADOWS-CORONA PARK ניתן לראות היום את ה UNISPHERE, המתנשא לגובה של 12 קומות, ואת 'אולם המדע' הניו יורקי, שכולל אוסף של חלליות אמריקניות. האזור, שהסופר סקוט פיצ'גרלד כינה 'עמק האפר' בספרו 'גטסבי הגדול', הפך לפארק כבר בשנת 1939, כשניו יורק אירחה את היריד העולמי. כיום הפך האזור למרכז של בילויים וספורט.

גם QUEENS MUSEUM OF ART נמצא בפלאשינג מדואוס-קורונה פארק. המוזיאון יעניק לכם מבט מלא על ההיסטוריה של קווינס. כדי להגיע למקום נוסעים ברכבת תחתית מס' 7 אל תחנת WILLETS STADIUM POINT SHEA, אחת האטרקציות במוזיאון הוא התבליט המואר, מעין דגם מוקטן של כל חמשת הרבעים של ניו יורק, שמתעדכן כל הזמן.

LOUIS ARMSTRONG HOUSE: חובבי ג'אז יתרגשו בוודאי מביקור בביתם של לואי ולוסיל ארמסטרונג, שנמצא ב-KISSENA BLVD 65-30, ליד מלבורן אבניו. הזוג התגורר כאן מ-1943 עד יום מותו של לואי ב-1983. המקום מכיל ארכיון המוקדש לפעילותו המוסיקלית של ארמסטרונג.

FLUSING TOWN HALL: הבניין, שנבנה ב-1862, שירת את העיריה המקומית עד שהשכונה סופחה לניו יורק ב-1900. הוא נבנה על מה שנחשב לאתר קבורה אינדיאני, בשטח ששימש כמחנה צבאי ואולם אחסנה לאספקה צבאית במלחמת האזרחים. מדי פעם נערכות במקום פעילויות שונות ותצוגות אמנות.

מגיעים למקום ברכבת תחתית 7 עד מיין סט' פלאשינג. באותה תחנה יורדים כדי להגיע לבית מעניין נוסף, BOWNE HOUSE, שממוקם ב-BOWNE ST 37-01. זהו אחד הבתים העתיקים וההיסטורים של קווינס, שנבנה כבר ב-1661. הבעלים, שהבית נושא את שמו, הנהיג את הפגישות הראשונות של הקוויקרים בביתו, כשניו יורק נקראה עדיין בשם ניו-אמסטרדם והיתה בידי ההולנדים. לא פחות מתשעה דורות של המשפחה חיו בבית הזה.

STEINWAY AND SONS PIANO FACTORY: הפסנתר המפורסם בעולם יוצר בידי אב המשפחה ונקרא על שמו. אם מתחשק לכם לראות כיצד בונים פסנתרים, המקום בשבילכם נמצא בשדרה ה-19 פינת רחוב 38. במהלך הסיור במפעל הגדול, שנבנה כבר ב-1880 בשכונת אסטוריה, רואים כיצד כ-300 אומנים יוצרים פסנתרים בעבודה איטית ומדויקת. בתום הביקור נכנסים לחדר מיוחד בו נבחנים הפסנתרים המוגמרים על ידי לא פחות מ-10,000 לחיצות על כל אחד מהקלידים. למפעל מגיעים ברכבת תחתית N לשדרות DITMARS.

ISAMU NOGUCHI GARDEN MUSEUM: עוד סיבה לבקר בקווינס. המוזיאון, הממוקם בלונג איילנד סיטי, אהוד על מעריצי הפיסול האמריקני-יפני. במיוחד אלו הרוצים לעזוב את אווירת העיר ולהישאר בעצם בתוכה.

הפסל NOGUCHI הצליח לשלב ביצירותיו האבסטרקטיות בין עולם האמנות היפנית לבין השפעות מערביות. כמו לדוגמה בפסל החסידה שלו. המבקרים חולפים על פני הגן היפני שבמקום וקונים העתקים ומזכרות מעבודותיו של האמן. המוזיאון נמצא קרוב מאוד לגן הפסלים סוקרטס. הכניסה עולה ארבעה דולרים ומגיעים למקום ברכבת התחתית N עד ברודוויי וממשיכים לשדרת ורנון.

גן הפסלים המרשים משתרע על כ-20 דונם לאורך גדתו של האיסט ריבר בלונג איילנד סיטי. המקום שימש בזמנו כמספנה ואחכ כאתר בלתי חוקי לזריקת אשפה. בשנת 1960, ביוזמתו של פסל בשם מארק די סוברו, הפך לגן פסלים על שם סוקרטס ולתצוגה פתוחה מדי חצי שנה של יצירות פיסוליות מעניינות, חלקן קבועות.

LGANTRY PLAZA STATE PARK: הפארק נמצא בשדרה ה-49 על האיסט ריבר, משקיף על קו הרקיע המדהים של מנהטן. הוא נקרא על שם שני מתקני ענק בנויים מתכת ששימשו כמנופים להרמת קרונות רכבת על גבי דוברות בנהר. אלו נותרו כמזכרת לטכנולוגיה עתיקה בת יותר ממאה שנים. ניתן לשוטט בסביבה ובעיקר להתפעל מהנוף הנשקף ממול.

THE QUEENSBORO BRIDGE: הגשר, הידוע גם בשם גשר רח' 59, נבנה ב-1909 ובעצם הפך את קווינס לשכונת מגורים ניו יורקית גדולה. הגשר מצדיק חצייה ברגל והתרשמות ממבנהו הארכיטקטוני המיוחד, ובמיוחד מהנוף הפנורמי היפה הנשקף ממנו לכיוון מנהטן.

JAMAICA BAY WILDLIFE REFUGE: האתר נמצא ליד שדה התעופה קנדי, על שטח שגודלו כמעט כמנהטן כולה. רבבות בעלי כנף, מאווזים ועד ברווזים, עוצרים כאן כדי לנוח בדרכם דרומה לאורך האטלנטי כדי לבלות את החורף בפלורידה. הזמן המתאים לבקר במקום הוא כמובן בעונת הנדידה, באביב או בסתיו, כאשר להקות ענק מעופפות בשמים. במקום לא פחות מ-300 סוגי בעלי כנף ו-65 סוגים שונים של פרפרים. השטח מגוון ומכיל מלבד שלוליות ואגמים קטנים גם יער טבעי ואפילו אדמת ביצה מלוחה. המקום נמצא בביי בולבארד על BROAD CHANNEL.

QUEENS COUNTY FARM MUSEUM: חווה בת 200 שנה, המשתרעת על כ-200 דונם, הוסבה למוזיאון שנועד להראות כיצד נראתה קווינס פעם. הבית, שנבנה ב-1770, מציג כיצד נראו חיי החקלאים של אז. מדי פעם נערכים בחווה ירידים כפריים ואפילו תערוכת מכוניות, אולי כדי להראות שבכל זאת הזמן עושה את שלו.המקום נמצא ב-50-73 LITTLE NECK PKWY על UNION TPKE.

מגיעים אליו ברכבת התחתית F או E לקיו גארדנס ומשם באוטובוס Q46 עד לליטל נק פארקוויי.

זהו. מתברר שגם ברובע עם תדמית משעממת כמו קווינס יש הרבה מה לראות.

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוסף ג'קסון
מרבית השכונות ברובע שמרו על שמן המקורי
צילום: יוסף ג'קסון
צילום: יוסף ג'קסון
ה-unisphere מתנשא לגובה 12 קומות
צילום: יוסף ג'קסון
צילום: יוסף ג'קסון
גן הפסלים סוקרטס היה בעבר אתר בלתי חוקי לזריקת אשפה
צילום: יוסף ג'קסון
מומלצים