שתף קטע נבחר

בייגלך, בייגלך!

אם בקיוסק ליד הבית לא מוכרים אותם, אתם יכולים ללוש, לטבול במים, למרוח בביצה טרופה ולאפות לבדכם



חומרים (ל-12 בייגלך):

½ ק"ג קמח
5 גרם שמרים יבשים, או 15 גרם שמרים לחים
1 כף סוכר
½ 1 כוס מים
שומשום, פרג, או מלח
ביצה טרופה

כלים:

תבנית מרופדת בנייר אפייה

הכנה:

1. ממיסים את השמרים במים.
2. מכינים את הבצק: מערבבים בקערה את הקמח, והסוכר. מוסיפים את המים בהדרגה ולשים היטב עד שמתקבל בצק אחיד ומעט דביק. אם צריך, מוספים עוד מים. מכסים ומתפיחים במקום חמים 15-20 דקות.
3. מחלקים ל-12 כדורים. יוצרים מכל כדור גליל ומעצבים לצורה של בייגלה, שמיניות או עיגולים. מניחים בתבנית ומתפיחים ½ שעה נוספת.
4. מרתיחים מים בסיר גדול. כשהמים רותחים, זורקים פנימה בייגלה אחד, מחכים שהוא יצוף, מוצאים, מנערים ומנגבים ומחזירים לתבנית. חוזרים על התליך עם כל הבייגלך.
5. מברישים את הבייגלך בביצה טרופה וזורים מעל מלח, פרג או שומשום.
6. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות צלזיוס במשך 14 דקות, או עד שהבסיס משחים.

'עוגה עוגה' רחוב בן-יהודה 84, תל-אביב
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
ליאור אדרי
צילום: ארכיון ידיעות אחרונות
בייגלה. ממש כמו בקיוסק
צילום: ארכיון ידיעות אחרונות
מומלצים