שיא ישראלי: בת 58 ילדה תאומים
סמירה אליאס מהכפר רמה בגליל, הצליחה ללדת לאחר עשרות שנים של טיפולי פוריות. "כל חיי חיכיתי לרגע הזה. אני האשה המאושרת בעולם", היא אומרת
בת 58, תושבת הכפר רמה בגליל, ילדה בסוף השבוע תאומים. ככל הידוע, מדובר באשה המבוגרת ביותר שילדה עד כה בישראל. השיא הקודם היה שיייך לאשה בת 53 מראשון לציון. בעולם, אגב, עומד השיא על גיל 62, בו מחזיקה תושבת איטליה.
היולדת, סמירה אליאס, אמרה היום "לאחר עשרות שנים של טיפולי פוריות הגשמתי חלום. אני חושבת שאני האשה המאושרת בעולם. כל חיי חיכיתי לרגע הזה בו אהפוך לאמא".
את בעלה היא הכירה בביקור בסקנדינביה. השניים עברו סדרת טיפולי פוריות בקפריסין, ולפני כמה חודשים היא התבשרה שהצליחה להרות. מאז היא היתה תחת השגחה ביחידה להריון בסיכון גבוה בבית החולים גליל מערבי בנהריה, תוך שהיא זוכה לתמיכה מהמחלקה הסוציאלית בבית החולים.
בסוף השבוע האחרון היא ילדה את התאומים, בן ובת, בניתוח קיסרי בבית החולים. הבן, שייקרא אליאס, על שם אחיה של סמירה, נולד במשקל 2.375 ק"ג. הבת, שתיקרא סולווה, שפירושו בשוודית "קרן שמש" נולדה במשקל 2.165 ק"ג. "אני מסתכלת על שני הזאטוטים ומתקשה להאמין כי אלו הילדים שלי, עוד לא התרגלתי לכך שאני אמא", אמרה.
אליאס השתחררה הערב לביתה ובמחלקת הפגים בבית החולים נותרו התאומים. הם עתידים להשתחרר לביתם בימים הקרובים.
האם המאושרת אמרה בצאתה מבית החולים כי מדובר בשמחה גדולה. "גם הפכתי לאם, גם זכיתי בתאומים וגם הכל קרה בשבוע האשה הבינלאומי. מתנה טובה מזו לא יכולתי לבקש".