שתף קטע נבחר

מתוקים לפורים

היצירתיות היהודית בראה לפורים לא רק אוזני המן, אלא גם "פשפשי המן" ו"שיני המן" בנוסף למטעמים מהרשע הנודע, אפשר להכין לחג השמח כמה דברים מתוקים, מעניינים ומקוריים

שמעתם על פשפשי המן ("קובטה")? ועל רגלי ונעלי המן ("פולוריקוס")? ומה עם שיני המן ("דנטס דה המן")? מתברר שבמקומות שונים ברחבי העולם מצאו היהודים דרכים חגיגיות ומשונות לחסל את המן הרשע: ה"פשפשים" היו בעצם ממתק שומשום, ה"רגליים" היו ביצה בתוך קן בצק ו"השיניים" היו מאגוזים. כולם, כמובן, בתוספת הומור. לפניכם עוד שני רעיונות חמודים, לאירוח או למשלוח מנות.

 

משה בתיבה

אם הילדים חושבים שלא אוכלים שקדים אחרי ט"ו בשבט, תראו להם שאפשר להפוך את השקדים למרציפן תוצרת בית, ובעזרת תמרים ליצור מהם "משה" קטן, מכוסה בשמיכה בתיבה הקטנה שלו.

 

המרכיבים:

למרציפן:

14-16 תמרים גדולים, מסוג מג'ול

1 כוס מלאה (כ-100 גרם) שקדים מולבנים פרוסים

1/2 כוס מלאה (כ-100 גרם) אבקת סוכר

1/4 כפית תמצית וניל טבעי (כמו "מקורמיק" או "ספייסאילנד")

טיפות ספורות מי שושנים או שקדים

1-2 כפיות מים חמים

לקישוט:

1/4 כוס פיסטוקים מקולפים ,קלויים כתושים

כמה גרגרי כוסברה שלמים ל"עיניים"

כמה מסמרי ציפורן שלמים (ליצור העיניים)

 

אופן ההכנה:

  1. חוצים את התמרים ומגלענים. שמים בצד. במעבד-מזון טוחנים את השקדים עד לקבלת אבקה.
  2. מוסיפים את הסוכר, ובזמן שהמעבד פועל מוסיפים וניל, מי שושנים וכפית מים חמים. התערובת צריכה ליצור כדור סביב הלהב. אם לא, מוסיפים עוד כפית מים חמים ומפעילים שוב.
  3. לכל "משה" קטן, יוצרים כדור קטן ל"ראש" וכדור אובאלי ל"גוף" (שניהם יחד צריכים להיות כמעט באורך התמר). מגלגלים את ה"גוף" בפיסטוקים כתושים ל"שמיכה" ומניחים עם ה"ראש" בתמר. באצבעות מתאימים את התמר סביב משה, בלחיצות למעלה ולמטה, כמו סירה קטנה. ל"עיניים": בקצה הציפורן עושים שני שקעים עמוקים לעיניים, ומניחים זרע כוסברה בכל אחד מהן. עכשיו מוכן משה לצוף.

  

סושי פיסטוק צמחוני

המרכיבים:

1 חתיכה לדר משמש

120 גרם גבינת שמנת

1 כפית דבש

1/4 כפית וניל

מספר טיפות מי שושנים

1/4 כוס פיסטוקים קלויים מלוחים

 

אופן ההכנה:

  1. חותכים את הלדר למלבן בגודל 11X 28 ס"מ.
  2. בקערה קטנה, מערבבים גבינת שמנת, דבש, וניל ומי שושנים.
  3. מחזיקים את הצד הרחב של יריעת הלדר כשהוא פונה כלפי חוץ. מורחים על הלדר את תערובת הגבינה ומשטחים עם מזלג. מפזרים את הפיסטוקים בשורה קרוב לקצה התחתון (משאירים קצת רווח). מגלגלים מלמטה למעלה בעדינות ובנחישות. מרטיבים את הקצה כדי להדק אותו לגליל. עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר עד שהגבינה יציבה. לפני ההגשה פורסים לפרוסות 1/2 1 ס"מ.

 


פורסם לראשונה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
משה מתמרים וסושי מלדר
צילום: יוסי סליס
מומלצים