שתף קטע נבחר

מסעדות ומוצרי אוכל

יישובי יואב-יהודה מציעים ממיטב מאכלי העדות בישראל. הבישול הביתי והאירוח הלבבי מציעים לא רק את מטעמי המטבח אלא גם פותחים חלון להיכרות עם אנשי המקום ומסורות מבית אבא ואמא. לטלפן ולבוא לאכול

אוכל ביתי גבינות יקבים מסעדות 

אוכל ביתי

גילה בשרי מישעי, זמרת במקצועה, מארחת קבוצות בביתה ומציעה מאכלים תימניים, מלווים בסיפורי פולקלור, מוסיקה תימנית ושירה. בתיאום מראש. סגור בשבת, 226001-053.

פנינת תימן: מרכז פולקלור ואירוח תימני במושב נחלה, אצל יגאל וועלני. דודותיו של יגאל מכינות את האוכל (כשר). בתיאום, סגור בשבת, 366345-052.

'בשמתי' - אירוח קוצ'יני: במושב שחר מזומנת חוויה קוצ'ינית של טעמים, ריחות ותבלינים. ארוחה מסורתית המשלבת סיפורים מתובלים והסברים על תבלינים. 885351-056.

"La Cucina di parma": במושב שחר, יקב ואירוח איטלקי, 684775-050.

עמנואל ורינה ממושב צפרירים: ארוחת בוקר מול האח בבית של עמנואל ורינה, אל מול נוף מרהיב, שיחה על הקשר בין האדם לטבע. מומלץ: 'פואה'- אורז מותפח מוקפץ בירקות ועשבי תיבול והלחמים מאפה הבית. בתיאום מראש 921144-050, 9921875-02.

'בבית של אסנת': במושב עגור מגישים מאכלים של בוקר מהרי כורדיסטאן. המטבח של אסנת מבוסס על מיטב המסורת של יוצאי קהילת כורדיסטאן באווירה ביתית. בתיאום, סגור בשבת 671504-067.

משפחת זגורי: במושב תירוש ארוחה מרוקאית וסדנאות. בתיאום מראש 365114-055 (סגור בשבת).

בוסתן האלה: בצומת האלה, מטבח ישראלי וכורדיסתני. בתיאום 488577-051.

'קייטרינג לואיזה': בבית זית, מפגש יצירתי שבסיומו ארוחה טעימה. בסדנה משלבים לימוד בתוך עבודה מעשית, התנסות בהכנת מאפים מיוחדים, טורטיטות, גרבלקס, סלטים לתקופת החורף ועוד. הפעילות מתקיימת בימי שישי. מס' מקומות מוגבל. בתיאום, 5796617-02, 633918-052.

כפריית מיכל: צומת פלוגות, בתחנת הדלק. אוכל ביתי מכל האזור, את העוגות, העוגיות והפשטידות עושה מיכל. בעלה עדי ליבנה מכין פיצוחים וחמוצים. הגבינות מחוות הצוק ומחוות הרועים בשדה משה ואת הלחם עושים ילדים במאפיית 'ילדודס' מנווה חנה בקריית-גת. כל השבוע, 610590-055.

משפחת כותני: במושב צפרירים, ארוחת בוקר כפרית מול קמין העצים. בימי שישי בשעה 10:00. בתיאום. במקום גם צימר. 693019-051.

חזור למעלה
גבינות

אירוח גבינות עזים בהר הרוח: בלב היער, ליד היישוב נטף שבהרי ירושלים, יארחו אתכם דליה וחיים הימלפרב. בחוות העזים הם מארגנים בימי חמישי בערב ערבי שירה, גבינות ויין. בימי שישי מקיימת דליה סדנאות ציור בשטחי המרעה, בשילוב טעימות וביקור בדיר. בשבת אפשר להגיע עם כל המשפחה בין השעות 17:00-11:00 לארוחה על טהרת הגבינות, או לקנות סלסלת פיקניק מושלמת. 5345660-02, 934566-054.

חוות צוק: יושבת מעל תל שוכה, עמק האלה. תומר ויפתח צוק, מייצרים גבינות עזים במחלבה ומארגנים ארוחות עם גבינות, יין, מזטים, ולחם חם היישר מהתנור. מומלצת קדרת בשר גדי ביין אדום עם ירקות שורש על גחלים. פתוח בשישי שבת. באמצע שבוע ארוחות לאירועים מאורגנים מראש. בתיאום 239117/8-055.

חוות יערן: ייצור גבינות עזים - הר יעלה, בתיאום 9997811-09.

מחלבת 'רועי העמק': משמר איילון. גבינות כבשים ובקר, גבינות בלקניות, קשקבל תורכי, שמנת מיוחדת ויוגורטים מוצקים כמו בתורכיה. סגור בשבת. בתיאום מראש, 9797555-08.

הר איתן, סטף: גבינות עזים וכבשים, בתיאום, 603762-052.

חוות הבופאלו בבצרון: חנות גבינות. לקבוצות בתיאום, 8574508-08.

'טל טלה' בבאר יעקב: גבינות צאן מחלבת טל. באתר מגדלים כבשים ועזים, סיורים פעילים במשק לילדים ולקבוצות בתיאום, 9201868-08.

חוות הרועים: מושב שדה משה, ליד קרית גת. המחלבה פתוחה בימים א'-ה' וניתן לקנות בה גבינות. במקום גן אירועים ומסעדה יפה. ארוחות בראנץ בימי שישי ובימים אחרים רק לפי הזמנות מראש. סיורים במחלבה בתיאום מראש 6810711-08.

חזור למעלה
יקבים

אזור יואב-יהודה הוא אחד ממרכזי היין הישראלי. על 'דרך היין' 16 יקבים, קטנים וגדולים. חלקם מגדלים את ענביהם בעצמם וחלק קונים מתוצרת האזור. היקבים בדרך הנכונה, חלק מהם כבר זכו בפרסים יוקרתיים ובציונים לשבח ברחבי העולם.

יקב נחשון: בעונת הבציר יש פעילות של דריכת ענבים בגת (ברגלים יחפות), איסוף התירוש, סחיטתו ויצירת בקבוק אישי עם תווית. במהלך הפעילות אתם מוזמנים להיכנס ליקב ולטעום מהיינות, בהדרכתו של אריאל פדאור, הכורם והיינן של היקב. אפשר להסב לארוחת בריאות מתוצרת מקומית, שתערוך אורלי, האישה שאתו. אפשר גם להצטייד במעדנייה ביינות ובגבינות צאן ממחלבת הקיבוץ, בזיתים, בשמן זית ובשקדים. פעילות וארוחות יש צורך לתאם מראש 9278641-08.

יקב צרעה: בקיבוץ צרעה, רכש לו מוניטין רב כיקב המייצר יינות איכותיים. מרכז תרבות היין של היקב משלב אירוח בחנות היקב, המציעה גבינות, שמן זית ומעדנים. בשבתות יקבלו את פניכם בארוחת גבינות ויין. 9908261-02.

יקב שורק: מושב טל שחר. חנות יין, סיור ביקב עם טעימות, יינות אדומים יוקרתיים מענבי קברני ומרלו. פתוח בשבת. במקום בית ספר ללימוד עשיית יין. 9340542-08.

יקב מישר: יין אדום מענבי קברנה, מרלו. סיור לקבוצות עם טעימות וארוחות, בתאום מראש בלבד 8594759-08.

יקב המסרק: בית מאיר, יקב כשר, 5701759-02.

יקב לטרון: כנסייה וחנות יין, 9255180-08.

יקב קסטל: רמת רזיאל, ביקורים בתיאום מראש לקבוצות, קניית יין בארגזים בלבד, 5342249-02.

יקב יהודה: נווה אילן, 688544-054.

יקב עגור: מושב עגור, 9910483-02.

קלע דוד: מסעדה ויקב, 9994848-02.

מרכז מבקרים בירה קרלסברג: באשקלון, סיור הכולל מופע אור-קולי על תהליך ייצור הבירה, סיור בקווי הייצור והמילוי של המפעל החדשני, תצוגה על ההיסטוריה של ייצור הבירה בארץ ישראל בתקופת האבות ובילוי טעימות בפאב ובחנות המזכרות. לקבוצות בלבד, בתיאום 6740740-08.

חזור למעלה
מסעדות

בר בהר - מסעדת הרים: פארק ארצות הברית מעל מערת הנטיפים, ליד נס הרים. בריא בבוקר ב'בר בהר'. במרפסת נוף הצופה לשמורת נחל שורק מוגשת ארוחה מפנקת, מומלץ הלחם/פיתה תוצרת הבית ומרק הבטטה. פתוח כל יום החל מהשעה 09:00, 5333889-02.

קלע דוד - מסעדה כפרית: קונדיטוריה, יקב ובית בד בצומת מושב גבעת ישעיהו. המסעדה שוכנת ליד כרם, שמיבולו מייצרים כאן יין לבן מקומי. המבנה מזכיר בחזותו הכפרית את טוסקנה. התפריט מבוסס כולו על תוצרת עצמית, בכלל זה הלחם, הטלה, העופיונים בטבון והקינוחים. בשעות הערב יש לתאם מראש, ארוחת בוקר של גבינות הבית, שמן זית לחם מהטאבון וקינוח המאפים של טוסקנה עם קפה איטלקי. סגור ביום א', 9994848-02.

מסעדת קזרמה: מבנה מיוחד ומקורי בן 120 שנה במושבה הישנה מזכרת בתיה. באווירה כפרית ורעננה מוגשות ארוחות בוקר מפנקות. השף מוציא ממטבחו מטעמים עם ניחוחות משגעים. מומלצי החורף של קזרמה: שקשוקה במחבת בלחם תורכי, מאפה פילו ממולא בתרד, מוגש עם רוטב עגבניות ושמנת חמוצה. כל השבוע 9358808-08.

מצפה משואה (כשר): פונדק הרים כפרי, מסעדה מעניינת במבנה אבן ועץ. יקי כהן, שהגיע למקום לפני שנים אחדות, ייסד כאן מסעדה כשרה למהדרין. די בנוף המרהיב של שפלת יהודה כדי לפתוח את התיאבון. התפריט מבוסס על צמחי תבלין אופייניים. סגור בשבת, 9912464-02,

כרמים: מסעדה במושב סגולה הממוקמת בלב משתלה המציעה מגוון עצי נוי, פרחי העונה וצמחי תבלין. ארוחה ב'כרמים' משלבת סיור מודרך ומקצועי המועבר על ידי השף המסביר על צמחי התבלין השונים והשימושים הגסטרונומים המיוחדים של כל אחד ואחד מהם. כל השבוע, 701641-050, 8505859-08.

קופי ענן: קפה מסעדה בקבוץ קרית ענבים, בכל שישי ושבת שלל מרהיב של מאפים, חביתות, סלטים, פשטידות, לחמים טריים, גבינות צאן - והכל מתוצרת המקום והאזור. בימי ה'-שבת בתיאום 5348604-02.

לוסטיג - מטבח איכרים: במושב סתריה. מגיש ארוחות בוקר או בראנץ' בסוף השבוע. מטבח פתוח בבית כפרי, קפה ומיץ טרי, לחם, קנישס ושטרודל. חמין, מרק והתבשילים. 546732-050, 9370202-08.

אלמורה: מסעדה הודית צמחונית במושב אבן ספיר, כל השבוע, 6431186-02,

אלגונקווין: במושב בניה ארוחות גורמה בביתם של השפית רלי שולמן ובעלה צביקה, המארחים ומגישים תפריט בסגנון צרפתי-איטלקי. בתיאום 9421044-08.

'חמין': במועדון קבוץ גלאון, מנת חמין ועוגת הבית בתיאום, 632615-051.

פארק הדייג: מושב טל שחר, כל השבוע, 9348089-08.

מפגש יד מרדכי: מסעדה, קניונית, כל השבוע, 6720624-08.

'בצל התאנה': ארוחת חמין ביד נתן כל השבוע - בתיאום 6848425-08.

'בית הרצל': מסעדה ביער חולדה, בניחוחות היער, פתוח בימי ה'- שבת, בתיאום 9411211-08.

מסעדת 'החצר' 99: משמר איילון, סגור בימי א', 9797730-08.

D&D: מסעדה ואירועים בכפר משמר איילון, כל השבוע, 9203848-08.

כרכרות הכפר: מסעדה ייחודית משמר איילון, בסוף השבוע, 9797492-08.

המטבח של רמה: נטף, בסופי שבוע בתיאום, 5700954-02.

'ארוחות שעושות גלים': (כשר), ניר גלים סגור בשבת, 8524143-08.

סטף - מרכז מידע: בית קפה כל השבוע, 6418830-02.

סגולה הקטנה: קרית מלאכי, סגור בשבת, 8585999-08.

פסטה בסילו: קבוץ רבדים סופי שבוע, 8588779-08.

סמדר: בית קפה מסעדה בגדרה כל השבוע, 8692339-08.

יד השמונה: ארוחות בראנץ' ומוזיקה, ימי ו', 5343956-02. מלון בלמונט: ארוחות בוקר, קבוץ צובה, ימי ו' בלובי בתיאום, 5347090-02.

חוות צוק: מעל עמק האלה, גבינות עזים וקדירות בשר בסופי שבוע בתיאום, 239117/8-055.

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דובי זכאי
חוות צוק
צילום: דובי זכאי
יקב קסטל
מומלצים