שתף קטע נבחר

מתוקות ומלוחות: אזני המן

איזה מלית אתם מעדיפים? פרג ואגוזים? תמרים? קרם פטיסייר ופטל? ואולי בכלל תערובת גבינות בבצק מלוח? ליאור אדרי עם מתכונים לעוגיות של החג



מלוחות: מבצק עגבניות מיובשות במלית גבינות

חומרים (30-35 אוזני המן):

2 כוסות (250 גרם) קמח
2 כפות עגבניות מיובשות קצוצות דק מאוד
60 גרם חמאה
¼ כוס שמן רגיל
קמצוץ פלפל שחור
½ כפית אבקת אפייה
½ כפית מלח
¼ כוס מים

למלית:

50 גרם גבינת קשקבל מעושנת, מגוררת דק
50 גרם גבינה בולגרית, מפוררת
50 גרם גבינה צהובה, מגוררת דק
50 גרם גבינת שמנת
קמצוץ פפריקה
1 חלמון
½ כפית טימין, או רוזמרין קצוץ

להדבקה:

1 חלבון

הכנה:

1. במיקסר, מערבבים את הקמח והחמאה לתערובת פירורים. מוסיפים את כל שאר מרכיבי הבצק ומערבבים במהירות איטית כ-5 דקות. אם הבצק יבש, מוסיפים לו עוד כף מים. מכניסים למקרר ל-1/2 שעה.
2. מערבבים את כל חומרי המלית:
3 מרדדים את הבצק לעלה בעובי ½ ס"מ. זה קצת יותר עבה מכרגיל בגלל שלמלית הגבינה לוקח יותר זמן להיות מוכנה ואנחנו לא רוצים שהבצק ישרף בינתיים. קורצים עיגולים בקוטר ½ 4 ס"מ מניחים כפית שטוחה של מלית במרכז ומקפלים את הקצוות לצורה של אוזן המן. מהדקים ומדביקים בעזרת חלבון הביצה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
4. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 25 דקות, או עד שהן משחימות. שימו לב, העגבניות המיובשות צובעות את הבצק וזה עלול להטעות, לכם רצוי לבדוק כבר אחרי 20 דקות.

מתוקות: עם מליות שונות



לבצק (כ-40 אוזני המן):

250 גרם חמאה
½ 1 כוסות (210 גרם) אבקת סוכר
1/4 כפית מלח
1 כפית גרידת לימון
1 כפית תמצית וניל
½ 3 (500 גרם) קמח, אפשר להחליף חלק מהקמח בשקדים או אגוזים טחונים
1 ביצה
1 חלמון

להדבקה:

1 חלבון

הכנה:

1. המיקסר מקציפים את החמאה ואבקת הסוכר במשך 10 דקות במהירות איטית. מוסיפים את הביצה והחלמון, המלח, תמצית הוניל וגרידת הלימון. מוסיפים את הקמח בערבב עדין עד שהבצק מתאחד. מעבירים למקרר ל-20 דקות לפחות.
2. מרדדים את הבצק לעובי של קצת פחות מ-1/2 ס"מ, קורצים עיגולים בקוטר 1/2 4 ס"מ, בוחרים מלית וממשיכים לפי ההוראות.

למלית פרג, אגוזים וצימוקים:

½ כוס חלב
½ כוס סוכר
גרידת לימון
½ כוס אגוזי מלך קצוצים דק
1 כוס פרג
¼ כוס צימוקים
1 כפית תמצית וניל

הכנה:

1. מרתיחים את החלב והסוכר, מוסיפים את פרג ומחממים על להבה נמוכה, תוך ערבוב, עד שמבעבע. מוסיפים את שאר המרכיבים וממשיכים לבשל על להבה נמוכה, תוך ערבוב עד שהמלית מסמיכה.
2. מניחים כפית שטוחה של מלית במרכז עיגול הבצק, סוגרים לצורת אוזן המן, מהדקים ומדביקים בעזרת חלבון הביצה. מקפלים כך את כל אוזני ההמן ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 20 דקות, או עד שהן משחימות.

למלית תמרים:

קופסה של ממרח תמרים (קונים בסופר)
1/2 כוס אגוזים מרוסקים, או שבבי קוקוס

הכנה:

1. מערבבים את ממרח התמרים עם האגוזים, או הקוקוס (ואם רוצים אפשר גם בלי כלום).
2. מניחים כפית שטוחה של מלית במרכז עיגול הבצק, סוגרים לצורת אוזן המן, מהדקים ומדביקים בעזרת חלבון הביצה. מקפלים כך את כל אוזני ההמן ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 20 דקות, או עד שהן משחימות.

למלית קרם פטיסייר ופטל:

1 + 2 כפות (250 מ"ל) חלב
½ כוס סוכר
4 חלמונים
60 גרם קורנפלור
1 כפית תמצית וניל

הכנה:

1. בקערה, שמים ¼ כוס מהחלב, 2 כפות סוכר,את החלמונים והקורנפלור ומערבבים למסה חלקה.
2. מרתיחים את שאר החלב והסוכר. מנמיכים את הלהבה. מוזגים פנימה את תערובת החלמונים בבת אחת ומערבבים נמרצות. ממשיכים לבשל, על להבה נמוכה, תוך ערבוב מתמיד עד שהקרם סמיך ומבעבע. מורידים מהאש. מקררים בחוץ 10 דקות ובמקרר ½ שעה.
3. מוצאים מהמקרר ומערבבים בעזרת מקצף ידני כדי שהקרם לקבל קרם חלק יותר.
4. מורחים כפית שטוחה של קרם פטיסייר על עיגול הבצק, מניחים במרכז פטל אחד, סוגרים לצורת אוזן המן, מהדקים ומדביקים בעזרת חלבון הביצה. מקפלים כך את כל אוזני ההמן ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
3. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך 20 דקות, או עד שהן משחימות.

'עוגה עוגה' רחוב בן-יהודה 84, תל-אביב.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים