שתף קטע נבחר

פרק מס' 5: זוגות

אנחנו ממשיכים להגיש לכם את המתכונים מתוכנית הבישול של אייל שני ושחר סגל "אוכל למחשבה". והפעם: סרדינים, שקדים ירוקים, קרפצ'יו ורטבים טעימים

קרפצ'יו לפת קרפצ'יו לוקוס סרדינים בתנור פירה תפוחי אדמה לבנים 
סלט שקדים ירוקים רוטב זרעי עגבניות ובצל ירוק רוטב פלפלים חריפים ופרמזן 

ועל מה מדברים? במפגש מרגש בין שני זוגות, אחד החולק שישים שנה ביחד ואחד שעומד להתחיל את חייו המשותפים, ניסינו להבין מהם המרכיבים, אם ישנם כאלה בכלל, המסייעים לאנשים לחיות בזוג.

קרפצ'יו לפת
זו מנה מקדימה למנה הראשונה, היא לא משש נחשבת לאוכל, אבל בטוח שהיא הדבר הטעים ביותר בארוחה. להגיש ליד: יין לבן חצי יבש - גוורצטרמינר, ריזלינג, או מוסקט.

חומרים (ל-6 אנשים):

6 לפתות קטנות, שטופות

6 כפות שמן זית

6 כפיות רוטב סויה

הכנה:

1. בסיר בינוני מרתיחים כשלושה ליטר מים, ממליחים אותם היטב, מכניסים את הלפתות ומבשלים ברתיחה חזקה במשך כרבע שעה.

2. מוציאים את הלפתות מהמים, מסננים ומקררים קצת. בעזרת סכין חדה, הופכים כל לפת לקוביה שוות פאות. חותכים כל קוביה ל'דפים' מרובעים דקים - בעובי 2 מ"מ.

3. בצלחת, מסדרים את דפי הלפת, אחד ליד השני (צלע נוגעת בצלע), עד שנוצר מרובע שמכיל בתוכו 9 דפים של לפת.

4. מזליפים שמן זית כך שכל משטח הלפת יכוסה על ידו בעדינות, ואז בעזרת כפית שופכים כמות קטנה של רוטב סויה, בדיוק מעל נקודות החיבור של הדפים אחד לשני. מגישים מיד.

חזור למעלה
קרפצ'יו לוקוס

חומרים (ל-6 אנשים):

500 גרם פילה דג ים (מוסר, לוקוס, פארידה), טרי

מיץ משני לימונים רעננים

גבישי מלח גס (אם יש עדיף מלח אטלנטי)

שמן זית

הכנה:

1. בעזרת סכין פריסת סלמון (carving knife - סכין ארוכה וגמישה), פורסים את פילה הדג לנתחים דקיקים - כמעט שקופים ומניחים על צלחת לבנה, נתח נוגע בנתח.

2. מפזרים מעט מלח מעל לנתחים.

3. חוצים את הלימונים וסוחטים מעל. מזליפים מעט שמן זית ומגישים מיד.

חזור למעלה
סרדינים בתנור

חומרים:

1 כוס שמן זית

2 בצלים, קלופים מחולקים לרבעים

2 עגבניות, חצויות

פטרוזיליה

1 ראש שום, מקולף

½ לימון גדול

חופן עלי בזיליקום

הכנה:

1. מסדרים את הסרדינים בתבנית, מזליפים מעל שמן זית, מפזרים מעל ומסביב את הבצלים, העגבניות שיני השום והפטרוזיליה.

2. אופים במשך רבע שעה בתנור שחומם מראש לחום גבוה.

3. מוציאים מהתנור, סוחטים חצי לימון, מפזרים עלי בזיליקום ומגישים.

חזור למעלה
פירה תפוחי אדמה לבנים

חומרים:

1 ק"ג תפוחי אדמה, לבנים, טריים ובגודל אחיד

300 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות

1 כוס חלב טרי

הכנה:

1. מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית (אם יש אבן לפיצה זה יתן את התוצאות הטובות ביותר), ואופים, בתנור שחומם מראש ל-250 מעלות צלזיוס במשך כשעה וחצי. מקפידים שהקליפה לא תחרך.

2. מוציאים את תפוחי האדמה מהתנור ומקלפים בעודם חמים.

3. מעבירים לקערה ומועכים (רצוי בידיים ואפשר גם במזלג).

4. מוסיפים את קוביות החמאה, אחת אחת, תוך כדי ערבוב. ממשיכים לערבב עד שהחמאה נמסה ונספגת בתפוחי האדמה.

5. מרתיחים מים בסיר, מעליו שמים קערת נירוסטה כך שנוצרת קערת אדים (באן מרי), בתוכה מניחים את הפירה. מערבבים בעזרת כף תוך הזלפה איטית של כוס החלב.

עכשיו הפירה מורכב מכל שלושת חלקיו: תפוחי אדמה, חמאה וחלב. הוא דליל יותר ומוכן לעיבוד האחרון החשוב מכולם.

6. לוקחים מסננת דקה (Super Fine) ובעזרת כף מסננים דרכה את הפירה. עכשיו יש קרם תפוחי אדמה חלק, צבעו כמו פישתן, טעמו טעם תפוחים מתקתקים עם שמש ואדמה .

חזור למעלה
סלט שקדים ירוקים

חומרים:

½ ק"ג שקדים ירוקים

קורט מלח גס

1/2 לימון טרי סחוט

1/2 כוס שמן זית

הכנה:

1. חוצים את השקדים לאורכם ומסדרים בצלחת הגשה.

2. מזליפים את שמן הזית, מוסיפים את המלח הגס, סוחטים מעל את מיץ הלימון ומגישים.

חזור למעלה
רוטב זרעי עגבניות ובצל ירוק
טעים להוסיף שמנת חמוצה ולטבול בלחם טרי. נהדר גם לסטייק או בשר על האש, מתערבב נהדר עם טעמים של גחלים ובשר חתוך.

חומרים (ל-6 אנשים):

זרעים שנסחטו משתי עגבניות אדומות בשלות

2 בצלים ירוקים קצוצים דק

1/2 כוס שמן זית

מלח גם לתיבול

הכנה:

לקערה עמוקה, סוחטים את הזרעים מן העגבניות החצויות, מוסיפים את הבצלים הקצוצים ובעזרת מטרפה, טורפים לאט את שמן הזית, עד שנוצרת אמולסיה אדומה, זהובה, ירוקה. מתבלים במלח.

חזור למעלה
רוטב פלפלים חריפים ופרמזן

חומרים:

2 פלפלים ירוקים חריפים

מעט פרחים של ריחן

20 גרם גבינת פרמזן משובחת, יבשה, מגוררת דק

1/4 לימון טרי סחוט

1 כוס שמן זית

הכנה:

1. חוצים את הפלפל הירוק לאורכו, מסירים את הגרעינים, וקוצצים לקוביות זעירות ככל הניתן.

2. מעבירים לקערה, מוסיפים את פרחי הריחן, שמן הזית, ובעזרת מטרפה טורפים את מיץ הלימון, מוסיפים את הפרמזן תוך כדי טריפה.

הגנום של הרוטב:

1. פלפל חריף ופרמזן הם שילוב משמים, הטעמים הנדיפים והחריפים של הפילפל נספגים בטעמי החלב העמוקים של הפרמזן.

2. טעים לטבול בפנים לחם ובשביל לשפוך על בשרים וירקות שהיו באש.

התוכנית משודרת, בכל מוצאי שבת, בערוץ 8 בשעה 20:30.

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לפני...
צילום: ערוץ 8
ואחרי.
צילום: ערוץ 8
סלט שקדים ירוקים
צילום: ערוץ 8
וקרפצ'יו לפת
צילום: ערוץ 8
מומלצים