שתף קטע נבחר

פרק מס' 6: הסכם על מפית

קציצות לוקוס סלט שורשים ערבי שרימפס פלאפל 

מפגש מרתק בין ארבעה ערבים ישראלים מתחומים שונים. ומה בסירים? שרימפס פלאפל, קבב לוקוס וסלט שורשים

קציצות לוקוס

חומרים (ל-6 אנשים):

1 דג לוקוס בינוני וטרי

1 צרור פטרוזיליה, קצוצה

קורט מלח

1 בצל, מקולף וקצוץ

2 כפות מיונז

הכנה:

1. בעזרת סכין חדה, חוצים את הדג לאורכו. מוציאים את האידרות, ומקלפים את העור. קוצצים את בשר הדג קטן קטן.

2. מערבבים את הדג הקצוץ עם הפטרוזיליה והבצל, מוסיפים את המיונז והמלח.

3. מערבבים הכל יחד, עם הידיים ויוצרים גוש. קוצצים את העיסה שוב, דק דק כדי שזה ימעך טוב יותר - ויוצרים כדור.

4. בידיים נקיות, מכינים קציצות ומשפדים. אפשר להוסיף לשיפוד רבעי עגבניה ובצל.

5. את השיפודים מניחים על המנגל, צולים משני הצדדים ומגישים.

חזור למעלה
סלט שורשים ערבי

חומרים (ל-6 אנשים):

2 גזרים, קלופים

1 שורש פטרוזיליה, קלוף

1 לפת קטנה, קלופה

4 צנוניות רעננות

1 קולורבי קלוף

בצל בינוני

10 גבעולי פטרוזילה

10 גבעולי שמיר

2 גבעולי נענע

מלח

הרבה שמן זית

1/2 1 לימונים

הכנה:

1. קוצצים דק דק את כל השורשים, 1/2 לימון והעשבים, מערבבים, מוסיפים מלח, יוצקים המון שמן זית, סוחטים מיץ מלימון שלם, מערבבים ואוכלים.

הגנום של הסלט:

1. זה לא סלט, זה רוטב וזה תבלין שמביא איתו את השמיים הכחולים, האדמה הפוריה והשמש המתוקה ועושה מהם בושם. זה הוא בושם נפלא לבשרים ולדגים שנצרבו באש, לקטניות מאודות, לאוכל שבא מחלב. לכל אוכל שנותנת לנו האדמה.

2. קודם מתבלים את הסלט בשמן זית, כדי שיעטוף את הכל ולא יתן למלח וללימון להתערב בטעמים השלמים של ירקות השורש. כששמים שמן וטועמים, מיד רוצים להוסיף הרבה לימון ומלח, ואז טועמים וכל מה שרוצים זה להוסיף עוד המון שמן - זהו גלגל טעמים שלא נעצר. כל נפש היא אחרת, כל אחד יעצור את השמן, המלח והלימון במקום אחר.

חזור למעלה
שרימפס פלאפל

חומרים (ל-6 אנשים):

500 גרם שרימפס קריסטל בינוניים, קלופים

300 גרם פרורי לחם גדולים

1 כף מיונז

6 ענפי פטרוזיליה קצוצים

2 ענפי כוסברה קצוצים

1 פילפל ירוק חריף, קצוץ

2 כפות אבקת סודה לשתייה

שמן מאזולה לטיגון

פלאפל שרימפס:

1. קוצצים את השרימפס דק דק בסכין חדה. מוסיפים את המיונז, הפטרוזיליה, הכוסברה והפלפל החריף, ממשיכים לערבב, מוסיפים כ-200 גרם פירורי לחם, מערבבים, מוסיפים את אבקת הסודה ומערבבים. משהים כחצי שעה במקרר.

2. צרים קציצות עגולות ומגלגלים אותן בתוך פירורי הלחם שנותרו. מחממים שמן במחבת, מטגנים את הכדורים עד שמזהיבים.

הגנום של השרימפס פלאפל:

1. לוקחים פיתה חמה, מורחים טחינה, שמים פרוסות עגבניות טריות, מלפפון חמוץ מקופסא, בצל יבש ופרוזיליה רעננה, דוחפים כמה כדורי שרימפס, שימעכו קצת, כאילו במקרה (כדי שזה יהיה, צריך לחשוב: "בפעם הבאה אהיה יותר זהיר", כי אם אין חרטה זה כאילו תיכננת למעוך ואז זה לא יוצא כל כך טעים).

התוכנית משודרת בשעה בכל מוצאי שבת, בשעה 20:30 בערוץ 8

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
קוצצים...
צילום: ערוץ 8
משפדים...
צילום: ערוץ 8
צולים...
צילום: ערוץ 8
לוחצים ידיים, ואוכלים.
צילום: ערוץ 8
מומלצים