שתף קטע נבחר

פרק מס' 7: לילה לבן

ריבת תותים חמה שקשוקה תרד 

מתכונים מתוכנית הבישול של אייל שני ושחר סגל. והפעם: מבשלים בלילה ואוכלים בבוקר - ריבת תותים חמה ושקשוקה תרד

ריבת תותים חמה

חומרים (לשולחן מלא באנשים):

1 סיר ברזל גדול (רצוי נמוך שוליים, בקוטר 32-30 ס"מ).

2 ק"ג תותי שדה, אדומים וקטנים

1.800 ק"ג סוכר

20 גרגרי פלפל שחור חריף

בשביל לאכול את הריבה:

חלה טריה (רצוי מתוקה)

1 חבילת חמאה בטמפרטורת החדר (הכי טוב חמאה דנית)

הכנה:

1. ממלאים קערה גדולה במים ומניחים את התותים בתוכה, כדי שהחול ישקע.

2. מוציאים את התותים מהמים, מסירים את הפיטמות הירוקות, מניחים בסיר הבישול יחד עם הסוכר, מערבבים בעדינות ומשהים כחצי שכה, מערבבים שוב.

3. מניחים את הסיר על להבה בינונית, מוסיפים את גרגרי הפלפל, ומביאים לרתיחה תוך כדי עירבוב מפעם לפעם. כשרותח, מנמיכים את הלהבה ושומרים שהריבה תמשיך לרתוח במתינות (simmering). כך במשך 30-40 דקות. לא מסירים קצף.

4. האכילה: מביאים את הסיר לשולחן, מניחים אותו באמצע יחד עם החלה והחמאה. כל אחד קורע לעצמו נתח מן החלה, מנגב אותה בחמאה ואחר כך טובל אותה בתוך הריבה החמה ומכניס לפה.

חזור למעלה
שקשוקה תרד

חומרים (ל-6 אנשים):

1 מחבת אלומיניום גדולה (רצוי עם שתי אוזניות לנשיאה, בקוטר 28-30 ס"מ)

כ-300 גרם עלי תרד, או 3 צרורות של עלי מנגולד

100 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

1 פלפל ירוק חריף, קצוץ

6-12 ביצים

מלח, פלפל שחור גרוס

הכנה:

1. ממלאים קערה גדולה במים ומניחים את עלי התרד, או המנגולד בתוכה, כדי שהחול ישקע.

2. מסנננים את העלים מהמים, אם זה עלי תרד קוטמים את הגיבעולים, אם זה עלי מנגולד - מפרידים את החלק הירוק של העלה מהגזע הלבן שעובר במרכזו ( מהגזע עושים מאכלים אחרים, אנחנו משתמשים רק בעלה הירוק).

3. שמים את העלים השטופים (לא מנסים ליבש אותם, טיפות המים שעליהם הן נוזל הבישול הראשוני שלהם) במחבת האלומיניום, מכסים, מניחים על להבה בינונית, אחרי 5 דקות מסירים את המיכסה ומערבבים (בינתיים,העלים הפרישו נוזלים מתוכם והם מתבוססים בו). ממשיכים לערבב עד שהעלים רכים אך עדיין צבעם ירוק עז.

4. מכניסים את החמאה והפילפל הירוק, מגביהים את הלהבה עד שנוצרת רתיחה חזקה, ברתיחה זו אמורים להתחבר נוזלי העלים שנותרו למחאה שנמסה לתוכם וליצור אמולסיה שנראית כמו חלב ירוק זרחני. חיבור הנוזלים לחמאה גורם לכך שהחמאה לא "נשברת" ותחושת השומניות והכבדות של החמאה כמעט ונעלמת.

5. ברגע שהאמולסיה מסמיכה מאוד (נוצרות בועות גדולות שמתפוצצות), שוברים את הביצים פנימה, זורים מעט מלח ופלפל שחור (רצוי על החלמונים) מנמיכים את הלהבה לבינונית, מכסים במיכסה וממשיכים לבשל עד לרמת העשיה המועדפת של הביצים.

6. מגישים עם המחבת לשולחן, לא מעבירים לצלחת, מנגבים עם חלה טריה או לחם לבן פשוט טרי, שקורעים ביד - אסור שעל השולחן יהיו סכינים, מזלגות או צלחות.

הגנום של שקשוקה חמה:

אין אוכל שמעניק חום גדול יותר מביצים חמות עסיסיות ולחם לבן טרי שמנגבים איתו. כל ניגוב הוא החלטה ובחירה משמעותית שמביאה כל פעם לסוג אחר של אושר, (ובאוכל קיים כל מינעד האושר שהאדם מסוגל לחוות).

המחבת גדול מספיק כדי שלא תיראה שום דבר אחר. הפלפל הירוק החריף הופך כל ריח למשכר ועושה שאי אפשר להפסיק לאכול עד שהמחבת נותר נקי . משום מה, הפירורים שנותרים על השולחן, נותנים לנו לראות את החיים שלנו בגדול, בסלחנות, שמחה וחסד.

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מנגבים...
צילום: ערוץ 8
שקשוקה...
צילום: ערוץ 8
וריבת תותים.
צילום: ערוץ 8
מומלצים