שתף קטע נבחר

יוצאים למילויים: כל הניתוחים לפנים

מה כבר ביקשנו? שפתיים מלאות יותר, לחיים מוצקות יותר, סנטר עם נוכחות, ובלי קמטים, בבקשה. מה עשינו? שאלנו בעצת המומחים והלכנו לבדוק את כל השיטות לטשטש, להעלים ולהשלים את החסר. הכול על טיב המילוי

עד לפני 30 שנה, אם חשקת בעור חלק ומתוח שלא כדרך הטבע, לא היה מנוס מסכין המנתחים. מאז הפציע כוכב חדש במגרש הכירורגיה האסתטית - המזרק - ושינה לחלוטין את פני הענף. אמנם הזרקת הקולגן למילוי קמטים לא החליפה את הניתוחים הפלסטיים, ולא אפשרה לסלק את הקמטים לתמיד, אבל אם רצית, לדוגמה, להיראות צעירה יותר בחתונה של הבן, יכולת להעלים אותם לחודשים אחדים בהליך פשוט יחסית.
מאז התפתח תחום חומרי המילוי ללא היכר, ובשנים האחרונות צצים חדשות לבקרים חומרים חדשים. מקצתם עושים את העבודה לטווח של חודשים ספורים בלבד, באחרים התוצאה מחזיקה מעמד כמה שנים, ויש שהיא נותרת לתמיד. לכל אחד מהם יתרונות וחסרונות משלו, טווחי זמן השפעה שונים והתאמה למטרות שונות. איך תבחרי מכל השפע הזה מה הכי מתאים? מומחי מנטה יעזרו לך להחליט.

טיפולים לטווח קצר:



קולגן

שיטת הקולגן היא הוותיקה ביותר. מדובר בחומר סיבי המעניק לעור את המבנה והמרקם החלק שלו. עם השנים סיבי הקולגן מידלדלים וצורתם מתעוותת, ובעקבות זאת העור מקבל מראה מקומט.
את מקום הקולגן הטבעי החסר מחליף טיפול בקולגן המופק מעור של פרות, או קולגן עצמי, המופק מעורו של המטופל. במקרה זה נוטלים מהמטופל פיסת עור שגודלה כסנטימטר מרובע מאזור המפשעה או ממקום נסתר אחר, ובמעבדה מיוחדת בארצות הברית מפיקים ממנה קולגן המספיק למילוי קמטים אחדים. אם המטופל עובר ממילא גם טיפול שבו מתבצעת כריתת עור (למשל, מתיחת בטן), אפשר להשתמש בעור העודף להפקת הקולגן.
שיטת הקולגן העצמי הייתה בשימוש נרחב יחסית כל עוד הקולגן היה החומר היחיד למילוי קמטים, אולם מאחר שמדובר בתהליך יקר, מכאיב ומסובך יותר מהחומרים החדשים שהצטרפו לשוק, השימוש בה זניח כיום. קיימים כמה סוגים של קולגן, הנבדלים ביניהם ברמת צמיגותם.
איך עושים את זה: מזריקים לתוך הקמט. ההזרקה אורכת דקות ספורות ומתבצעת לאחר מריחת משחת אלחוש מקומית.
למה זה מתאים: הקולגנים הצמיגים פחות, שנקראים זי דרם 1 וזי דרם 2, מתאימים למילוי הקמטוטים שמסביב לפה (קמטי עישון), בצדי העיניים ובין הגבות. הקולגן הצמיג יותר, שנקרא זי פלסט, מתאים למילוי הקמטים העמוקים יותר, כמו הקמטים שבמצח ואלה שיורדים מצדי האף אל הפה.
החלמה: מהירה מאוד. אחרי הטיפול מופיעות אדמומית ונפיחות קלה, אך הן חולפות בתוך שעות אחדות. ב-24 השעות הראשונות כדאי להימנע מלהניע את מקום ההזרקה, ובעיקר מכיווצו. למעשנות מומלץ להימנע מעישון, שמכווץ את השפתיים. כיווץ השריר מזיז את החומר לצדדים ויוצר את הקמט מחדש.
תוצאות: נראות לעין בתוך ימים ספורים, ומחזיקות מעמד בין חודשיים לארבעה חודשים. הסיבה לטווח הקצר של האפקט היא שהגוף מפרק את הקולגן המוזרק ממש כשם שהוא מפרק את הקולגן הטבעי המצוי בו, כך שאחרי תקופה קצרה החומר פשוט נספג בעור ונעלם.
תופעות לוואי וסיכונים: הקולגן עלול לגרום לתגובה אלרגית בקרב אנשים הרגישים לחומר המופק מבעלי חיים, ועקב כך לתהליך דלקתי ולבצקת, ואפילו להלם אלרגי. אף שהסיכוי לכך נמוך, תתבקשו לעבור מבחן רגישות שבו מזריקים כמות קטנה של החומר לאמת כף היד כשבועיים לפני הטיפול.
כמה זה עולה: 1,500-1,000 שקל לטיפול.

חומצה היאלורונית

השיטה יצאה לשוק לפני כשש שנים. החומצה ההיאלורונית היא למעשה החומר שבו נמצאים תאי הדרמיס, ותפקידה, יחד עם הקולגן, להעניק לעור את מרקמו החלק. גם כאן הולכת ופוחתת כמותה במשך השנים. את חומר המילוי מפיקים מהחי (כרבולת התרנגול, ליתר דיוק), או לחלופין, בהנדסה גנטית, באמצעות חיידקים שבהם משתילים את הגן המייצר את החומצה.
קיימים כמה סוגי חומרים המבוססים על החומצה ההיאלורונית, כגון היילפורם, פרלן, רסטילן ופיין ליינס. גם כאן מיוצרים החומרים השונים בכל מיני צמיגויות ומיועדים לאזורים שונים בפנים.
איך עושים את זה: מזריקים לתוך הקמט. ההזרקה אורכת דקות ספורות, לאחר מריחה של משחת אלחוש.
למה זה מתאים: לקמטים בכל הפנים, על פי מידת הצמיגות. הפרלן למשל, מתאים לקמטים הארוכים שבין האף לפה בגלל צמיגותו הרבה. הרסטילן, שהוא דליל יותר, מתאים לקמטים העמוקים פחות, כגון קמט ה"גלבלה", קמט הכעס המופיע בין הגבות, וגם לעיבוי שפתיים. הפיין ליינס, שהוא הצמיג פחות מכולם, מתאים לקמטוטים העדינים שלצדי העיניים ומסביב לשפתיים.
החלמה: מהירה מאוד. הטיפול מותיר נפיחות או אדמומית קלה, שחולפות בתוך כמה שעות. ב-24 השעות הראשונות כדאי להימנע מלהניע את מקום ההזרקה, ובעיקר מכיווצו.
תוצאות: נראות לעין בטווח של ימים ומחזיקות מעמד למשך ארבעה חודשים בערך.
תופעות לוואי וסיכונים: אין. החומצה ההיאלורונית קיימת בגוף בצורה זהה אצל כל בעלי החיים, לכן הגוף אינו דוחה אותה ואין צורך בטסטים מוקדמים. כמו בכל הזרקה עלול להיווצר סימן כחול המעיד על שטף דם מקומי אחרי שהמחט פגעה בכלי דם קטן, אולם תוצאה זו נדירה, וגם אם היא מתרחשת, היא חולפת בתוך ימים אחדים.
כמה זה עולה: 2,500-2,000 שקל למזרק שמכיל 0.9-0.7 סמ"ק, ומספיק למילוי הקמטים שבין הגבות או הקמטים העדינים שמסביב לפה.

טיפולים לטווח בינוני:



ארטקול

החומר הוא שילוב מתוחכם של תרחיף קולגן טבעי עם כדוריות מיקרוסקופיות מחומר אקרילי, הדומה לחומר שבו משתמשים ברפואת שיניים ליצירת כתרים.
הקולגן מעניק את האפקט הראשוני, שנמשך כחודשיים עד ארבעה חודשים, ותפקיד הכדוריות הסינתטיות הוא להאריך את משך התוצאות. הגוף מגיב אל הכדוריות כאל כל חומר זר החודר לתוכו, ויוצר סביבן מעין מעטפת קולגן, שנועדה לבודד את הגוף הזר ולנטרלו. מעטפת קולגן עצמית זו גורמת למילוי הקמט גם לאחר שהגוף כבר מפרק את הקולגן שבתכשיר.
איך עושים את זה: ההזרקה אורכת דקות ספורות, לאחר מריחה של משחת אלחוש. כאשר מדובר בקמט משמעותי, יש לחזור על הפעולה בהפרשים של חודש פעם או פעמיים נוספות, עד להשגת התוצאה הרצויה (אם מזריקים כמות גדולה מדי בפעם אחת, עלול להיווצר גוש של כדוריות).
למה זה מתאים: לקמטים בכל הפנים פרט לאזור העיניים, וגם למילוי שפתיים.
החלמה: מהירה מאוד. הטיפול מותיר נפיחות או אדמומית קלה, שחולפות בתוך שעות ספורות. ב24- השעות הראשונות לאחר הטיפול כדאי להימנע מלהניע את מקום ההזרקה, ובעיקר מכיווצו.
תוצאות: שיפור במראה הקמטים ניכר בתוך ימים אחדים, אולם המראה הסופי מתקבל רק לאחר כשלושה חודשים, כאשר שכבת הקולגן העצמית נוצרת סביב הכדוריות. האפקט מחזיק מעמד כשלוש שנים.
תופעות לוואי וסיכונים: עלולים להיות לכל אחד משני המרכיבים. הקולגן, כאמור, עלול לגרום לרגישות בקרב אנשים מסוימים, ולכן גם כאן חובה לערוך מבחן רגישות. הכדוריות הסינתטיות עלולות ליצור מעין גרגירים עדינים, שאותם אפשר לחוש במגע יד וכאשר מזיזים את הפנים, ולעתים גם לראות אותם. ככל שההזרקה עמוקה יותר והרופא המזריק מיומן יותר, הסיכוי לתופעה קטן.
בעיה נוספת שעלולה להיווצר, ואינה תלויה במיומנות הרופא אלא מתרחשת באופן אינדיווידואלי למטופל, היא תגובת יתר של הגוף כנגד החומר. במקרה כזה נוצרת סביב הכדוריות מעטפת עבה מדי ומרובת שכבות, ומתקבל גוש שאפשר לחוש בו.
כמה זה עולה: כ-2,500 שקל למזרק המכיל 0.5 סמ"ק. המשמעות היא שהטיפול יקר יותר, שכן בדרך כלל יש צורך ביותר ממזרק אחד.

חומצה לקטית (ניופיל)

החומצה הלקטית מורכבת מכדוריות קטנות של חומצת חלב, שהיא חומר טבעי המיוצר בשרירים בעת מאמץ. החומצה, המיוצרת באופן סינתטי, משמשת ברפואה לייצור חוטי תפירה נספגים לניתוחים.
הניופיל אינו מהווה חומר מילוי בפני עצמו. כמו הכדוריות הסינתטיות בארטקול, כדוריות חומצת החלב מגרות את הגוף להפריש סביבן קולגן.
איך עושים את זה: מזריקים לתוך הקמט, אחרי משחת אלחוש (אפשר למהול את חומר האלחוש בתוך הזריקה). בדרך כלל יש לחזור על הטיפול כעבור שלושה חודשים, ובקמטים עמוקים יותר, אפילו שלוש או ארבע פעמים.
למה זה מתאים: בעיקר לקמטים בחלק התחתון של הפנים: בצדי האף וסביב הפה. פחות מתאים לקמטי המצח ובין הגבות, שמצויים במקום דינמי יותר.
החלמה: מהירה מאוד. הטיפול מותיר נפיחות או אדמומית קלה, שחולפות בתוך שעות ספורות. ב-24 השעות הראשונות לאחר הטיפול כדאי להימנע מלהניע את מקום ההזרקה, ובעיקר מכיווצו.
תוצאות: מתחילים לראות שיפור כעבור חודש בערך. כעבור ארבעה חודשים כבר ניכרת השפעה של כ-80% מהתוצאה, והיתר הולך ומשתפר בהדרגה, אפילו כעבור שנה. האפקט מחזיק מעמד בין שנה וחצי לשנתיים.
תופעות לוואי וסיכונים: אין. לא אלרגיות ולא סיבוכים.
כמה זה עולה: כ-1,000 שקל למזרק שמכיל 2 סמ"ק. זהו הטיפול הזול ביותר.

טיפולים לטווח ארוך:



סיליקון

חומר סינתטי נוזלי, המופק ממלחי סיליקה (חול ים). מכיוון שמדובר בגוף זר, הזרקתו אל תוך הקמט מגרה את הגוף לייצר קולגן.
איך עושים את זה: מזריקים לתוך הקמט בכמויות זעירות. ההזרקה עצמה אורכת דקות אחדות, אולם יש לחזור עליה כמה פעמים. בעבר היה מקובל להזריק כמות ניכרת של חומר בפעם אחת, מה שגרם לעתים לחומר לנדוד, ובמרחק מה ממקום ההזרקה הייתה מופיעה גבשושית. כדי למנוע זאת, מבצעים כיום את התהליך בהדרגה. מזריקים טיפות אחדות בלבד, וחוזרים על הפעולה כמה פעמים בהפרשים של חודש, עד להשגת התוצאה הרצויה.
למה זה מתאים: אך ורק לאזור שמסביב לפה - למילוי שפתיים, לקמטי העישון שמעל השפה העליונה ולקמטים היורדים מן האף לפה.
החלמה: מהירה מאוד. הטיפול מותיר נפיחות או אדמומית קלה, שחולפות בתוך שעות ספורות. ב-24 השעות הראשונות לאחר הטיפול כדאי להימנע מלהניע את מקום ההזרקה, ובעיקר מכיווצו.
תוצאות: לתמיד. צריך לזכור שהתהליך הטבעי של התנוונות והתקמטות נמשך, ולכן כעבור שנים אחדות יכול להופיע קמט חדש.
תופעות לוואי וסיכונים: עלולים להיות קשים, ומקצתם אף בלתי הפיכים (בהיעדר אפשרות להוציא את החומר לאחר הזרקתו). ביניהם: נדידת החומר והופעת גושים או גרנולומות - רקמות חיבור הנוצרות כתגובה לגוף הזר מסביבו, שבמקרים קיצוניים יכולים להתפתח עד כדי יצירת בליטות ואפילו פצעים על פני העור. תופעות אלה עלולות להופיע בכל עת, גם עשר או עשרים שנה לאחר הטיפול.
מסיבה זו, ואף שהבעיות הן נדירות ומרביתן נובעות מהזרקת כמויות מסיביות מדי של חומר, הסיליקון אינו מאושר למילוי קמטים בארצות הברית ובאירופה. בישראל אישר משרד הבריאות את השימוש בו לפני כשנה, בתנאי שהמטופל חותם שהוא מודע לסכנות.
כמה זה עולה: כ-2,000 שקל לטיפול. בהתחשב בעובדה שבדרך כלל יש לחזור על הטיפול 4 פעמים, העלות מגיעה לכ-8,000 שקל.

סופטפורם

שלא כמו החומרים האחרים הסופטפורם איננו מוחדר אל הקמט בהזרקה אלא במעין ניתוח זעיר. מדובר בשתל תת-עורי בצורת צינורית דקיקה וגמישה, העשוי מחומר הנקרא גורטקס. חומר זה שימש בעבר ליצירת כלי דם סינתטיים, והניסיון הוכיח שהגוף מקבל אותו היטב.
איך עושים את זה: בהרדמה מקומית מבצעים חתכים זעירים בשני קצות הקמט ומחדירים פנימה את הסופטפורם המולבש על גבי מעין מסרגה. אחר כך גוזרים משני הקצוות את השאריות וסוגרים את החתכים בשני תפרים עדינים.
למה זה מתאים: מכיוון שמדובר בשתל בקוטר של 7-3 מילימטר, הוא מתאים אך ורק למילוי השפתיים ולקמט העמוק שבין האף לפה.
החלמה: מהירה פחות מן הטיפולים האחרים ונמשכת יומיים לערך. לאחר הטיפול מופיעות נפיחות ואדמומית, ויש לטפל בהן על ידי הנחת רטיות קרות.
תוצאות: לתמיד.
תופעות לוואי וסיכונים: מדובר בגוף קשיח שנמצא בתוך אזור בתנועה, כך שהוא מורגש בהחלט. אם השתל ממוקם קרוב מדי מתחת לפני העור, הוא מורגש עוד יותר, וייתכן אף שיבלוט בעת הנעת הפה ויעניק מראה לא טבעי. לעתים הוא עלול לגרום לפצע לחץ ובעקבות זאת לבצבץ דרכו החוצה. ככל גוף זר הוא גם עלול לגרום לזיהום מקומי. עם זאת, כל תופעות הלוואי הן הפיכות, ובמקרה של זיהום או של חוסר שביעות רצון, אפשר פשוט לשלוף את השתל החוצה.
כמה זה עולה: כ-3,000 שקל לכל רצועה. למילוי השפתיים נדרשות ארבע רצועות. למילוי שני הקמטים שלצדי הפה יש צורך בשתיים.

שומן עצמי

מופק מגוף המטופל. שואבים את השומן באמצעות מזרק מאזור הבטן או העכוז, מזקקים אותו לקבלת שומן טהור ונקי, ומזריקים לקמט. אמנם אין מדובר בניתוח, אבל זהו עדיין טיפול חודרני ומורכב יותר מהזרקה קלילה, בגלל הצורך לשאוב תחילה את השומן מאזור אחר בגוף. כדי למנוע את הכאב יש צורך בזריקת טשטוש. בדרך כלל יש צורך לחזור על הטיפול לפחות פעם נוספת, ולעתים אפילו פעמיים, משום שחלק מהשומן אינו נקלט בגוף, ויש צורך בתוצאות מצטברות של פעמים אחדות כדי למלא את הקמט.
איך עושים את זה: הטיפול מתבצע בחדר ניתוח. שואבים את השומן מן הבטן או מהירכיים בהתאם לכמות הנחוצה, ומסננים אותו כדי להפרידו מן הנוזלים והדם. הסינון מתבצע בעזרת צנטריפוגה או על ידי מגבת כותנה שסופגת את הנוזלים ומותירה למעלה רק את השומן, שאותו מזריקים לקמטים. התהליך כולו אורך כשעה.
למה זה מתאים: בעיקר למילוי שפתיים ולחיים ולקמטים גדולים יחסית, כמו אלה שבצדי הפה או השקעים מתחת לעיניים.
החלמה: האזור נותר נפוח מאוד במשך שבועיים. במילוי שפתיים מתקבל למחרת מראה "דונאלד דאק". הנפיחות והכאב נעלמים בהדרגה.
תופעות לוואי וסיכונים: בשל העובדה שמדובר בשומן עצמי, החומר אינו נדחה ואינו גורם לאלרגיות. כמו בכל טיפול חודרני קיימת סכנת זיהום, אולם אפשר לטפל בה בעזרת אנטיביוטיקה.
תוצאות: נשמרות לשנים ארוכות, והחומר שנשאר אחרי שלושה חודשים כבר נשאר לתמיד. עם זאת אי אפשר להעריך כמה אחוזים מן השומן ייקלטו (יש מומחים הטוענים שבקרב מעשנים אחוז הקליטה נמוך יותר), כך שבחלק מן המקרים, לאחר שהנפיחות הראשונית יורדת, התוצאה מאכזבת. נוסף על כך, השומן עלול להיקלט באופן בלתי שווה, כך שאזור מסוים ייראה נפוח יותר מאזור אחר. למיומנות הרופא, הן בטיפול והן בעיבוד וזיקוק החומר, יש כאן חשיבות רבה מאוד.
כמה זה עולה: 10,000-8,000 שקל. העלות העיקרית היא בעבור חדר הניתוח.

בוטוקס

הלהיט החם בארץ ובעולם הוא הבוטוליניום, רעלן טבעי המיוצר על ידי החיידק קלוסטרידיום בוטולינום. הבוטוקס (שמו המסחרי של הרעלן) גורם להחלשה ולשיתוק של השרירים והעצבים, ומשמש ברפואה זה 20 שנה לטיפול בהתכווצויות שרירים אצל אנשים הלוקים בשיתוק מוחין, להעלמת "טיקים" (תנועות לא רצוניות), לטיפול בעווית העפעף ובפזילה ולטיפול בליקוי במתח השרירים של הצוואר.
הבוטוקס איננו חומר מילוי, אלא פועל בכך שהוא משתק חלקית כמה סיבים של שרירים שאנו נוטים לכווץ בעת הנעת הפנים, ושגורמים להיווצרות קמטים. השיתוק מונע את כיווץ השרירים ומרפה אותם, וכך נעשה האזור חלק יותר. לשיטה זו יש יתרון נוסף לעומת השיטות האחרות. בעוד שיתר הטיפולים מבוצעים בשלב שבו רואים את הקמטים גם כאשר הפנים נמצאות במצב של מנוחה, הטיפול בבוטוקס מבוצע בשלב מוקדם יותר, כאשר הקמטים ניכרים רק בזמן שמניעים את הפנים. בשלב הזה תעלים הרפיית השריר את הקמט ותמנע את ה"קיבוע" שלו בפנים, כך שמדובר, למעשה, בטיפול למניעת קמטים.
איך עושים את זה: מזריקים לתוך הקמט, לאחר מריחת משחת אלחוש מקומית. מכיוון ששיתוק השרירים הוא זמני, יש לחזור על הטיפול מדי שלושה-ארבעה חודשים.
למה זה מתאים: בעיקר לחלק העליון של הפנים - לאזור המצח, בין הגבות, בצדי העיניים, וגם לשפתיים ולצוואר, אבל לא בצדי הפה.
החלמה: מיידית. אפשר לחזור לשגרה ללא נפיחות וכמעט ללא אדמומית.
תוצאות: ניכרות כעבור שבוע ומחזיקות מעמד כ-3-4 חודשים. הטענה היא שעם ההזרקות החוזרות משך הזמן בין ההזרקות הולך ומתארך.
תופעות לוואי וסיכונים: בהזרקה לא נכונה עלולה להיגרם תחושת שיתוק קלה בשרירים שמסביב לעין או בזוויות הפה, ובהזרקה קרוב מדי לגבה יש אפשרות לצניחת הגבה. התופעות נדירות, ובכל מקרה הן זמניות לשבועות ספורים.
כמה זה עולה: כ-4,000 שקל לבקבוקון, שמספיק לכל הפנים (ולפעמים אף לשני אנשים).

ביו-אלקמיד

הכוכב החדש: חומר מילוי שהגיע לאחרונה מאיטליה, שם הוא נמצא בשימוש כבר שש שנים. ד"ר יצחק רמון, מומחה לכירורגיה פלסטית בבית החולים אלישע בחיפה (המקום היחיד, נכון להיום, שמציע טיפול בחומר זה), טוען כי מדובר בפריצת דרך. השיטה מציעה את היתרון העצום של הסיליקון, תוצאות לתמיד, בלי החיסרון הבעייתי שלו - חוסר היכולת להוציאו מהגוף. מדובר בחומר סינתטי בצורת ג'ל, המורכב משרשרת כימית ארוכה אחת, הקושרת לתוכה מים. כאשר רוצים להוציא את המילוי מסיבה כלשהי, פשוט מושכים אותו החוצה והוא יוצא בשלמותו.
החומר אושר לשימוש באירופה ובישראל, אולם טרם אושר על ידי ה-FDA האמריקאי.
איך עושים את זה: מזריקים לקמט. בעשר הדקות הראשונות לאחר ההזרקה אפשר לעצב את החומר ולרכזו בדיוק במקום שרוצים. באיטליה ההזרקה מתבצעת ללא הרדמה או אלחוש, אבל מכיוון שהיא כואבת למדי, אפשר לקבל לפני כן נוגד כאב, המוזרק על ידי רופא מרדים.
למה זה מתאים: לשפתיים, לעצמות הלחיים, לסנטר, למילוי הלחיים (ובכך הסתרת הקמטים שבין האף לפה) וגם לגוף (לשקע שנוצר בגלל טראומה או הוצאת גידול). החומר המשמש לעיבוי השפתיים צמיג פחות, והוא מוזרק לקו הלבן התוחם בין השפתיים לעור שסביבו.
החלמה: מהירה מאוד. מיד לאחר הטיפול כבר אפשר ללכת לעבודה. ייתכנו אדמומית קלה, שאפשר לכסותה במעט מייק-אפ, ואולי גם מעט נפיחות קלה, שחולפות בתוך שעות ספורות.
תוצאות: לתמיד.
תופעות לוואי וסיכונים: ככל הידוע לא קיימים כמעט, למעט סכנת זיהום שקיימת בכל טיפול חודרני, ואפשר לטפל בה בעזרת אנטיביוטיקה. אם רוצים להוציא את החומר (בשל חוסר שביעות רצון המטופלת או לצורך תיקון), די בהחדרת מחט דרך המעטפת ושליפתו החוצה. "נכון להיום, לאחר שש שנים של טיפולים באיטליה, לא נצפו הופעות של גושים וגרנולומות כמו בסיליקון", אומר ד"ר רמון. "אמנם גם הסיליקון נחשב בתחילה לבטוח, והבעיות החלו להופיע רק לאחר כעשר שנים, אך אם בעתיד יתגלו חלילה בעיות, חשוב לדעת שמדובר בתהליך הפיך".
כמה זה עולה: 8,000-4,000 שקל לטיפול, בהתאם לכמות הנדרשת.

יועצים: ד"ר יצחק רמון מבית החולים אלישע בחיפה, ד"ר עמירם בורנשטיין מבית הרופאים בתל אביב, ד"ר עמנואל בדני וד"ר יורם וולף מחברת WB מנתחים פלסטיים
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מירי דוידוביץ
מ-1,000 ש"ח ועד 10,000. כל הטיפולים האפשריים לפנים
צילום: מירי דוידוביץ
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים