שתף קטע נבחר

10 עובדות שלא ידעתם על בן אנד ג'ריס

את הידע בהכנת גלידה השיגו בן וג'רי בנסגרת קורס בהתכתבות. את המבחן עברו כי הוא היה עם ספר פתוח

1. בן אנד ג'ריס נקראת על שם מקימי החברה: בן כהן וג'רי גרינפילד, שנפגשו לראשונה בגיל שבע בשיעור התעמלות בבית-הספר היסודי בניו-יורק ומאז לא נפרדו.
2. את הידע הראשוני שלהם בהכנת גלידה השיגו במסגרת קורס בהתכתבות של אוניברסיטת פנסילבניה, שעלה חמישה דולר. ב-1977 עברו לוורמונט כדי להשלים את הקורס, וסיימו אותו בהצלחה בעיקר בזכות העובדה שמבחן הסיום היה עם ספר פתוח.
3. ב-1978, בהשקעה של 12 אלף דולר, שאותם לוו מחברים ובני משפחה, הם פתחו חנות למכירת גלידה תוצרת בית בתחנת הדלק הישנה של ברלינגטון, ורמונט, שם גם ערכו את פסטיבל הקיץ הראשון של בן אנד ג'ריס, שכלל הקרנת סרטים על קיר תחנת הדלק.
4. מאז בכל שנה נערך שם הפסטיבל, שאליו מגיעים עשרות אלפי אנשים מרחבי ארה"ב.
5. בנובמבר 1998 הציגו בן אנד ג'ריס את מיכל הגלידה הראשון מנייר קרטון ידידותי לסביבה, שלא עבר חמצון - קרטון ה-eco-pint.
6. בכל העולם קיימים רק ארבעה מפעלים מורשים לייצור גלידות בן אנד ג'ריס: שלושה בוורמונט והרביעי בישראל, בעיר יבנה. הסניף הראשון של בן אנד ג'ריס בישראל נפתח בספטמבר 1988 ברחוב דיזנגוף בתל-אביב.
7. כל הגלידות של בן אנד ג'ריס מיוצרות מרכיבים טבעיים בלבד ללא חומרים משמרים ומשמנת טרייה.
8. שמות הטעמים הייחודיים לגלידות אינם נבחרים במקרה: מאחורי כל שם מסתתר סיפור אמיתי. לדוגמה, גלידת Chanky Monkey קיבלה את שמה בהשראת מעריצה שכתבה למפעל וסיפרה על תערובת מיוחדת שחניכיה במחנה הקיץ המציאו, המורכבת משוקולד ובננות.
9. הטעם הפופולרי ביותר בארה"ב הוא צ'רי גרסייה (גלידת שמנת בטעם דובדבנים עם דובדבנים ושוקולד), הנקרא על שם סולן להקת הרוק המפורסמת גרייטפול דד, ג'רי גרסייה.
10. הטעם הפופולרי ביותר בארץ הוא קרם עוגיות.

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
גלידת בן אנד ג'רי. מפעלים בוורמונט ויבנה
מומלצים