שתף קטע נבחר

פרק מס' 10: פרידה

פרק אחרון לעונה זו, בו נפרד הצמד - שחר ואייל - מצוות התכנית ומהצופים, עם סנדביץ' שהוא ארוחה שלמה

סנדביץ' פרידה מלא בסרדינים

חומרים לסנדביץ' (ל-2 אנשים):

לחם אחיד טרי
מטבוחה פלפלים שרופים, עגבניות אדומות וקציצות סרדינים (מתכונים בהמשך)
חביתת עין (צד אחד), חמה, משלוש ביצים
100 גרם גבינת מוצרלה
1/2 כוס שמן זית
1 עגבניה אדומה
1 בצל יבש בינוני
1 פלפל ירוק חריף
מלח לתיבול
כמה ענפים צעירים ורעננים של פטרוזיליה
נייר עיתון

חומרים לקציצות סרדינים:

300 גרם סרדינים ישראלים בלי הראש והקשקשים
1 ביצה
2 פרוסות חלה טבולות במים וסחוטות
כמה גבעולי פטרוזיליה
1 פלפל חריף
2 כפות בצל יבש, קצוץ ומאודה בשמן זית
מלח ופלפל שחור

חומרים למטבוחה:

1/2 כוס שמן זית
4 פלפלים אדומים מתוקים
2 פלפלים חריפים ירוקים
10 שיני שום גדולות, טריות, מקולפות, קצוצות לטבעות
1 כף פפריקה אדומה, מעורבבת עם 2 כפות שמן זית
1 ק"ג עגבניות אדומות, בשלות ללא קליפה קצוצות גס, או 1 קופסת שימורי עגבניות קלופות (כן, כן) - 800 גרם.
1 כף רסק עגבניות
מלח

הכנת הקציצות:

טוחנים את כל החומרים (פרט לביצה) במטחנת בשר או מג'ימיקס. מערבבים את העיסה הטחונה עם הביצה, משהים את התערובת לחצי שעה במקרר. יוצרים קציצות קטנות (שיתבשלו, מאוחר יותר, בתוך המטבוחה).

הכנת המטבוחה:

1. קולים את הפלפלים בתנור, במצב גריל, עד שקליפתם משחימה מכל הצדדים, מעבירים מיד לשקית ניילון ואוטמים. לאחר 10 דקות מקלפים את הפלפלים, מוציאים את הגרעינים ואת העוקצים, קורעים כל פלפל לשלושה חלקים.
2. במחבת כבדה, מאדים את השומים בשמן זית עד שנעשים שקופים, מוסיפים את הפלפלים וממשיכים לאדות כשתי דקות, מוסיפים את הפפריקה ומאדים עוד כשלושים שניות, מוסיפים את העגבניות הקצוצות, ממשיכים לבשל עוד כעשר דקות על להבה נמוכה, מוסיפים את רסק העגבניות וממשיכים לבשל עוד כעשר דקות.
3. מגביהים את הלהבה, מביאים לרתיחה נוספת, מוסיפים את קציצות הסרדין, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 1/2 שעה.

הרכבת הסנדביץ':

1. חותכים את הלחם האחיד לאורכו, מורחים משני הצדדים בהרבה חמאה רכה.
2. מוציאים את ה"רך", בוזקים עליו שמן זית, מניחים עליו את המוצרלה, ומכניסים לתנור חם עד שהגבינה נמסה.
3. מניחים על הלחם לכל אורכו שכבה נדיבה של המטבוחה עם קציצות הסרדין, מעליהם שופכים את חביתת העיין המפצפצת, מעל לחביתה מניחים את קירעי הלחם הרך עם המוצרלה. מעל שמים את פרוסות העגבניות החיות, את פרוסות הבצל וענפי הפטרוזיליה, זורים על הכל גבישי מלח ומזליפים שמן זית. סוגרים את הלחם, מועכים קצת וחוצים אותו לרוחבו לשני חלקים שווים. עוטפים כל חצי לחם בנייר עיתון ואוכלים חם, נוזל, בפה מלא, לא מנגבים את הפה עד שגומרים.

התוכנית משודרת בכל מוצאי שבת, בשעה 20:30, בערוץ 8



לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
זה הסנדביץ'
ככה אוכלים אותו
וזה חיבוק של פרידה
מומלצים