שתף קטע נבחר

קטניות

נזיד שעועית ובשר אדום נזיד עדשים אדומות מרק שעועית מרק לימון וחומוס 

מאז שהאדם השליך בטעות שעועית לסיר מים חמים, בכל תרבויות העולם תמצאו מרקי קטניות עשירים, כאלה שרק מחכים לשמוע תחזית של קור וערפל, גשמי ברכה ועליית מפלס הכינרת

נזיד שעועית ובשר אדום
מאת:הדי שרון

נפלא עם הרבה לחם לבן טרי, כמרק או כתבשיל.

חומרים:

1 בצל

2 גזרים

2 גבעולי סלרי

5 שיני שום

700 גרם בשר בקר, כתף, חזה או שפונדרה ללא עצם, חתוך לנתחים גדולים

3-2 עצמות עגל עם מח

1 בקבוק יין אדום יבש

3-2 גבעולי טימין

1 עלה דפנה

מעט שמן

2 כוסות שעועית לבנה או חומה (או תערובת) שרויה במים ללילה

פלפל שחור גרוס

מלח

אופן ההכנה:

1. קולפים את הבצל, השום והגזרים, וחותכים לחתיכות קטנות. חותכים גם את הסלרי ומטגנים על אש גבוהה במעט שמן עד שהירקות מזהיבים מעט.

2. מוסיפים את נתחי הבשר ומטגנים תוך עירבוב עד שהנתחים נאטמים מכל הצדדים.

3. מוסיפים את השעועית השרויה, בקבוק היין האדום ו2- כוסות מים, עצמות, טימין, עלה דפנה ופלפל שחור גרוס. מביאים לרתיחה ומבשלים עם מכסה, על אש נמוכה, 2-3 שעות

4. ממליחים ומפלפלים. אפשר לזרות פטרוזיליה קצוצה.

כשמכינים כתבשיל, מוותרים על תוספת המים ומבשלים על אש קטנה, כשהסיר מכוסה רק בחלקו.

חזור למעלה
נזיד עדשים אדומות
מאת: פיליס גלזר

שווה למכור תמורת פנכת נזיד את הבכורה? אם לא תבשלו, לא תדעו.

חומרים (6-4 מנות):

1 כוס עדשים אדומות

3 כוסות מים

1 גזר בינוני חתוך גס

1 בצל בינוני חתוך גס

2 כוסות דלעת או דלורית, חתוכות לקוביות

1/2 1 כפית כמון

1/2 1 כפית מלח

2 שיני שום כתושות

1/2 1 כפית כורכום

פטרוזיליה או כוסברה קצוצה לקישוט

אופן ההכנה:

1. בוררים היטב את העדשים ושוטפים.

2. מערבבים את העדשים עם המים ומביאים לרתיחה. אם נוצר קצף, מורידים באמצעות כף.

3. מנמיכים את האש ומוסיפים את הירקות והתבלינים. מבשלים במשך 60-45 דקות, או עד שהתערובת מסמיכה.

חזור למעלה
מרק שעועית
מאת: מרים טקטוק

הערה בעניין השריית השעועית: מי שלא משרה, שלא יתפלא אם בני הבית הפכו למאגרי גז בלתי נדלים ביום שאחרי.

חומרים (6 מנות):

1/2 1 כוסות שעועית לבנה

מים

3 עגבניות גדולות, בשלות, קלופות ומרוסקות בפומפיה

פלפל, מלח

שורש סלרי קטן, חתוך לקוביות קטנות

צרור קטן של פטרוזיליה

צרור קטן כוסברה (חלק לבישול ומעט להגשה)

כפית שום כתוש

2-1 כפות פפריקה מתוקה

אופן ההכנה:

1. משרים את השעועית במים למשך לילה.

2. שוטפים ומסננים את השעועית, מעבירים לסיר, מכסים במים, מכסים את הסיר ומביאים לרתיחה. כשהמים רותחים, מוסיפים את שאר החומרים.

3. מבשלים על אש קטנה עד שהמרק מוכן. זמן הבישול משתנה לפי סוג השעועית ויכול להימשך עד שעתיים. לפני ההגשה מוסיפים מעט כוסברה טריה קצוצה.

אם רוצים מרק סמיך יותר, מדללים בקערית 2 כפות קמח במעט מים ומוסיפים למרק לקראת סוף הבישול.

חזור למעלה
מרק לימון וחומוס

חומרים:

6 כוסות מרק עוף, אפשר מאבקת מרק אבל רק של 'קנור'

400 גרם גרגרי חומוס מושרים למשך לילה (משקל לפני השריה)

6 שיני שום, קצוצות

1/2 1 כפיות כורכום

1/8 כפית כמון

2 ביצים גדולות

1/4 כוס מיץ לימון טרי

מעט פלפל אדום חריף יבש

מלח

2 כפות נענע

אופן ההכנה:

1. בסיר גדול מבאים לרתיחה את מרק העוף, החומוס, השום, הכורכום והכמון. מנמיכים את הלהבה ומבשלים במשך 15 דקות.

2. טורפים היטב את הביצים והלימון בקערה קטנה. מוסיפים בהדרגה שתי כוסות מהמרק החם לקערה תוך ערבוב מתמיד.

3. מעבירים את תערובת הביצים לתוך סיר המרק ומבשלים על להבה בינונית 5 דקות בערך, עד שהמרק חם אבל לא רותח.

4. מוסיפים את הפלפל החריף ומתבלים במלח. מוזגים לקערות אישיות, מפזרים מעל נענע קצוצה ומגישים.

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
לאתר ההטבות
מומלצים