שתף קטע נבחר

מרק עוף

מרק עוף פולני מרק עוף אוסטרו-הונגרי מרק עוף תאילנדי מרק עוף ובוטנים 

פניצילין יהודי, תרופת הפלא של סבתא, במקום חיסון נגד שפעת וגם צלחת עמוקה של נחמה ביתית מאד, במזרח אירופה כמו בדרום אמריקה

מרק עוף פולני
מאת: מרים קוץ

מרק בסיסי לימי החורף הקרים, אפשר להגיש עם אטריות או שקדי מרק, ואפשר להשתמש בו כבסיס למרקים אחרים.

חומרים:

1 עוף טרי (אסור קפוא) ללא חלקים פנימיים וללא עור (חוץ מהכנפיים)

2 תפוחי-אדמה גדולים, קלופים וחצויים

1 ראש סלרי קלוף וחצוי

2 גזרים קלופים וחצויים

2 מקלות סלרי, עם העלים

4 שיני שום קלופות

2 קישואים קטנים ללא העוקץ

1 בטטה קלופה וחצויה

חתיכת דלעת בגודל תפוח-אדמה, קלופה וחצויה

1 זר פטרוזיליה קטן

1 זר שמיר קטן

10 גרגרי פלפל שחור שלמים (לא טחונים)

2 עלי דפנה

אופן ההכנה:

1. שמים את כל החומרים בסיר ומכסים במים. מביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומבשלים מכוסה חלקית בבעבוע עדין כשעה.

2. מוציאים את העוף מהמרק ומבשלים עוד כשעה.

3. מגישים עם פיסות מבשר העוף (ששומרים בנפרד במקרר) ועם אטריות או שקדי-מרק.

חזור למעלה
מרק עוף אוסטרו-הונגרי
מאת: אנה וגנר

חומרים:

1 עוף טרי, בריא ומחולק ל 8 חלקים

4 בצלים קלופים שלמים

3 גזרים יפים, קלופים ושטופים

3 קישואים בינוניים על קליפתם

2 שורשי סלרי חצויים

2 שורשי פטרוליזיה

1/2 כרוב קטן

2 קולרבי קלופים וחצויים

זר פטרוזיליה

זר שמיר

2-3 גבעולי סלרי אמריקני

שן שום קלופה

מלח לפי הטעם

1 כפית סוכר

1 חבילה איטריות ביצים דקות

אופן ההכנה:

1. אם העוף לא הומלח, ממליחים: בקערה גדולה, מניחים את נתחי העוף ועליהם שופכים 3-4 כפות מלח גס. מכסים במים, מערבבים היטב, ומניחים בצד ל –20 דקות. מוציאים את הנתחים מהקערה ושוטפים מעליהם את שאריות המלח.

2. בסיר גדול, מניחים את נתחי העוף ועליהם הירקות, מלבד הפטרוזיליה והשמיר. מוסיפים מים: הכמות תלויה בגודל העוף, הירקות והסיר. בכל מקרה, המים צריכים לא רק לכסות את העוף והירקות, אלא להימצא לפחות בגובה של 3 ס"מ מעל לעוף ולירקות. מתבלים ומביאים לרתיחה.

3. מנמיכים מיד את הלהבה כך שיתקבל בעבוע עדין ומתמיד. מקפים את הקצף מעל לעוף עד שהנוזל נהיה צלול.

4. מבשלים על להבה קטנה במשך שעה.

5. מכבים את האש ומשקיעים את הפטרוזיליה והשמיר בתוך הסיר.

6. מבשלים את האיטריות לפי הוראות היצרן.

7. ממתינים מעט, מוציאים את העוף והירקות מן הסיר. העוף המכובס מתאים לסלט, את הירקות אפשר לחתוך לפיסות קטנות ולהגיש בתוך קעריות המרק.

חזור למעלה
מרק עוף תאילנדי
מאת: דליה פן-לרנר

מרק שטעמו חריף- חמצמץ.

חומרים (6-4 מנות):

8 כוסות (2 ליטר) מרק עוף (אפשר מאבקה)

200 גרם חזה עוף פרוס לנתחים קטנים מוארכים

חופן פרחי ברוקולי

כרובית

פטריות

בצל פרוס

4-3 עלי חסה חתוכים לרצועות

חופן נבטים סיניים

200 גרם איטריות ביצים או איטריות אורז

2 כפות עלי כוסברה קצוצים

1 כף שביבי פלפל אדום חריף מיובש, או פלפלונים חריפים פרוסים

עשב לימון קצוץ, או מיץ לימון לפי הטעם

מלח

פלפל

קמצוץ סוכר

1 כף רוטב סויה

עלי כוסברה לקישוט

3-2 כפות בוטנים קלויים קצוצים (לא הכרחי)

אופן ההכנה:

1. מרתיחים את מרק העוף בסיר גדול.

2. מוסיפים את נתחי העוף, האטריות והירקות. מתבלים ומבשלים רק עד שהאטריות מוכנות והירקות עדיין פריכים.

3. מטבלים.

ההגשה: מעבירים לקערות מעטרים כל מנה בכמה עלי כוסברה שלמים ובבוטנים קצוצים.

חזור למעלה
מרק עוף ובוטנים
מאת: אילן שומרון, מגזין שף

מרק שמקורו בפרו, שם הוא נקרא אינצ'יקאפי.

חומרים (10-12 מנות):

5 ליטרים מים

1 עוף שלם

1 עלה דפנה

2 כפות שמן תירס

3 בצלים פרוסים

6 שיני שום קלופות ופרוסות

1/3 כוס אורז

250 גרם בוטנים טריים, לא קלויים

1/2 חבילת כוסברה

מלח

פלפל

1 כפית כמון

1 כף פפריקה מתוקה

מעט צ'ילי יבש

1/3 כוס קמח תירס

עלי כוסברה קצוצים לקישוט

אופן ההכנה:

1. משרים את האורז למשך 30 דקות במים, מוציאים ומסננים. יוצקים מים רותחים על הבוטנים משהים למשך 10 דקות מסננים ומסירים את הקליפה.

2. שמים את המים, העוף ועלי הדפנה בסיר גדול. מביאים לרתיחה ומקפים את הקצף שצף על פני הנוזל. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים למשך 40 דקות. מוציאים את העוף המבושל ושומרים בצד.

3. מחממים את השמן במחבת ומטגנים את הבצל עד שהוא שקוף. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן כ3- דקות.

4. מוציאים מחצית מהכמות ומוסיפים למרק.

5. מכניסים את המחצית השניה לבלנדר יחד עם האורז, הבוטנים, הכוסברה והתבלינים ומרסקים למחית חלקה. מוסיפים מעט מנוזלי המרק לבלנדר ומוסיפים גם את קמח התירס. ממשיכים לעבד עד שנוצרת בלילה סמיכה.

6. יוצקים את בלילת הבוטנים למרק הרותח, תוך בחישה. ממשיכים לבשל בסיר גלוי על להבה נמוכה למשך 30 דקות, בוחשים מדי פעם כדי למנוע הידבקות לתחתית הסיר.

7. שמים בכל צלחת הגשה מעט בשר עוף, יוצקים את המרק על העוף ומקשטים בעלי כוסברה טריים.

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מרק עוף
מרק עוף ובוטנים פרואני
מתוך "שף" מוסף האוכל של "לאשה"
לאתר ההטבות
מומלצים