שתף קטע נבחר

האור בקצה השערה

אחרי שנים של שירות סדיר אצל התולשת השכונתית, החלטתם להיפטר בזבנג וגמרנו מהשיער המיותר. לפני שנפרדים מתוכנית חיסכון וקובעים תור במכון הלייזר הקרוב, עצרו להתעדכן: האם הטיפול בכלל מתאים לכם? איזה מכשיר לבחור? מהם הסיכונים מול סיכויי ההצלחה? תקציר כתבת תחקיר בנושא, שמתפרסמת בגיליון חודש יוני של "מנטה"

השיטות להסרת שיער מתפתחות במהירות האור: מכשירי הלייזר כבשו את השוק עם הבטחה למקסימום תוצאות במינימום זמן, וגם אנשי המקצוע מסכימים שמדובר בטיפול המוביל כיום. המכשיר הראשון, שנקרא "רובי" הושק לפני כשמונה שנים. הטיפול בו ארך כשמונה שעות, הסב לא מעט כאב, והתאים אך ורק לבהירי עור. ובכל זאת נהפך החידוש ללהיט. בדומה לתחום המחשבים, מרגע שהומצא המכשיר הראשון, נרשמה התקדמות מסחררת. עד כדי כך, שהרובי כבר נחשב כיום לענתיקה. הטיפול במכשירים החדשים אורך כשמינית הזמן, כואב הרבה פחות, ומקצת המכשירים מתאימים לטיפול אפילו בבעלי עור כהה.
הפיתוח המואץ חולל מהפכה בשוק המכשירים להסרת שיער: המחט החשמלית – אאוט. טכנולוגיית הלייזר – אין. מכוני הלייזר צצו כפטריות אחר הגשם, וגם במחלקות האסתטיות בבתי החולים רבים הבינו מהר מאוד את הפוטנציאל ומיהרו לפתח את תחום ההתמחות הזה. בכל פעם שיוצא מכשיר חדש, אחת לכמה חודשים, המכונים מזדרזים להצטייד, וכל מכון מבטיח ששלו יעיל ומשוכלל יותר. אפילו הקוסמטיקאיות אימצו את הטרנד: מכיוון שמכשירי הלייזר מורכבים ויקרים מיד בשבילן, הן מצאו פתרון בדמות מכשירים פשוטים וזולים יותר, העושים שימוש בשיטת קרן אור שמבוססת על טכנולוגיה דומה.
כיצד פועלת טכנולוגיית הלייזר להסרת שיער? "ממש כמו החשמל, האור הוא אנרגיה שאפשר להפוך אותה לאנרגיית חום", מסביר ד"ר יבגני פפשב, מומחה לטיפול בלייזר בבית החולים אלישע. "הרעיון הוא לנצל את האנרגיה הזו כדי לחמם את שורש השערה עד שייגרם נזק והרס שימנעו צמיחה מחודשת של השערה. מכשיר הלייזר יוקרה קרן אור שחודרת אל תוך העור. מכיוון שהאור מכוון לאורך גל המתאים לצבע הפיגמנט הנמצא בשורש השערה, הקרן נקלטת בפיגמנט ופוגעת בו, ובכך גורמת להרס השערה".
את שפע מכשירי הלייזר בשוק אפשר לחלק לשלושה סוגים, שהם למעשה שלושה דורות של מכשירים, וכל אחד מהם חדש יותר מקודמו. כולם פועלים בשיטה זהה, אך נבדלים במידת ההתאמה שלהם למטופלים שונים. "ההבדל העיקרי הוא אורך הגל שעליו פועל המכשיר", מסביר ד"ר דיוויד פרידמן, דרמטולוג ומומחה ללייזר. "לאורך הגל יש חשיבות רבה מאוד ביעילות המכשיר. ככל שהגל קצר יותר, הפיגמנט קולט אותו טוב יותר.
"עם זאת, דווקא היעילות הזאת היא שהופכת אותו למסוכן לבעלי גוון עור כהה, שכן לא רק הפיגמנט המצוי בשורש השערה, אלא גם הפיגמנט בעור עלול לקלוט טוב יותר את הקרן, והתוצאה עלולה להיות כוויות, כתמים, וצלקות בעור. לכן, הטיפול בגלים קצרים הוא אמנם היעיל ביותר, אבל הוא אינו מתאים לבעלי עור כהה, שבהם אפשר לטפל אך ורק במכשירים, הפועלים בגלים ארוכים יותר".
פרט לגוון העור, גורם חשוב נוסף להצלחת הטיפול הוא עובי השיער. הטיפול בכל מכשירי הלייזר כמעט, מתאים רק לבעלי שיער בינוני עד עבה. בשיער דק ופלומתי, בעיקר אם הוא בהיר, הסיכוי להצלחת הטיפול קלוש עד אפסי.

איך יודעים איזה מכשיר מתאים לכם, למי הלייזר לא עוזר, למי אסור לעבור טיפול בלייזר, איך מתבצע הטיפול, כמה זה כואב, כמה זה עולה לכם, לכמה זמן זה מחזיק ומהם הסיכונים לטיפול – על כך ועוד בגיליון יוני של "מנטה", שנמצא כעת בחנויות ובדוכני העיתונים.
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הורדת שיער בלייזר. סיכונים לעומת הצלחה
ד"ר רק שאלה
מחשבוני בריאות
פורומים רפואיים
מומלצים