שתף קטע נבחר

הכי חרוצה - גבריאלי, הכי עצל - עומרי שרון

מדד החריצות של הכנסת המתפרסם היום מוכיח, כי חברי הכנסת החדשים עובדים קשה. ח"כ ענבל גבריאלי הצעירה השתתפה בכל ישיבות המליאה. לעומתה, ח"כ עמרי שרון לא הגיש אפילו הצעת חוק אחת. גם צמרת מפלגת העבודה נמצאת בתרדמת עמוקה

צמרת מפלגת העבודה מתקשה לעכל את ישיבתה באופוזיציה. מדו"ח סיכום מושב הכנסת הנוכחי המתפרסם היום (יום ד') עולה כי חברי הכנסת המובילים במפלגת העבודה, שמעון פרס, בנימין בן-אליעזר ועמרם מצנע - כמעט שלא נכחו בדיוני המליאה. בנו של ראש הממשלה, ח"כ עמרי שרון, לא הגיש אפילו הצעת חוק אחת. חברת הכנסת הטריה ענבל גבריאלי הפגינה חריצות כשנכחה בכמעט מאה אחוז מהישיבות.
הכנסת הגישה את הנתונים על פעילות חברי הכנסת במהלך מושב החורף והקיץ, שנמשכו כארבעה חודשים. בתקופה זו הוגשו 1,262 הצעות חוק על ידי הח"כים; הממשלה הניחה 37 הצעות חוק על שולחן הכנסת. למרות ריבוי ההצעות של הח"כים, אושרה במליאה הצעה אחת בלבד מכל אלה, בעוד הממשלה הצליחה להעביר 12 הצעות חוק בקריאה שניה ושלישית.

חברי הכנסת החדשים עובדים קשה

בדיקת הנוכחות במישכן מעלה, כי השרים שאול מופז (ביטחון) ונתן שרנסקי (ירושלים) נמצאים בתחתית. שר הביטחון שאול מופז הגיע ל-12 ישיבות בלבד ואילו השר שרנסקי התאמץ מעט יותר והגיע ל-17 ישיבות. מופז, כזכור, אינו חבר כנסת.
חברי הכנסת החדשים הפגינו חריצות: מחצית מהם נכחו כמעט בכל הישיבות. גם במהלך ההצבעות במליאה נרשמה השתתפות מלאה מצידם. הח"כים רוני בראון, ענבל גבריאלי, גילה פינקלשטיין, אריה אלדד, אורי אריאל, נסים זאב, מיכאל איתן ועבד אל מאלכ דהאמשה נכחו בכל ישיבה וישיבה מה-49 שהתקיימו וכן השתתפו בכל ההצבעות.

37 הצעות אי אמון

בסך הכל הוגשו 37 הצעות אי אמון בממשלה. סיעת העבודה, ש"ס, מרצ ויהדות התורה ניצלו את כל מכסתן; כל סיעה הגישה שש הצעות אי אמון.
ח"כ עמרי שרון וח"כ נעמי בלומנטל שמרו על זכות השתיקה גם במליאה. השניים לא נאמו ולו נאום אחד. הם לא ביקשו להעלות "הצעה לסדר" במסגרת דיוני הכנסת ועמרי שרון אף נמנע מהגשת הצעות חוק. הנואמים המקצועיים במושב האחרון הם ח"כ רוני בראון, ח"כ עבדל מאלכ דהמשה וח"כ נסים זאב, שככל הנראה התאהבו במיקרופון המליאה. ח"כ מוחמד ברכה מוביל במספר ההצעות הדחופות שהגיש לסדר היום - 17 במספר. בסך הכל ננאמו במליאת הכנסת 1,424 נאומים.
הנושאים הבוערים שעלו על סדר יומה של הכנסת לעתים תכופות היו גדר ההפרדה, יחסי יהודים-ערבים ויחסי חילונים-דתיים. המובילים בהגשות הצעות לסדר היום הם חברי הכנסת הערבים. מנגד, יו"ר מרצ ח"כ יוסי שריד לא מצא לנכון לעלות על סדר יומה של הכנסת שום הצעה דחופה לסדר.

"כוכב הוועדות": ח"כ איתן

ועדת החוקה של הכנסת בראשות ח"כ מיכאל איתן קיימה את מספר הישיבות הגבוה ביותר, 52 במספר. אחריה ברשימה ועדת החינוך בראשותו של ח"כ אילן שלגי, שקיימה 51 ישיבות.
יו"ר הכנסת ח"כ ראובן ריבלין סיכם את המושב ואמר, "נקלעתי לימים סוערים ומים גועשים. אם חברי הכנסת לא יפנימו, כי הכל תלוי בנו ובהתנהגותנו - אצטרך לנקוט ביד רמה. אפעל ליישום קוד אתי לחברי הכנסת שיביא לעונשים משמעותיים ונתחיל להנהיג בבית זה נימוסים והליכות". ריבלין גילה, כי לאחר הפגרה יחל בכנסת נוהל חדש בו תחוייב הממשלה מעת לעת להופיע בהרכבה המלא ותשיב לשאלות חברי הכנסת ללא הכנה מוקדמת. השאלות יגעו בתחום מסויים שיקבע מראש.

אלוף ההופעות בתקשורת - השר מופז

חברת "יפעת מחקרי מדיה מתקדמים" סיכמה את הופעות חברי הכנסת בטלוויזיה וברדיו מאז תחילת השנה, מהם עולה שלשר הביטחון, שאול מופז, בניגוד לנוכחות הדלה שהפגין במליאה, "כיכב" עם 304 הופעות בתקשורת.
יו"ר הכנסת רובי ריבלין נמצא במקום השני עם 154 הופעות בתקשורת, אחריו ח"כ איתן, שהופיע 104 פעמים בתקשורת.
השר נתן שרנסקי התראיין 64 פעמים, ח"כ אריה אלדד התראיין 54 פעמים, ח"כ רוני בראון 28 פעמים, הח"כית החרוצה גבריאלי הופיעה 27 פעמים בתקשורת, ח"כ גילה גמליאל רשמה 26 הופעות בתקשורת, ואילו ח"כ עמרי שרון התראיין 8 פעמים בלבד.

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
חברי הכנסת הטריים לא החמיצו הזדמנות להצביע
צילום דודו פריד
ח"כ עמרי שרון. לא פעיל
צילום דודו פריד
צילום: אתר הכנסת
ח"כ ענבל גבריאלי. נכחה בכל הישיבות
צילום: אתר הכנסת
צילום: עמית שאבי
ח"כ בלומנטל. דבקה בזכות השתיקה גם במליאה
צילום: עמית שאבי
מומלצים