סערה ברפת: הפרים מעדיפים את בני מינם
הרפתנים מתלוננים: בקיץ הפרות בהריון, ופרי ההרבעה עתירי ההורמונים מסתערים אחד על השני. חוואי: "עגלים ופרים נפצעו קשה ואף נהרגו באירועים כאלה"
החום משפיע על פרי ההרבעה: בתקופה האחרונה הם החלו לנסות להרביע אחד את השני. כך פורסם הבוקר (יום א') ב"ידיעות אחרונות".
בקיץ נכנסו מרבית הפרות להריון. כדי לא לפגוע בסיכוייו של דור הבקר הבא, הן אינן פנויות לתנות אהבים עם הפרים. אולם ההורמונים של הפרים ממשיכים לגעוש, ובהיעדר פרטנרים הם מגלים פר את רעהו.
"הפרים כל-כך מחורמנים עד שמרוב התלהבות, כאשר מכניסים עגל זכר למכלאה שלהם, כולם מנסים לקיים איתו יחסים. לפעמים אפשר לראות עדר שלם של פרי הרבעה רודף אחרי עגל מסכן. כבר היו בעבר עגלים ופרים שנפצעו קשה ואף נהרגו באירועים כאלה", מספר רענן שילוח, מנהל החווה בקיבוץ שמיר שבצפון.
בעולם נוהגים מגדלי הבקר לסרס את הפרים שאינם מיועדים להרבעה ואת פרי ההרבעה שנותרים חסרי תעסוקה, וזאת כדי להופכם לשקטים ולעדינים יותר. אולם בישראל אסור לסרס פרים מטעמי כשרות. "הבעיה היא שמרוב ניסיונות חיזור הם מאבדים המון משקל, וכך יש להם פחות בשר, ואנחנו מפסידים כסף", מתלונן חיים דיין, ראש ארגון מגדלי הבקר.
וכך, בעיקר בשעות הבוקר, לפני שהשמש החמה מעייפת אותם, ניתן לראות ברפתות ברחבי הארץ פרים המנסים להרביע זה את זה. "זה די מביך, אבל זה המצב", מסכם דיין בתסכול.