שתף קטע נבחר

תל-אביב של שווייץ

גם ציריך היא לא עיר בירה, אבל כאן נמצאים הכסף הגדול והאקשן: טירות וכנסיות עתיקות לצד מרכזי קניות סופר-מודרניים, מוזיאונים לצד מועדוני ג'ז וגם גן החיות מהיפים באירופה

זקני ציריך לא זוכרים מתי בפעם האחרונה היה מזג אוויר כאן כזה נפלא בסוף ספטמבר. 25 מעלות, שמיים בהירים, וגם בערב הטמפרטורות עדיין נעות סביב ה-16, מה שמאפשר לתושבים ולמבקרים לפקוד בסופי השבוע את אתרי הבילוי הרבים של העיר, ובעיקר את רובע הבילויים המרכזי - נידרדורף.

 

ציריך, כמו תל-אביב (עם אלף אלפי הבדלות), היא לא בירת שווייץ, אבל בהחלט העיר המרכזית והחשובה ביותר במדינה. כאן יושבות הבורסה והחברות הגדולות, כאן נמצא הכסף הגדול וכאן גם ממוקמים מרכזי הקניות והבילוי של שווייץ. מבקר מן החוץ שמגיע לציריך יוכל להסתפק ביום אחד ולחרוש אותה לאורכה ולרוחבה, אבל מי שבאמת רוצה לחוש את העיר, להתרשם מיופיה וממגוון האטרקציות והאירועים שיש לה להציע כל הזמן, כדאי שיקדיש שלושה-ארבעה ימים לעיר. לפחות.

 

50 מוזיאונים, גן חיות ואופרה

 

את ציריך חוצה נהר הלימאט, מצפון לדרום עד לאגם ציריך, כך שהעיר מחולקת למעשה לגדה המערבית ולגדה המזרחית. הראשונה סואנת מאוד במשך היום, האחרת פעילה יותר בשעות הלילה.

 

את הסיור בעיר כדאי להתחיל בתחנת הרכבת הראשית, ציריך באנהוף. למי שלא מתעצל, כדאי לעשות את כל הטיול ברגל. ליד תחנת הרכבת, במבנה דמוי טירה, נמצא המוזיאון השווייצרי הלאומי, בו תוכלו ללמוד על ההיסטוריה של שווייץ. משם צאו לבאנהופשטראסה, רחוב הקניות המרכזי של ציריך, על בתי הכלבו הגדולים שבו, וגם חנויות היוקרה לנעליים, תכשיטים, תמרוקים, ביגוד וכמובן שעונים.

 

תוך כדי הליכה ברחוב, בקרו בסימטאות של העיר העתיקה והעפילו לגבעת לינגנהוף, ממנה יש תצפית פנורמית על הגדה המזרחית של נהר הלימאט ודרומה לכיוון האגם. מהתצפית תוכלו לראות את הראטהאוס, בית העיריה שעל הגדה המזרחית, ועל הגרוסמונסטר - הקתדרלה הגדולה של העיר, אליה תגיעו מאוחר יותר.

 

קצת דרומה ללינגנהוף שוכנת כנסיית פטר, בה קבוע שעון ענקי, אחד הגדולים באירופה. בשכנות לה - כנסיית פראומונסטר (כנסיית הנשים), שהיתה בעבר מנזר לנשים. בכנסייה הזו חלונות מרהיבים שעיצב מארק שאגאל. בסופי שבוע מתקיימים כאן קונצרטים, אליהם רצוי לשריין כרטיסים מראש.

 

אחרי שתחלפו על פני בית העיריה, רדו מעט דרומה ותגיעו לקתדרלה הגדולה, המבנה הבולט ביותר בציריך, על שני צריחיו הגבוהים. את הקתדרלה החלו לבנות בשנת 1,100 והעבודות הסתיימו רק כעבור 400 שנה. אם יש ראות טובה, שלמו שני פרנקים שוויצריים (כשבעה שקלים) ועלו לאחד משני המגדלים של הקתדרלה, לתצפית מרהיבה על כל העיר, מהבאנהוף צפונה, דרך נהר הלימאט ודרומה עד האגם. המראה מרשים ביותר ומפצה על הטיפוס, שאינו קל במיוחד.

 

במרחק חמש דקות הליכה מהקתדרלה נמצא המוזיאון לאמנות, ובו עבודות של כמה מגדולי הציירים מהמאה ה-16 ועד ימינו. בין השאר תוכלו לראות כאן עבודות של רמברנדט, מונה, מאטיס, דגה, ואן-גוך, שאגאל, דאלי וקאנדינסקי. חבל רק שהמוזיאון לא מאורגן והתמונות תלויות באגפיו השונים בלי סדר הגיוני.

 

המוזיאון לאמנות הוא רק אחד מכ-50 מוזיאונים ברחבי ציריך, לצד מוזיאון לצעצועים, מוזיאון לקפה, מוזיאון לשוקולד ועד למוזיאון לאמנות המזרח. העיר משופעת גם בגלריות ובבתי קולנוע (ברבים מהם מוקרנים סרטים בשפת המקור עם כתוביות בגרמנית) ויש בה גם גן חיות מהיפים באירופה, ולהבדיל בית אופרה, מהמובילים ביבשת.

 

המקום של הצעירים

 

הבילוי העיקרי בערבים בציריך הוא לצאת למסעדות. רובע נידרדורף, שהוא גם מדרחוב, זרוע עשרות מסעדות (למטבח האיטלקי יש שם רוב) והמוני ברים, בתי קפה ומועדוני לילה, כולל מועדוני חשפנות. מי שאוהב ג'ז יוכל לבלות ב'קאזה-בר' במדרחוב, ב'מודס' באשרוויספלאץ, ב'גיג' שבצד המערבי של הנהר, ליד כנסיית הנשים, או ב'דה קלאב', מועדון פופולרי מאוד בשכנות לאקדמיה למוסיקה ולתיאטרון. בנוסף יש בעיר לא מעט דיסקוטקים, דוגמת 'קופלויטן' ו'מאסקוט'.

 

באזור הנקרא ציריך ווסט, שהיה בעבר סביבה תעשייתית תוססת, מתחוללת בשנתיים האחרונות מהפכה של ממש. את מקומם של המפעלים תופסים (ממש באותם מבנים) דירות סופר-מודרניות, דיסקוטקים עם מיטב החידושים והשיכלולים, מועדוני לילה וגם מסעדות יוקרתיות שמגישות את מיטב המטבח העולמי. זהו כיום אזור פעיל במיוחד ומועדף על בני הנוער והצעירים.

 

אין כמו ה'טראם'

 

הגעתם לציריך לפרק זמן קצר? אפשר לצאת לסיורים מודרכים בעיר באוטובוס, לצאת לשיט בנהר או באגם (תלוי במזג האוויר) או לקחת את טראם מספר 6 ולעלות לתצפית על העיר.

 

שווייץ אינה חלק מאיחוד האירו ולכן המחירים בה לא השתנו, כמו במרבית מדינות אירופה, מה שעושה אותה יותר אטרקטיבית לקניות. בדיקה שעשינו על מותגים שונים גילתה שאפשר למצוא בשווייץ מוצרים זולים יותר מאשר בארץ, אבל צריך לחפש. גם מוצרי האלקטרוניקה והחשמל זולים יותר בהשוואה לישראל, אם מישהו ממש מתעקש לעשות קניות. האוכל, לעומת זאת, לא זול.

 

בציריך, כמו בערים גדולות רבות באירופה, יש את 'ציריך קארד', כרטיס שמאפשר לכם נסיעה בתחבורה הציבורית וכניסה חופשית לעשרות מוזיאונים, הנחה של 50 אחוז על סיורים רגליים בעיר וכן הנחות במסעדות ובאטרקציות שונות בעיר.

 

הדרך הטובה ביותר לנוע ממקום למקום (למי שלא מתכוון לחריש רגלי) היא ה'טראם' - הרכבת העירונית החשמלית, שמגיעה לכל נקודה כמעט. אמצעי התחבורה הזה מאוד ידידותי ומאפשר להכיר את העיר על רובדיה השונים. מוניות יקרות מאוד ועדיף לא להתקרב אליהן.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: דני שדה
את העיר חוצה נהר הלימארט לשניים
צילום: דני שדה
צילום: אורן אגמון
אפשר לצאת לשיט באגם ציריך
צילום: אורן אגמון
צילום: אורן אגמון
הסמטאות מובילות אל לב העיר העתיקה
צילום: אורן אגמון
מומלצים