שתף קטע נבחר

אופים השניים מהאחד

"היה בינינו טנגו ובלט, ורקדנו לא רע", אומר הבשלן הוותיק ישראל אהרוני על שיתוף הפעולה המקצועי עם השף הצעיר רפי כהן שהוליד את "אופים בבית", ספר אפייה שעושה חשק להסתער על התנור. ויש גם מתכון שווה

אחד מהם כוכב ותיק בשמי הגסטרונומיה הישראלית, סוחב אחריו קילומטרז' די רציני של בישולים ועינוגים לחך. השני סוג של מטאור, ילד-פלא שהצליח להותיר רבים פעורי פה נוכח כמה מיצירותיו. שניהם בשלנים מהוללים וחברים מעולים, ועכשיו גם חובקים תינוק משותף: ספר הבישול "אופים בבית". ישראל אהרוני ורפי כהן, אלא מה. ולרגל צאתו של הספר, שניחוחות המאפים ממש בוקעים מבין דפיו, ערכנו איתם שיחה מעוררת תיאבון.

 

מה החיבור ביניכם תרם לספר?

 

כהן: "תרם המון, כי בהרבה מאוד מפגשים חברתיים בינינו עלו עוד רעיונות, ודברים השתפרו. כלומר עבדנו לא רק בזמן העבודה".

אהרוני: "כל אחד מאיתנו היה יכול לעשות ספר מצוין לבד, אבל החיבור הוליד ערך נוסף. אני כמעט כפול מגילו, אנחנו מדוקטרינות שונות, ומעניין לראות מה יצא. היה בינינו טנגו ובלט, ורקדנו לא רע. לפעמים מישהו היה צריך לזוז הצידה, כדי שהשני לא יעמוד לו על הבהונות. הסינטזות בינינו היו יפות. יצא לנו יצור כלאיים שרק המפגש בין שנינו יכול היה להוליד".

 

העובדה שאחד מכם עתיר ניסיון בתחום הורגשה?

 

אהרוני: "בוודאי שזה בא לידי ביטוי. יש לי ניסיון בצילום, אז רפי כמעט ולא התערב בצד הטכני. אני כמעט תמיד מעורב בהפקה ואוהב את זה. הוא לא".

כהן: "אחת הסיבות שעשיתי את הספר הראשון עם האהרוני היתה כדי ללמוד איך לעשות ספר. יש לו ניסיון גדול עם מה הקהל אוהב. הוא בלם אותי איפה שהיה צריך".

 

למדתם אחד על השני משהו חדש במהלך העבודה על הספר?

 

כהן: "לא. אנחנו כבר מכירים הרבה שנים".

אהרוני: "לא. אני יודע עליו הכל".

 

ושאלת השאלות: מה המתכון האהוב עליכם מתוך הספר?

 

כהן: "ופל תפוחי עץ".

אהרוני: "שאלה אכזרית. אנ הרוס על עוגת השזיפים, אבל יש שם עוד כמה עוגות שהייתי מוכן לחסל כמה פעמים ביום".

 

טראט פירות צלויים עם וניל וחמאה

 

חומרים:

500 גרם בצק עלים קר 

2 אפרסקים לבנים

3 תאנים גדולות, חתוכות לרבעים

1 כוס ענבים שחורים לא חרצנים

2 אגסים

100 גרם חמאה

50 גרם סוכר

2 מקלות וניל

2 כפות מיץ לימון

 

הכנה: 

1. חותכים את האפרסקים והאגסים לרבעים ומנקים מליבה וחרצנים.

 

2. שמים במחבת את החמאה, הסוכר ומקלות הוניל ומחממים על להבה עדינה, תוך ערבוב בכף עץ, עד שהסוכר נמס. מגבירים את הלהבה ומוסיפים פנימה את רבעי האפרסקים והאגסים. מבשלים יחד, תוך ערבוב בכף עץ שטוחה, כ-2 דקות. מוסיפים למחבת את התאנים, הענבים ומיץ הלימון וממשיכים לבשל בעדינות תוך ערבוב כ-2 דקות נוספות. מורידים מהאש ומקררים כחצי שעה.

 

3. מחממים תנור לחום בינוני (190 מעלות צלזיוס). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. על משטח מקומח מרדדים את הבצק לעלה עגול בקוטר של כ-30 ס"מ, ובעובי של 3 מ"מ. מעבירים לתבנית אפייה מרופדת נייר אפיה. מקפלים כסנטימטר משולי עיגול הבצק פנימה, תוך הידוק וצביטה, כך שנוצרת "גדר" בצק מסולסלת קמעה. דוקרים את פני הבצק במזלג. ומקררים כחצי שעה.

 

4. מסננים את הפירות ומסדרים יפה על עיגול הבצק (מעגלים או שורות לפי צבע, בתפזורת, איך שהעין שלכם אוהבת).

 

5. אופים כ-30 דקות עד ששולי הבצק שחומים.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שלום בר טל
אהרוני וכהן. "הסינטזות בינינו היו יפות"
צילום: שלום בר טל
מומלצים