חדש בצה"ל: פטוצ'יני וברוסקטה
בגלל הקיצוצים: הטבחים ילמדו להכין מאכלים עם שמות יוקרתיים ממוצרים פשוטים
בנסיון להתמודד עם הקיצוץ בתקציב, שהגיע גם למטבחי צה"ל, הוחלט באגף הלוגיסטיקה לשנות את התפריט הישן ולהתאים אותו למצב החדש. במקביל הוחלט להעניק לחיילים תחושה כי המטבח שודרג, ושהמנות המוגשות להם נמצאות דווקא ברמה גבוהה ביותר.
מסמך מיוחד שכותרתו "המהפך הקולינרי בצה"ל", הופץ בשבוע שעבר לכל מנהלי המטבחים בצבא על ידי השף של צה"ל, רס"ן שמוליק מולדובן. הטבחים קיבלו רשימה של מתכוני חובה, המחייבת אותם להכין בכל ארוחה מתכון חדש מתוך רשימה של עשרות מתכונים חדשים.
על פי רשימת המתכונים החדשה צפויים החיילים להינות מארוחות יוקרתיות יותר, ובהן פטוצ'יני ברוטב פסטו, ספגטי ברוטב בולונז, סמבוסק ישראלי, עוף פריזאי, עוף בטריאקי, אורז מאודה בבוטנים, בשר בקר ברוטב תמרים ודבש, דג מטוגן בקוקוס, קולורבי יפני וגם ברוסקטה.
בתקופה הקרובה ילמדו הטבחים כיצד ניתן להכין יותר מפחות ו"לייצר" מאכלי גורמה מאותם מוסרים. רס"ן מולדובן כתב: "מהיום נקרא למאכלים בשמותיהם הקלאסים ובכך נשדרג את תדמיתם. אם עד היום קראנו לפסטה ברוטב עגבניות 'אטריות ברוטב עגבניות', מהיום נקרא למנה 'פטוצ'יני ברוטב עגבניות'".
מנהלי מטבחים אמרו כי בגלל הקיצוץ הם יתקשו לעמוד בדרישות החדשות. אחד מהם אמר: "מתכונים חדשים אמנם יש - אבל מוצר בסיסי כמו אורז חסר במטבח".