שתף קטע נבחר

חיפוש באנציקלופדיה

קיימות שתי דרכים עיקריות למציאת ערכים באנציקלופדיה:

 

1. לפי קטגוריה

בעמוד הראשי של האנציקלופדיה מוצגים התחומים השונים שלפיהם ממוינים הערכים

הנכללים בה. לחיצה על שם תחום תפתח לפניכם עמוד המציג את שמות כל הערכים השייכים לתחום זה, לפי סדר הא"ב (שמות המתחילים בה' הידיעה, כמו "הצלב האדום הבינלאומי" - יופיעו ברשימה זו באות ה').

 

אם ערך שייך לשני תחומים או יותר (לדוגמה, אלברט איינשטיין שייך לתחומים "פיסיקה" ו"מדענים, מגלים וממציאים"), יופיע שמו ברשימות שני התחומים.

 

2. חיפוש חופשי בתיבת החיפוש

בכל עמוד באנציקלופדיה מוצגת תיבת חיפוש, שבה תוכלו להקליד את מה שאתם מחפשים.


 

ניתן לחפש לפי שם של אדם או מושג (למשל, חיים ויצמן), או לפי מאפיין בולט של הנושא שאתם מחפשים (למשל, נשיא ישראל). חיפוש כזה יפתח בפניכם עמוד תוצאות חיפוש, ובו רשימה של כל הערכים העונים על מלות החיפוש שהקלדתם.

 

לצד כל שם ערך מופיעה כותרת קצרה, שמטרתה לאפשר לכם למצוא את הערך המבוקש מבין כמה ערכים ששמותיהם זהים או דומים. לדוגמה, אימפרסיוניזם (אסכולה במוסיקה) או אימפרסיוניזם (סגנון ציור). ייתכן מצב שבו תחפשו שם או מושג, ותקבלו רשימה של תוצאות חיפוש שאין בה ערך בשם המבוקש. רשימה זו תכלול את כל הערכים שכוללים בתוכם התייחסות לשם או למושג שחיפשתם. לדוגמה: אם תחפשו "מלחמה ושלום", תקבלו את הערך: טולסטוי, לב ניקולאייביץ'.

 

השתדלנו לספק את כל הווריאציות האפשריות על כתיב השמות. אם לא הצלחתם למצוא את הערך המבוקש, נסו לשנות את מלות החיפוש שהקלדתם:

 

• אם רשמתם שם מלא (פרטי ומשפחה) נסו לחפש לפי שם המשפחה בלבד.

• נסו להוסיף (או להחסיר) אותיות אהו''י. לדוגמה: במקום וייצמן – כתבו ויצמן.

• הפכו יחיד לרבים או להיפך: גז / גזים.

• הוסיפו או החסירו מקף מחבר, ו''ו החיבור וה''א הידיעה: בן לאדן / בן-לאדן.

• נסו לחשוב על מלים נרדפות: מדינאים = פוליטיקאים. • פרקו (או צרפו) ראשי תיבות: ת''א / תל-אביב.

 

תוכלו לחפש ערכים גם לפי שמותיהם הלועזיים.

 

הערות על התעתיק:

• בשמות ערביים הכוללים את מלת היידוע אל-, מלה זו קודמת לשם; לדוגמה: אל-חוואריזמי. אם השם מתחיל באחת מ"אותיות השמש", האות ל' במלת היידוע מתחלפת בהתאם, לפי כללי ההיגוי הערבי. לדוגמה: גמאל עבד אנ-נאצר.

• בשמות הכתובים במקורם בא"ב הלטיני, אך בתוספת סימני היגוי (אקצנטים), השם מופיע ככתיבו בשפת המקור. לדוגמה: Kurt Gödel.

• בשמות סיניים, התעתיק הראשי הוא תעתיק פין-יין (Pin-Yin), המקובל כיום. עם זאת, תוכלו להגיע לערך הרצוי גם באמצעות התעתיק הישן, וייד-ג'יילס (Wade-Giles). לכן תקבלו את הערך "מאו דזדונג" גם אם תקלידו "מאו טסה-טונג" או "מאו טסה טונג".

 

אם בכל זאת לא מצאתם את הערך, אנא פנו אלינו. נשמח להפנותכם לערך המתאים, אם הוא קיים; אם לא, במידת האפשר ובהתאם לשיקולי העריכה הכלליים של האנציקלופדיה, ניצור את הערך המבוקש ונצרפו לאנציקלופדיה.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: ויז'ואל/פוטוס
איך מחפשים באנציקלופדיה?
צילום: ויז'ואל/פוטוס
צילום: סי די בנק
יש כמה דרכים למצוא את מה שחיפשת
צילום: סי די בנק
מומלצים