שתף קטע נבחר

ומי ישיר לנו סולו? לא להקת פיקוד מרכז

צה"ל שוקל לפרק את הלהקה לאחר שבהופעותיה בארה"ב רבו חבריה על הבמה וחיבלו במופע בגלל "מריבות על סולו ומלחמות אגו". גורם באגודה למען החייל: "כשראיתי את מה שקרה שם, הבנתי ש'הלהקה' זה לא רק סרט"

צה"ל שוקל לפרק את להקת פיקוד מרכז בעקבות דו"ח קשה וחמור שכתבה האגודה למען החייל בארה"ב, שאירחה את חברי הלהקה במסגרת ערבי תרומות.

 

בין השאר נטען נגד הלהקה כי היא אינה מקצועית, רמת ההפקה ירודה, והיחסים העכורים שבין חברי הלהקה באו לידי ביטוי גם על הבמה. אחד הקצינים שהצטרף למשלחת מציין: "הם אפילו רבו על הבמה. הקהל באולם  חש בעוינות שהיתה בין חברי הלהקה, ובכמה מקרים הם ממש חיבלו במופע. היו שם קנאה, התמרמרות, מריבות על סולו ומלחמות אגו". גורם באגודה למען החייל אמר: "כשראיתי את מה שקרה שם, הבנתי ש'הלהקה' (סרטו המצליח של הבמאי אבי נשר) זה לא רק סרט".

 

להקת פיקוד מרכז במתכונתה הנוכחית כוללת חייל ושלוש חיילות. הלהקה החלה להופיע בפני חיילים אחרי תקופה בת חצי שנה שהוקדשה לבניית תוכנית ולחזרות. התוכנית הנוכחית זכתה להצלחה רבה, ובעקבותיה הוחלט לפני כארבעה חודשים שהיא תייצג את צה"ל בערבי ההתרמה של האגודה למען החייל בארה"ב.

 

הסדקים הראשונים התגלעו כבר במהלך החזרות הראשונות למופע בארה"ב. "זה התחיל מזה שאת רוב קטעי הסולו הם נתנו דווקא לחייל", אומר אחד מהמפיקים, "וזה נמשך בתלונות ובביקורת על כך שהזמר היחיד בלהקה הוא גם זה שמוביל את המופע בשטח".

 

היחסים העכורים באו לידי ביטוי גם במהלך ההופעות בארה"ב. כך, למשל, עמדו החיילות על כך שכאשר החייל שר את הסולו בשיר "שמע ישראל", הוא לא יצעד קדימה, אלא יישאר איתן באותה שורה על הבמה. החיילות טענו כי חברן יהיר: "הוא נותן לנו תחושה שאנחנו זמרות ליווי שלו, והוא רוצה להיות יחיד על הבמה".  באירוע אחר התלונן החייל כי הבנות מזייפות בכוונה כאשר הוא שר סולו, והן אינן משתפות פעולה בהתאם לרפרטואר.

 

לאחר ששבה הלהקה לארץ, כתבה מפקדת הנסיעה דו"ח קשה. גם נציגי האגודה למען החייל בארה"ב מסרו דיווח ביקורתי קשה על התנהגות חברי הלהקה. בצה"ל קיימו תחקירים, שבמהלכם היה עימות בין החייל לבין הזמרות בלהקה והמפקדים הודיעו כי הם מתכוונים לפרק את הקבוצה.

 

דובר האגודה למען החייל, עפר קול, אמר בתגובה: "שילובן של הלהקות הצבאיות זכה להערכה מצד התורמים. נראה שמדובר בתקלה מקומית והיא תטופל". דובר צה"ל הודיע: "בימים אלה תתקבל ההחלטה בדבר המשך פעילותו של הצוות. אם יוחלט על פירוקו, יקצה פיקוד מרכז צוות חלופי להמשך קיום פעילות הווי"

 

עבר שערורייתי

 

שמה של להקת פיקוד מרכז נקשר גם בעבר לכמה שערוריות, ובעקבותיהן גם פורקה למשך תקופות מסוימות:

 

1968: אלוף פיקוד המרכז, רחבעם זאבי ז"ל, הודיע על פירוק הלהקה בשל עבירות חמורות של חבריה. זעמו של זאבי יצא על כך שכל עוד התבקשו חברי הלהקה להופיע בעורף הם היו נגישים, אולם כשנדרשו להופיע בתנאי שדה, החלו להופיע התירוצים, האמתלות וגימ"לים. באותה תקופה היו בלהקה כוכבים כמו שם-טוב לוי, שלמה בראבא, ניצה שאול, שלומית אהרון ואחרים.

 

1989: 15 חברי הלהקה נעצרו בפשיטה של המשטרה צבאית החוקרת. תשעה מהם הודו בעישון חשיש במסגרת הלהקה ומחוצה לה. עם חברי הלהקה נמנו אז, בין היתר, נועה לביא ואורי בנאי, שאף נידון ל-15 ימי מאסר.

 

1992: הלהקה פורקה פעם נוספת לאחר שחבריה נטשו את אולם שבו היו אמורים להופיע. להקה הוזמנה לקחת חלק באירוע של גדוד תותחנים בבת-ים. הופעתם היתה אמורה להתחיל ב- 19:00, אולם בשעה היעודה התבשרו כי תחילת ההופעה נידחת בשעתיים. מאוחר יותר התבשרו על דחייה נוספת. ב- 22:00 כאשר חיילי הגדוד היו במהלכה של ארוחת הערב, אמר מפקד הלהקה לחייליו כי הוא במקומם כבר לא היה מופיע. ואכן, למרות הוראה מפורשת מקצין החינוך הפיקודי להופיע בכל שעה, העמיסו חברי הלהקה את הציוד על האוטובוס ועזבו את בהמקום. למחרת הם זומנו למשרד החינוך, ובתום בירור רותקו לבסיסם. שניים מהם, דדי זוהר וחברתו דאז גלית גיאת, נשפטו באשמה שהסיתו את חבריהם ונשלחו ל-14 ימי מחבוש.

 

ראובן וייס השתתף בהכנת הכתבה

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סי די בנק
זיופים במתכוון וסטייה מהרפרטואר. כנראה ש"הלהקה" זה לא רק סרט
צילום: סי די בנק
מומלצים