שתף קטע נבחר

רמלה ולוד: אחוז הסטודנטים נמוך בהרבה מהממוצע הארצי

דו"ח שפרסם מרכז אדוה מגלה כי רק 2.5 אחוזים מתושבי רמלה ו-3.3 אחוזים מתושבי לוד למדו באוניברסיטה בשנים 2001 ו-2002. הממוצע הארצי עמד על 7 אחוזים; 34.7 אחוז מתושבי לוד ו-32.3 אחוז מרמלה ניסו להתקבל לאוניברסיטה בארץ ונדחו

רק 2.5 אחוזים מתושבי רמלה ו-3.3 אחוזים מתושבי לוד למדו באוניברסיטה בשנים 2001 ו-2002, כך עולה מדו"ח 'תמונת המצב החברתית 2003' שפרסם לאחרונה מרכז אדוה (מידע על שוויון וצדק חברתי בישראל).

 

הנתונים שנאספו על רמלה ולוד רחוקים מהממוצע הארצי, שעמד בתקופה המדוברת על שבעה אחוזים. לשם השוואה, אחוז הסטודנטים מרחובות עמד בשנת 2003 על 10.6 אחוז, מנס ציונה על תשעה אחוזים ומראשון לציון על 7.2 אחוזים.

 

על פי הדו"ח, שנערך על ידי ד"ר שלמה סבירסקי ואתי קונור אטיאס, 34.7 אחוז מתושבי לוד ו-32.3 אחוז מתושבי רמלה ניסו להתקבל לאחת האוניברסיטאות בארץ בשנים 2001-2002 ונדחו. הממוצע הארצי של המבקשים שנדחו עמד בתקופה זו על 20.6 אחוז. לשם השוואה, אחוז הנדחים מראשון לציון עומד על פי הדו"ח על 21.6 אחוז, ממודיעין על 14.4 אחוז ומרחובות על 14 אחוז.

 

בדו"ח צוין: "אי השיוויון בין היישובים ובין בתי ספר ניכר לא רק בשיעורי מקבלי תעודות הבגרות, אלא בטיבן. בתי ספר מבוססים, בעלי כוח הוראה מיומן ותוכנית לימודים מלאה ועשירה מובילים את בוגריהם לתעודת בגרות העומדת בהצלחה בכל דרישות האוניברסיטאות.

 

"בתי ספר מעוטי משאבים ובעלי כוח הוראה מיומן פחות ותוכנית לימודים מינימלית, מובילים את בוגריהם לתעודת בגרות שלעיתים קרובות אינה עומדת במלוא דרישות הקבלה". בדו"ח הובהר: "בשנים האחרונות גדל מאד מספר המעוניינים בתואר ראשון הפונים למכללות פרטיות ואזוריות, אך נתונים שהתפרסמו עד כה הם רק לגבי אוניברסיטאות".

 

הדו"ח מתייחס גם לשיעורי האבטלה בישובים שונים בארץ. לפי הנתונים, שיעור האבטלה ברמלה ובלוד בשנת 2003 היה גבוה מהמוצע הארצי. ביוני 2003 עמד אחוז דורשי העבודה בלוד על 9.3 אחוזים וברמלה על 9.2 אחוזים, בעוד שהממוצע הארצי עמד על 7.6 אחוזים.

הישוב עם אחוז המובטלים הנמוך ביותר באזור בשנת 2003 הוא כרמי יוסף – 1 אחוז מתושבי המקום. אחוז דורשי העבודה ברחובות עמד על 7.7 אחוזים, בנס ציונה על 7.1 אחוזים, בראשון לציון על 5.7 אחוזים, ובמודיעין על חמישה אחוזים.

 

בדו"ח נטען כי מספר המובטלים בפועל גבוה ממספר דורשי העבודה, בשל העובדה שמובטלים רבים אינם פונים לשירותי התעסוקה אם מפני שפנו בעבר ולא קיבלו עבודה או שכלל לא פנו כיוון שהם מעריכים כי אין להם סיכוי למצוא עבודה בעזרת שירותי התעסוקה.

 

כותבי הדו"ח מפנים אצבע מאשימה אל הממשלה: "בשנתיים האחרונות יזמה הממשלה שישה קיצוצים גדולים בתקציב שגררו פגיעות משמעותיות ברשת הביטחון הסוציאלי ובמערכות החינוך, הבריאות הרווחה והשיכון. בנוסף, פגעה הממשלה בתעסוקה במגזר הציבורי ובמערכות השכר והפנסיה במשק כולו. צעדים אלה צפויים להרחיב את תחולת העוני, להוריד את רמת החיים של שכבות נרחבות ולפגוע בסיכויי הדור הצעיר להתפתח ולהתבסס".

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: צביקה טישלר
דו"ח 'תמונת מצב חברתית' לשנת 2003
צילום: צביקה טישלר
מומלצים