שתף קטע נבחר

אז איפה הכי כדאי לעבוד?

בנק ישראל, האוניברסיטה העברית, קופות החולים והחברות הממשלתיות הגדולות - אלה הגופים שמשלמים הכי הרבה לעובדיהם הבכירים

אין פלא שהאוצר "התלבש" בשנה האחרונה על השכר הנהוג בבנק ישראל. אין גם פלא מדוע שומר הבנק המרכזי בקנאות שכזו על עצמאותו. השכר שמשולם בבנק הוא הגבוה ביותר בשירות הציבורי.  9 עובדים בכירים בבנק השתכרו ב-2002 מעל 51 אלף שקל  בחודש, ועוד 115 (!) בכירים השתכרו יותר מ-41 אלף שקל בחודש.

 

בנק ישראל אינו היחיד שדואג היטב לבכיריו. אם החלטתם להצטרף לשירות הציבורי, ואין זה משנה אם אתם רופאים, טייסים, כלכלנים או מהנדסים, הנה לפניכם טבלת עשרת הגופים שמשלמים הכי טוב לבכיריהם. העובדה שלא כולם רווחיים אינה צריכה להפריע לכם. זה לא המיגזר הפרטי. כאן, בשירות הציבורי אין כל קשר בין מצבו הכספי של הגוף המעסיק לבין השכר שהוא משלם לבכיריו.

 

אחרי בנק ישראל, הניצב בודד בצמרת, באים בדירוג משלמי השכר הגבוה שלושה גופים - האוניברסיטה העברית, קופת חולים מאוחדת וקופת חולים כללית - הנמצאים בגירעונות קבועים ונתמכים ישירות מתקציב המדינה. 

 

עוד נמצאים בטבלת הגופים המובילים בשכר הבכירים כל החברות הממשלתיות הגדולות - הנמלים, חברת החשמל, בצתי הזיקוק, התעשייה האווירית ובזק. אז מה הפלא שעובדי הגופים הללו, המשתייכים למה שקרוי "הוועדים הגדולים",  מובילים תמיד את מאבקי ההסתדרות בתוכניות האוצר לפטר עובדים ולהקטין את השכר בשירות הציבורי.

 


איפה כדאי להיות בכיר

איפה כדאי להיות בכיר
מקום העבודה שכר חודשי ברוטו בשקלים
בנק ישראל 52,276
קופ"ח מאוחדת 49,438
קופ"ח כללית 46,531
חברת החשמל 45,529
בתי הזיקוק 45,288
התעשייה האווירית 42,295
אלתא 42,193
בזק 41,772
האוניברסיטה העברית 41,698
רשות הנמלים 40,457


 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שלום בר טל
הנגיד קליין. כדאי להיות בכיר בבנק ישראל
צילום: שלום בר טל
מומלצים