שתף קטע נבחר

לחם בירה וסלט

מכירים את הימים האלה שפשוט אסור להכנס למטבח כי שום דבר לא מצליח? איילת בן-יוסף, אחרי ששרפה את העוף, מאלתרת ארוחה מהירה של לחם בירה וסלט סינטה ב-40 שקל בלבד

יש לי חברה שאומרת שאסור להיכנס למטבח כשלא מתחשק לבשל. היא יודעת לספר על עצמה שבכל פעם שהיא בכל זאת מתעקשת ונכנסת ביום של מנחוס למטבח - זה נגמר בבכי. פה מרק שרוף ושם חתך מדמם באצבע. בימים כאלה עדיף להזמין פיצה.

 

הבעיה עם ימים כאלה היא שהם לא מתואמים עם שאר התכונות בהן בורכנו אנו הנשים, למשל תכנון לטווח ארוך: למרות שלא מתחשק לי לבשל אני אקום עכשיו ואלך למטבח לטפל בתרנגולת ששוכבת שם כבר יומיים - כי אם אשאיר אותה עוד יום במקרר היא תמצא את עצמה בפח במקום בתנור.

 

אם לא אקום ואלך לבשל עכשיו בעוד שעה כשארצה לאכול נתחיל מוטי ואני להתווכח מאיפה מזמינים טייק-אווי וכמה זה עולה לנו בכל חודש. תרנגולת בתנור תפתור את הוויכוח מיד. אם אני אקום לבשל עכשיו התרנגולת תהייה מוכנה בדיוק כשארצה לאכול אותה ולא נאלץ לחכות "עד 50 דקות" לשליח עם הנודלס.

 

אבל כאמור יש ימים שבהם עדיך לחכות לשליח של הנודלס ולא להכנס למטבח. התרנגות של ארוחת הצהריים כבר ישבה בתבנית, שכשכה ברוטב ושיחקה מסירות עם תפוחי האדמה במשך שעה וחצי, כשהבחנתי למרבה הזוועה שכל הזמן הזה התנור היה מכוון על תכנית של גריל בטמפרטורה גבוהה. את האומללה כבר לא ניתן היה להציל. היא נשארה רק מעט מבושלת מבפנים והרבה שרופה מלמעלה. ככה זה כשלא מתחשק לבשל. שום דבר לא יעזור.

 

בערב, נכנסתי למטבח בכוחות מחודשים ותוך פחות משעה כבר עמדה על השולחן ארוחה לתפארת. ארוחה קלילה וכיפית של סלט ולחם חם מהתנור.

 

לחם בירה ואגוזים

 

נזדקק ל:

1 פחית בירה לבנה (5.60 ₪)

1/2 1 כוסות קמח תופח מאליו (2.90 ₪ לשקית קטנה)

2 כפות סוכר

1 כפית מלח

100 גרם אגוזים קצוצים (7 ₪)

1 כף שמשום קלוי

כמה טיפות שמן שומשום (אופציונלי)

 

וכך עושים:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.

 

2. מערבבים בקערה את כל המרכיבים. מעבירים לתבנית אפיה (אינגליש קייק) מרופדת בנייר אפיה וזורים שומשום מעל.

 

3. אופים כ-45 דקות עד שהלחם שחום ומשווע לצאת מהתנור. סה"כ: 15.50 ₪

 

בזמן שהלחם הולך ונאפה נכין את הסלט ועוד ישאר לנו די זמן לערוך שולחן ולהדיח כלים.

  

סלט סינטה

 

נזדקק ל:

1 נתח סינטה במשקל 200 גרם (15 ₪)

1 חבילת עלי בייבי (7.50 ₪)

1 תפוח עץ גדול חתוך לרבעים ופרוס דק

3 גזרים חתוכים ל"מקלות" (2 ₪)

1 בצל אדום קטן פרוס לטבעות

חופן עלי נענע

2 כפות צימוקים / אוכמניות מיובשות (אופציונלי - רק אם יש בבית)

 

תיבול לסינטה:

1 כפית פלפל שחור

1 כפית אבקת קארי

1/2 כפית פלפל צ'ילי / פפריקה חריפה

 

לרוטב:

6 כפות שמן זית

3 כפות חומץ בן יין לבן

1 כף טחינה

1 כף שומשום קלוי

מלח ופלפל שחור

 

וכך עושים:

1. מצפים וצורבים את הסינטה: מחממים מחבת עם מעט שמן . מפזרים את תבליני הציפוי על קרש חיתוך או צלחת רחבה, מערבבים היטב ומגלגלים את הסינטה בתבלינים. מניחים את הסינטה במחבת וצורבים אותה מכל הכיוונים. כ-3 דקות מכל כיוון. החלק הפנימי אמור להישאר לא מבושל, אלא אם אתם ממש לא יכולים לסבול את זה - ואז אתם מוזמנים להרוג את הפרה שלכם עד סוף. מוציאים את הסינטה מהמחבת, מניחים בצד לנוח.

 

2. מכינים את הסלט: בקערת הגשה גדולה מפזרים עלים ירוקים, גזר, תפוח, בצל, צימוקים ונענע. מערבבים אותם היטב.

 

3. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל חומרי הרוטב בכלי קטן. טועמים ומתקנים תיבול.

 

4. מרכיבים את הסלט: פורסים את הסינטה לפרוסות דקות. מניחים את פרוסות הסינטה על הירקות, יוצקים מעל את הרוטב ומגישים. סה"כ: 24.50 ₪

 

סך כל הארוחה: 40 ₪

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
סלט סינטה. 24.50 ₪
צילום: איילת בן-יוסף
לחם בירה. 15.50 ₪
צילום: איילת בן-יוסף
מומלצים