שתף קטע נבחר

קולרבי

הוא נראה קצת מוזר, אבל יש לו אינסוף יתרונות בריאותיים ואפשר להכין איתו אינסוף מטעמים. קחו את הקולרבי שלכם מוקפץ, כטאפאס, או סתם בסלט, לבריאות

הקולרבי, שנראה קצת כמו חייזר בגלל צבעו הירוק והזרועות הנוטות לצדדים, הוא שילוב בין כרוב ולפת (בגרמנית: "קול" - כרוב, ו"רבי" - לפת). הוא דל קלוריות, זול, טרי ופריך בסלטים (טעמו כשל צנון), הוא יכול להוות תחליף מושלם לערמוני מים במאכלים סיניים, הוא מתאים לאידוי, טיגון ובישול בכל צורה וגם להחמצה.

 

במישור הבריאותי, הקולרבי עשיר באשלגן, ניאצין (B3) ויתר משפחת ה-B , וויטמין C (אם הוא לא מבושל). ברפואה העממית הוא נחשב למנקה דם וכליות ויעיל למערכת הלימפה ולעיכול. כחלק ממשפחת הכרוביים, הקורלרבי מכיל נוגדי-חמצון המחשבים כמסייעים במניעת סרטן, ובמיוחד סרטן השד והמעי הגס.

 

סלט קולרבי

 

ברוטב למון גראס. מתכון מדליק מאת השף מני כץ ממסעדת "ארטישוק" בתל-אביב.

 

חומרים (6 מנות):

4 קולרבי

2 שורשי סלרי

2 שורשי פטרוזיליה

 

לרוטב למון גראס:

5 שיני שום

1 צ'ילי טרי

3 מקלות למון גראס, קצוץ

1/2 צרור נענע

7 כפות מיץ לימון טרי

3/4 כוס שמן זית

מלח, פלפל לבן

 

הכנה:

מקלפים ומנקים את הירקות וחותכים דק (כמו גפרורים). להכנת הרוטב, שמים את כל החומרים לרוטב בבלנדר עד לקבלת מרקם חלק ואחיד, ומערבבים עם הירקות כ-1/2 שעה לפני ההגשה.

 

טאפאס קולרבי

 

חומרים (4-6 מנות):

8 קולרבי קטנים מקולפים

1/4 כוס שמן זית כתית

1 שן שום כתושה

1/2-1 פלפל ירוק חריף קטן

1 כפית טימין, טימין לימוני או אורגנו טרי

1/4 כוס חומץ בן יין אדום

6-8 אנשובי בשמן זית

12 זיתי קלמטה, קצוצים גס

1 כף פטרוזיליה קצוצה דק

מלח גס, לפי הטעם 

 

הכנה:

1. מאדים את הקולרבי, או מרתיחים במעט מים רותחים מומלחים קלות כ-5 דקות, עד שמוכן אך לא רך מדי. שוטפים מהר במים קרים ומייבשים.

 

2. מחממים שמן זית, שום, פלפל חריף וטימין במחבת (לא מאלומיניום). מוסיפים חומץ ומצמצמים מעט. מורידים מהאש.

 

3. קוצצים 2 אנשובי ו-4 זיתים ומוסיפים לתערובת החומץ עם הטימין והפטרוזיליה. מעמידים בצד 1/2 שעה לפחות.

 

4. פורסים דק את הקולרבי ומחלקים בין 4-6 הצלחות. יוצקים למעלה את הרוטב. מפזרים את יתרת הזיתים הקצוצים בין הצלחות ומניחים על כל אחד פילה אנשובי.

 

קולרבי מוקפץ

 

החומרים (4-6 מנות):

4 קולרבי בינוניים

1 כף חמאה

1 כף שמן זית כתית מעולה

2 כרישות פרוסות דק, או 4 בצלים ירוקים

1 שן שום כתושה

1 כף מיץ לימון

2 כפות פטרוזיליה, או כוסברה קצוצה

מלח ופלפל שחור, טחון טרי

2 כפות יוגורט (רצוי "יוגורמה"), לא הכרחי

 

הכנה:

מקלפים את הקולרבי וחותכים לחתיכות דקות בגודל קופסת גפרורים. חוצים לאורך. מחממים חמאה ושמן זית במחבת ומוסיפים את הכרישה. מבשלים-מקפיצים דקות. מוסיפים שום וקולרבי ומקפיצים 5-7 דקות עד שהקולרבי מוכן, אך עדיין מעט פריך. בוחשים פנימה מיץ לימון, פטרוזיליה, מלח ופלפל ומגישים, אפשר עם יוגורט.

 

גיוונים:

  • אפשר להוסיף פרחי ברוקולי, אפונת שלג, פטריות טריות, ולהמיר את הפטרוזיליה או הכוסברה בבזיליקום, טימין לימוני או מרווה.

 

  • אפשר לגרר את הקולרבי על פומפייה ולהוסיף אבקת קארי עם או במקום מיץ לימון.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוסי סליס
סלט קולורבי. ברוטב למון גראס
צילום: יוסי סליס
מומלצים