שתף קטע נבחר

בסיר אחד: עוף, בטטה ואורז

איילת בן-יוסף עושה לכם חיים קלים: מניחים את כל החומרים בסיר, שולחים לתנור לשעה - ויש ארוחה חמה ומזינה

פעם בשנה אני קצת מצטערת שאני כבר לא בבית ספר יסודי. פעם בשנה, למשך שעתיים אולי, הייתי שמחה לחזור להתרגשות של היום שלפני פורים, לשבועות של התכוננות וזמימת מזימות ולבוקר היחידי שבו כולם שמחים לרוץ לבית הספר. למרות הכל הגעגועים האלה עוברים לי די מהר.

 

אבל השנה פורים תפס אותי לגמרי בלי שום תכניות, בלי מסיבות (על מי אני עובדת, כבר שנים שאני לא הולכת למסיבות פורים) ובלי שום רעיון לתחפושת. מוטי דווקא שמח. הוא לא סובל את פורים, מאז שההורים שלו חיפשו אותו לרבע עוף (בגיל שלוש) יש לבחור טינה כלפי החג ומנהגיו. אפילו אזני המן הוא לא ממש סובל. מוטי ישב וקיטר כל השבוע ובסוף התברר שהוא לא סתם מקטר אלא ממש חולה, עם חום וכאבים וכל החבילה. יופי, זה בדיוק מה שחסר לי עכשיו, להתקע בפורים בבית עם הקראסטי-הליצן הקטרן.

 

כשחשבתי מה לבשל לטור השבוע חלפו לי בראש כל מני מחשבות על אזני המן ומשלוחי מנות, אבל ביטלתי אותן צ'יק-צ'ק. במקום זה עשיתי לעצמי, ולכם, חיים קלים - ארוחה של הכל בסיר אחד (ועוד משהו ירוק ליד) עם עוף, אורז ובטטה שמתבשלים ביחד בתנור. אני אוהבת מאוד בטטות, אבל מי שרוצה יכול להחליף אותן בתפוחי אדמה.

 

עוף אורז ובטטה

להכנת המנה הזאת נזדקק לכלי חסין אש עם מכסה, למשל פיירקס.

 

נזדקק ל:

3 בצלים אדומים, חתוכים לטבעות (2.50 ₪)

4 כרעיים מחולקות שור וירך, עם העור (30 ₪)

1/2 1 כוסות אורז פרסי (1.50 ₪)

100 גרם צימוקים כהים (2 ₪)

2 כפות שמן זית + מעט שמן לטיגון

1 כפית קינמון

3-4 בטטות קלופות (4 ₪)

1 ענף טימין

1 ראש שום מפורק (2 ₪)

1/2 2 כוסות מים

מלח ופלפל שחור

 

וכך עושים:

1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.

 

2. מחממים מעט שמן במחבת ומטגנים את העוף מכל הכיוונים עד שמזהיב.

 

3. מערבבים בקערה אורז, כף שמן זית, צימוקים וקינמון, מלח ופלפל. בקערה נפרדת מערבבים בטטה, כף שמן זית, מלח פלפל וטימין.

 

4. מסדרים בתחתית הכלי שכבה של טבעות בצל אדום. ומעליה את תערובת האורז. מעל האורז מניחים את העוף. בין האורז והעוף מטמינים שיני שום. ומלמעלה מניחים שכבה של פרוסות הבטטה. יוצקים מים ומכסים.

 

5. שולחים לתנור לשעה. משאירים עוד רבע שעה מכובה ומגישים. סה"כ: 42 ₪.

 

משהו ירוק ליד: סלט מלפפונים ורוקט

 

נזדקק ל:

5 מלפפונים ירוקים (2 ₪)

1 חבילת רוקט (5.80 ₪)

6 כפות שמן זית

2 כפות מיץ לימון

1 כפית חרדל

מלח ופלפל שחור

 

וכך עושים:

1. מקלפים את המלפפונים וקוצצים דק. קוצצים גם את הרוקט. בקערה מערבבים מלפפונים ורוקט.

 

2. בכלי קטן מערבבים את כל חומרי הרוטב, יוצקים על הירקות, מערבבים ומגישים. סה"כ: 7.80 ₪

 

סך כל הארוחה: 49.80 ₪.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
אופים בכלי חסין אש, כמו פיירקס
צילום: איילת בן-יוסף
מגישים עם סלט מלפפונים ורוקט
צילום: איילת בן-יוסף
מומלצים