שתף קטע נבחר

צידה לדרך

איילת מואסת בארוחות סנדביצ'ים לנסיעות ומבשלת אוכל אמיתי, ארוז בקופסאות פלסטיק - מהסוג שאפשר לאכול גם קר

כבר יותר משנה שלא יצאנו לחופש. יציאה לחופש היא עסק לא פשוט כשמדובר במוטי ובזוגתו שתחייה. קודם כל אנחנו תפרנים, שנית, וחשוב מכך - אנחנו לא מצליחים להחליט לאן נוסעים.

 

אני אשה של ערים גדולות ומוטי מחפש את השלווה של חיק הטבע. אני רוצה להסתובב ברחובות, ללכת למסעדות ולהציץ בחנוות - ומוטי מפנטז על גבעות מוריקות וציפורים נודדות. בכל פעם שאנחנו יוצאים לחופש אנחנו רבים וחוזרים הביתה עוד יותר עצבניים ועייפים משיצאנו. גם כשאנחנו כבר מחליטים על יעד ותאריך יש את שאלת העצירות בדרך וארוחת הערב וכל שאר הפרטים הקטנים שיכולים להוציא אדם בריא מכליו. כל ההקדמה הארוכה הזאת היתה כדי לספר לכם שמוטי ואני יוצאים היום לחופש (לא לדאוג, אנחנו תיכף חוזרים). אנחנו נוסעים לאילת, באוטו המצ'וקמק שלו, נסיעה שכל מטרתה להוכיח לי שהאוטו יכול להגיע לאילת - ולחזור. זאת נותר לראות.

 

בינתיים, בעוד מוטי שוקד על המסלול, אני נשלחת אחר כבוד לארגן לנו צידה לדרך. אחרי שנים של כרסום סנדוויצ'ים באוטו החלטתי שהפעם אין כריכים אלא אוכל אמיתי, ארוז בקופסאות פלסטיק פולניות, מהסוג שאפשר לאכול קר, גם אחרי כמה שעות בציידנית.

 

הש-בראון עם צ'וריסוס

 

תפוחי אדמה, נקניקיות ורוטב צ'ילי. אתם יכולים לשחק עם המינונים לחריפות ומתיקות.

 

נזדקק ל:

1 חבילה צ'וריסוס (500 גרם, או 4 נקינקיות שמנות) (15 ₪)

5-6 תפוחי אדמה (4 ₪)

1 בצל גדול, חתוך לטבעות דקות

2 כפות רוטב צ'ילי מתוק

מעט שמן או חמאה לטיגון

מלח ופלפל

 

וכך עושים:

1. במחבת טפלון בלי שמן מטגנים את הנקניקיות, בינתיים מבשלים את תפוחי האדמה. מוציאים את הנקניקיות המוכנות מהמחבת, אם צריך מוסיפים מעט שמן ומטגנים את הבצל על להבה נמוכה.

 

2. פורסים את הנקנקיות לטבעות ואת תפוחי האדמה חותכים לקוביות. כשהבצל מזהיב מוסיפים את הצ'וריסוס ותפוחי האדמה. מערבבים ומטגנים הכל ביחד עוד 5 דקות. מוסיפים רוטב צ'ילי, מלח ופלפל, מערבבים ומבשלים עוד 2 דקות. סה"כ: 19 ₪.

 

פתיתים עם זוקיני וזיתים

 

אם לוקחים את המנה הזאת לנסיעה מומץ להוסיף לה עוד שלוק של שמן זית לפני האריזה.

 

נזדקק ל: 

4 זוקיני (קישואים ירוקים) או קישואים צעירים חתוכים לקוביות (6 ₪)

מעט שמן זית לטיגון

3 שיני שום פרוסות

1 חבילת פתיתים - אורזו (5.20 ₪)

4 כוסות מים רותחים

חופן זיתים ירוקים קצוצים

צרור עירית קצוצה דק (4.80 ₪)

מלח ופלפל

 

וכך עושים:

1. מחממים שמן זית בסיר ומטגנים את הקישואים והשום עד שהם מתרככים ומקבלים קצת צבע. מוסיפים את הפתיתים ומטגנים ביחד עוד חצי דקה.

 

2. מוסיפים מים רותחים, מלח ופלפל ומכסים. מבשלים כ-5 דקות, עד שהפתיתים מוכנים. מכבים את האש ומוסיפים זיתים ועירית. מערבבים היטב וסוגרים את הסיר. נותנים לפתיתים לנוח עוד 5 דקות ורק אז מגישים. או אורזים בקופסה ויוצאים. סך הכל: 16 ₪.

 

סלט שרי

 

על תקן הפריט הירוק של הארוחה.

 

נזדקק ל:

1 חבילת עגבניות שרי (6 ₪) חצויות

1 חבילת רוקט (5.80 ₪) קצוץ דק

1 בצל אדום קטן, קצוץ

 

לרוטב:

6 כפות שמן זית

2 כפות חומץ בלסמי

1 שן שום כתושה

מלח ופלפל

 

וכך עושים:

בקערה אחת מערבבים את כל מרכיבי הסלט, בכלי נפרד מערבבים את הרוטב. לפני ההגשה יוצקים את הרוטב על הסלט, מערבבים וזוללים. אם יוצאים לפיקניק אפשר לקחת את הרוטב בצנצנת ולשפוך במקום. סה"כ: 11.80 ₪.

 

סך כל הארוחה: 46.80 ₪

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
הש-בראון עם צ'וריסוס. 19 ₪
צילום: איילת בן-יוסף
פתיתים עם זוקיני וזיתים. 16 ₪
צילום: איילת בן-יוסף
מומלצים