שתף קטע נבחר

מרתה יקירתי

היא סוג של אלה אמריקנית - עקרת הבית הכל יכולה, ולמרות שהורשעה בבית המשפט, מרתה סטיוארט היא עדיין מושא להערצה. איילת בן-יוסף מבשלת לכבודה מקרוני אנד צ'יז וסלט אבוקדו עם אשכוליות אדומות

הטור הזה הוא סוג של הומאג' לעקרת הבית המושלמת, האופה המחוננת, המעצבת המצויינת והבשלנית המושחתת - מרתה סטיוארט.

מרתה (אני מרשה לעצמי לקרוא לה בשמה הפרטי) היא סוג של אלה אמריקנית, מהסוג שאין וכנראה לא תהיה לנו לעולם. בתחילת החודש מרתה שלי הורשעה בכמה עניינים פעוטים בבית המשפט המרושע של אמריקה (שימוש במידע מוקדם ובלתי חוקי כדי להציל את המניה שלה מהפסד, לא עניין גדול…). גזר דינה טרם נחרץ, אבל הנשמות הטובות מאחלות לה שתבלה את 20 השנים הקרובות בקירצוף תחתיות של סירים במטבח הכלא.

 

למה אני אוהבת את מרתה? בעיקר בגלל שהיא מוכרת את החלום הכי בלתי מושג מבחינתי: בית מהודר, מטבח מצוחצח וריחני, בעל מטופח וילדים מחונכים למשעי (לא משנה שבחייה הפרטיים היא היתה אסון משפחתי, אבל אנחנו מדברים על האידאה ולא על העולם האמיתי). מרתה התמחתה בהסעדת המונים - המתכונים שלה מתוכננים לכמות של 12 ו-20 סועדים (לא לדאוג, כאן הם הותאמו לכמות נורמלית של 4-6) והיא ניסתה, ואפילו הצליחה בחלק גדול מהמקרים ללמד את נשות אמריקה שאפשר להיות גם וגם וגם (אשת קריירה, מארחת למופת ואם השנה) - בלי ליפול מהרגליים.

 

המתכונים שלה הם תמיד "כמו שצריך" בלי קיצורי דרך, עם חומרי גלם מצויינים (שעברו התאמה לתקציב המוגבל שלנו) ושארם מקצועי, גם כשמדובר במקרוני וגבינה.

 

אז לכבוד מרתה, שכנראה תתמחה בשנים הקרובות בעיצוב פנים בסביבה אורבנית צפופה, שני מתכונים שהם ממש ארוחה ששוכים דרך קבע במחברת המתכונים שלי.

 

מקרוני אנד צ'יז

 

נזדקק ל:

4 כפות חמאה

4 כפות פירורי לחם, רצוי טריים

1/2 2 כוסות חלב (3 ₪)

1/4 כוס קמח

קורט אגוז מוסקט מגורר, קורט פלפל צ'ילי טחון, פלפל שחור ומלח

200 גרם גבינת צ'דר מגוררת (9 ₪ לצ'דר של תנובה)

200 גרם גבינת טל העמק מגוררת (9 ₪)

1 חבילה (500 גרם) פסטה בצורת קרניים.(5 ₪)

 

וכך עושים:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.

 

2. מחממים כף חמאה במחבת ומטגנים את פירורי הלחם עד שהם מזהיבים. מורידים מהאש ושומרים בצד.

 

3. מכינים את רוטב הגבינות: מחממים חמאה בסיר, במקביל מחממים את החלב (אפשר במיקרוגל, או בסיר נפרד). כשהחמאה נמסה מוסיפים את הקמח, בוחשים היטב ומטמיעים את הקמח בחמאה. מוסיפים את החלב החם לתערובת החמאה ומערבבים היטב, שלא יהיו גושים. מערבבים את התערובת על האש במשך כ-5 דקות, עד שהרוטב מסמיך.

 

4. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן - פחות 2 דקות. הפסטה צריכה להיות עדיין קשה. מסננים את המים ושוטפים את הפסטה לקירור.

 

5. לרוטב הבשמל מוסיפים 3/4 מכמות גבינת הצ'דר ו-3/4 מכמות גבינת טל העמק ("גרוייר"). את הרבע הנותר שומרים בצד. מוסיפים תבלינים, מערבבים היטב וטועמים. אם צריך מתקנים תיבול.

 

6. מערבבים את תערובת הגבינות עם הפסטה המוכנה ויוצקים לתבנית אפייה. מפזרים את שארית הגבינות על פני המאפה ואת פירורי הלחם המטוגנים זורים מלמעלה.

 

7. אופים כ-1/2 שעה עד שמזהיב."חופרים" כף של מאפה (לא חייבים לחכות שיתייצב) ומגישים חם. סה"כ: 26 ₪

 

סלט אבוקדו ואשכולית אדומה

 

שני פירות מלהיטי העונה - שוב, מהמטבח של מרתה.

 

נזדקק ל:

1 ראש חסה או שקית של עלי חסה שטופים (7.50 ₪ לשקית של עלי חסה)

2 אבוקדו (5.50 ₪)

2 אשכוליות אדומות (3.50 ₪)

 

לרוטב:

מיץ מ-1/2 לימון

1/4 כוס שמן זית

1 כף דבש

מלח ופלפל שחור טחון

 

וכך עושים:

1. את האבוקדו קולפים וחותכים לקוביות. מניחים בקערה וסוחטים מעליו מעט לימון.

 

2. את האשכוליות האדומות מקלפים ומפשיטים מהקרומים, כלומר מפלטים, כך שנשארים רק עם בשר האשכולית ללא כל ממברנה מתווכת.

 

3. את כל חומרי הרוטב מערבבים בכלי קטן, ממליחים ומפלפלים וטועמים. אם רוצים מוסיפים עוד קצת דבש.

 

4. על צלחת הגשה מסדרים שכבה של עלי חסה, יוצקים מחצית מהרוטב ומערבבים. מוסיפים את האשכוליות והאבוקדו ומערבבים. יוצקים מלמעלה את שארית הרוטב ומגישים. סה"כ: 16.50 ₪

 

סך כל הארוחה: 42.50 ₪

  

הפינה של מוטי:

 

הפעם לשם שינוי הכל היה ממש נפלא. אפשר להוסיף גבינה מלוחה או גבינה כחולה על הסלט, שיעשה אותו קצת יותר מעניין.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מקרוני אנד צ'יז. 26 ₪
צילום: איילת בן-יוסף
סלט אבוקדו ואשכולית אדומה. 16.50 ₪
צילום: איילת בן-יוסף
מומלצים