שתף קטע נבחר

געגועים לפלאפל

בכל שנה, בפסח, יוצאות רוב הפלאפליות והחומוסויות לחופשה ארוכה. לכל מי שמתגעג, ואוכל קטניות בפסח - הנה מתכונים לפלאפל וחומוס תוצרת בית. אפשר לנגב עם מצה, לאכול עם כפית או לדבוק בפיתות

 

פלאפל

 

מתכון של חיליק גורפינקל.

 

חומרים: 

500 גר' חומוס מושרה במים קרים ל-24 שעות

2 בצלים אדומים גדולים קצוצים דק- דק

2 שיני שום כתושות

צרור פטרוזיליה או כוסברה או חצי- חצי משתיהן – קצוץ דק

1-2 כפיות כמון

1-2 כפיות גרגרי כוסברה טחונים

1/2 כפית אבקת אפיה

מלח

פלפל

שמן צמחי פשוט לטיגון עמוק

 

הכנה: 

1. מסננים את החומוס וטוחנים במעבד מזון לעיסה, מוסיפים את שאר החומרים וממשיכים לעבד בהדרגה למה שיראה לכם דומה לעיסה שאתם מכירים מדוכני הפלאפל. היא צריכה להיות אחידה מאד כדי לצלוח את הטיגון. מניחים לה לנוח חצי שעה בקערה.

 

2. מכינים כדורי פלאפל בעזרת שתי כפות, או בידיים, או משתגעים לגמרי וקונים מכשיר כדורי פלאפל, נותנים להם לנוח עוד רבע שעה בצד.

 

3. בינתיים מחממים שמן עמוק בכלי מתאים. מטגנים את הכדורים עד שהם מזהיבים יפה -יפה.

 

אם התערובת "לא תופסת" נסו להוסיף 2-3 כפות קמח מצה.

 

חומוס

 

מתכון של אנה וגנר. 

 

חומרים: 

1/2 ק"ג גרגרי חומוס

1/3 כוס שמן זית  

1/2 כוס טחינה גולמית טובה

1/2 כפית כמון

מלח, פלפל

שום (לא הכרחי)

לימון אחד

2 כפיות סודה לשתיה

 

וכך נעשה:

1. ערב לפני ההכנה משרים את גרגרי החומוס בקערה עם המון מים וסודה לשתיה.

 

2. למחרת, שוטפים את החומוסים במים קרים ומניחים אותם בסיר גדול. מכסים בהמון מים, מביאים לרתיחה ונותנים לגרגרים לבעבע נמרצות רבע שעה, ועד אז הם ישחררו המון קצף. נפטרים מהקצף.

 

3. שוטפים את החומוסים שוב במסננת, את הסיר רוחצים - ממלאים במים קרים, מחזירים את החומוסים, מרתיחים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים בערך שעה וחצי. בשום אופן אין להוסיף מלח שגורם לקטניות להתקשות ולהתבשל לנצח עד אובדן כל טעם. רק כשהגרגרים כבר מוכנים למעיכה - בודקים אחד עם מזלג - אפשר להוסיף מלח, לבשל עוד מספר דקות, לסנן מן הנוזלים ולתת לגרגרים להתקרר לגמרי.

 

4. מעבירים את הגרגרים למעבד מזון, מוסיפים שמן זית, טחינה גולמית, כמון, שום, מיץ לימון ומי בישול של החומוס ונותנים לו לעבוד לפחות 6-7 דקות. מי שאוהב מרקם גרגרי יותר, ישאיר בצד חופן וימעכם במזלג לתוך העיסה הסופית. אם היא תראה לכם דלילה קצת, לא נורא. בקירור היא תתמצק לה. כמה מים להוסיף? כשעושים חומוס באהבה, צריך לעבוד לפי העין, לתבל רק בסוף - ולהשתדל לא לרמות.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סלימאן אבוגוש
מתגעגעים? תכינו בבית
צילום: סלימאן אבוגוש
מומלצים