שתף קטע נבחר

שרון מזהיר: הפסד שלי במשאל יפגע בישראל ובנשיא בוש

המתח בליכוד גובר לקראת המשאל על ההתנתקות ב-2 במאי: בצהריים כינס רה"מ ראשי סניפים ואמר להם כי ישוחח אישית עם השרים "כדי שישמיעו את עמדתם ויתחילו לפעול למען התוכנית". סקר "ידיעות אחרונות": פחות תומכים בהתנתקות בקרב מתפקדי הליכוד. השר כץ: "כשעומדים מול המתיישבים עצמם, ההתנגדות לפינוי מתחזקת"

הקרב על ההתנתקות: ראש הממשלה, אריאל שרון, הזהיר היום (ו') בכינוס ראשי סניפי בליכוד בביתו בירושלים כי "אם התוכנית לא תעבור במשאל, יפגע הדבר בישראל וגם יזיק לנשיא ארה"ב, ג'ורג' בוש - שבא לקראתנו בצורה חסרת תקדים".

 

שרון קרא למוזמנים לפעול בימים הקרובים להוצאת המתפקדים להצביע ביום המשאל. הוא הוסיף כי בימים הקרובים הוא מתכוון לשוחח אישית עם השרים התומכים בתוכנית כדי שישמיעו את עמדתם, ויתחילו לפעול למען התוכנית.

 

150 ראשי סניפים ופעילים מרכזיים הגיעו הבוקר לראש הממשלה ודנו עמו בתוכנית ההתנתקות.

 

לאחר שכמה מהמשתתפים הביעו את עמדתם בעניין, הציג ראש הממשלה בפני הנוכחים את תוכניתו והסביר מדוע היא עשויה לקרום עור וגידים כעת ולא לפני שנה. 

 

כמה מהפעילים התלוננו בפני רה"מ כי השרים שהביעו תמיכה בתוכנית אינם פועלים על מנת לשווקה בקרב המתפקדים. שרון אמר להם כי בכוונתו לדבר עם השרים הללו בימים הקרובים ולקרוא להם לפעול אולם הדגיש כי "השטח עצמו יכול להפעיל לחץ על נבחרים ולדרוש מהם לסייע". אחד מראשי הסניפים אמר כי יש חשיבות שהמשאל יעבור ברוב "אפילו לא גדול". ואז תיקן אותו ראש הממשלה ואמר: "אתה טועה. צריך רוב גדול כדי שנראה את התמיכה לכל העולם".

 

בתוך כך, קיבל היום ראש הממשלה הזמנה לבקר בצרפת ולעדכן את ראשי הממשל בפריס בתוכנית ההתנתקות. שרון נענה עקרונית להזמנה, ומלשכתו נמסר שהפגישה עשויה להתקיים במהלך החודשיים הקרובים. ההזמנה הגיעה בעקבות ביקורו של ראש לשכתו של שרון, דב וייסגלס, באירופה. וייסגלס שב היום מפגישות שקיים בצרפת ובאיטליה בעניין הנסיגה החד צדדית.

 

 

  • סקר: פחות תומכים בהתנתקות


האם את/ה בעד או נגד תוכנית ההתנתקות?
סקר "ידיעות אחרונות"

 

מסקר מינה צמח שמתפרסם הבוקר ב"ידיעות אחרונות" עולה כי 49% מהמתפקדים יצביעו בעד תוכניתו של ראש הממשלה, זאת לעומת 39.5% מתנגדים. בסקר הקודם שנערך לפני שבוע אמרו 54% מהנשאלים בליכוד כי יתמכו בתוכנית, לעומת 32% מתנגדים.

 

11% מהנשאלים אמרו כי שינו את דעתם בנושא בימים האחרונים. 21% אמרו כי הגורם העיקרי שהשפיע עליהם לשנות את עמדתם היו הופעות אישים בתקשורת. זאת לעומת 16% שציינו כי שינו את עמדתם לאחר שלמדו את התוכנית ו-14% שחלה תפנית בעמדתם בעקבות פגישות עם הצדדים.

 

הלחץ בהנהגה וההשמצות

 

שר החקלאות, ישראל כץ, מראשי המתנגדים לתוכנית אמר הבוקר ל-ynet בתגובה לממצאי הסקר: "מראש, כשהצעתי את המשאל, היה ברור לי ולראש הממשלה שיהיה מאבק רציני, כי העמדות הבסיסיות של אנשי ליכוד הן בעד ההתיישבות ונגד נסיגה חד צדדית שנתפסת ככניעה לטרור.

 

"מצד שני, לאישיותו של ראש הממשלה יש משקל נכבד בדילמות של האנשים. אם לא שרון האיש היה מביא את התוכנית, היה ברור שלמעלה מ-90% ממתפקדי הליכוד היו דוחים אותה", הוסיף.

 

לדברי כץ, "השאלה שעומדת בפני המתפקדים היא האם לתמוך בעמדות המקוריות שהביע ראש הממשלה במשך 20 השנים הקודמות בנושא ביטחון והתיישבות, או בתוכנית שהביא כרגע. תחושתי היא חיובית, כי מתברר שככל שחברי הליכוד נחשפים באופן בלתי אמצעי לפרטי התוכנית, על ידי קשר עם המתיישבים עצמם, הם נוטים להתנגד. הסיסמא של 'לצאת מעזה' מאבדת ממשמעותה כי פתאום עומדים מול אנשים חיים וקיימים".

 

שרת העלייה והקליטה, ציפי לבני, שתומכת בתוכנית, אמרה כי האתגר הוא בשכנוע מתפקדים לצאת מן הבית ולהצביע. "הקושי שבפינוי הוא זה שמקשה על אנשים לבצע את הצעד הנוסף. מדובר בהכרעה על העתיד, ולכן אני מקווה שהקושי בהחלטה לא ימנע מאנשים להשתתף במשאל".

 

בהתייחסה לתוצאות הסקרים אמרה לבני: "עד שלא אשמע את תוצאות המשאל, אני בחזקת מודאגת".


פורסם לראשונה 23/04/2004 08:06

 

בהכנת הידיעה השתתפו אטילה שומפלבי ותני גולדשטיין
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: אלכס קולומויסקי
אולמרט. חושש מכישלון
צילום: אלכס קולומויסקי
צילום: איי אף פי
פסגת ההתנתקות. ההשפעה פגה?
צילום: איי אף פי
צילום: איי אף פי
נתניהו. תומך ושותק
צילום: איי אף פי
צילום: איי פי
השר שלום. "מוטב שאולמרט יטפל במובטלים"
צילום: איי פי
מומלצים