שתף קטע נבחר

הקמפיין בליכוד: כך זה נראה בשטח

"אוטוסטרדה של טילים" או "חיזוק לביטחון ולכלכלה"? "חזרה על הקשקוש של אוסלו" או "יציאה מהססטוס-קוו המסוכן"? שבר אידיאולוגי או צעד מחושב? אנשי הליכוד נדרשים להכריע בעד או נגד ההתנתקות, ונקרעים בין ראש הממשלה לחבריהם מיש"ע. הפיצול במפלגה אמיתי, וכשאי אפשר לפעול מתוך הסניפים - מאלתרים מטות זמניים בבתים פרטיים ואפילו בחניונים. 3 ימים למשאל חרשו כתבי ynet את השטח, מקריית-שמונה ועד אילת

קריית שמונה נצרת עילית ועפולה כרמיאל חיפה וחדרה 
כפר-סבא ונתניה ירושלים אשדוד ואשקלון קריית גת 
קריית מלאכי שדרות באר שבע אילת 

הדרמה בליכוד בעיצומה: מעודדים מן הסקרים האחרונים, פשטו הבוקר (יום ה') מתנגדי התוכנית, מקרב המפלגה והמתנחלים, על אזורים רבים בארץ, במאמץ לנצל את המומנטום ולהפיל את תוכניתו המדינית של ראש הממשלה.

 

 

בצמתים מרכזיים חילקו ילדים עלונים וסטיקרים נגד ההתנתקות, במקום ללכת לבית-הספר. במועצת יש"ע הסבירו כי מדובר בהחלטה אישית של הוריהם, ולא של מועצה זו או אחרת.  

 

גם תומכי התוכנית יצאו לשטח, אם כי במספרים קטנים הרבה יותר, כשהם מגובים בעיקר בשיחות טלפון אישיות של שרון ואנשיו. שלושה ימים למשאל - כך זה נראה בשטח, מצפון הארץ ועד דרומה:    

 

השתתפו בהכנת הידיעה: אחיה ראב"ד, שרון רופא-אופיר, שמוליק חדד, אילן מרסיאנו, שיה אגוזי, אפרת וייס, רענן בן צור, ארצי חלפון וטובה דדון
קריית שמונה

 

בקריית-שמונה ישנם קרוב ל-3,600 מתפקדים, וקשה לחזות את המגמה. דווקא בקרב המתנגדים יש טענה כי האווירה הכללית היא בעד התוכנית. העיר ידועה ככזו ש"סקרים לא יכולים עליה": ארבעה ימים לפני הבחירות המוניציפליות האחרונות, הם חזו ניצחון מוחץ לראש העירייה, אולם לבסוף הוא נגרר לסיבוב שני.

 

העיר חווה על בשרה מדי יום את תוצאותיה של התנתקות חד-צדדית אחרת, היציאה מלבנון ללא הסכם, שהביאה לתקופת שקט חסרת תקדים בצפון. גם המתנגדים מודים שבראייה מצומצמת, הנסיגה תרמה לעיר. אולם בראייה כוללת, לטענתם, המלחמה פשוט הועברה לחזית אחרת.

 

סמי מלול, ממלא-מקום ראש העיר, תומך בהתנתקות, ומסביר: "יש לנו אחד הסניפים הגדולים בארץ, והיישוב כולו מעורה בפוליטיקה. לפעילות שמתרחשת כאן יש השפעה על מהלכים ביישובים אחרים בארץ, כי אנשים נמצאים בקשר זה עם זה, וברגע שאחד משתכנע הוא מעביר את המסר הלאה. ראש העיר ברביבאי ואני קיבלנו פנייה ישירה ממשרד רה"מ, להירתם למהלך. גם לנו לא היה קל, אבל הגענו למסקנה שלנוכח האחריות שלנו, ובלב כבד, אנחנו נתמוך בתוכנית".

 

"הפעילות שלנו מתבססת על הפעילים המרכזיים של התנועה, חברי מועצת סניף וחברי מרכז", ממשיך מלול. "אני נפגש עם עשרות מהם כל יום. בשורה התחתונה, אנחנו מאמינים בשכל הישר של הבוחרים שמגיעים לקלפי, ומודעים להשלכות של האלטרנטיבות".

 

לעומתו, חנניה פחימה, מבכירי סניף הליכוד בקריית-שמונה, הודיע כי הוא מתנגד להתנתקות. הסיבה העיקרית היא היעדר מו"מ ופרטנר בצד השני, וכן "הבעיה המוסרית שבעקירת יישובים מבתיהם ואדמתם כשכל הממשלות נתנו להם הכשר". בהתייחסו לנסיגה החד-צדדית מלבנון, פחימה טוען כי ההקלה שחשה עירו היא אגואיסטית: "הנסיגה אכן הועילה לקריית-שמונה, אבל לכלל מדינת ישראל היא הזיקה. זה לא מנע פיגועים. פשוט העבירו את הפיגועים למקומות אחרים".

 

פחימה סבור שאין בעירו מודעות להשלכות התוכנית, בגלל הריחוק הפיזי מזירת ההתרחשות: "כך היה בזמנו, כשאנחנו חטפנו הפגזות. המודעות בתל-אביב או באילת למה שנעשה כאן לא הייתה גבוהה. אנשים לא הבינו שאנחנו בקטסטרופה. אני חושב שכך אנשים כאן מרגישים היום לגבי מה שקורה בעזה ובגוש קטיף".

 

חזור למעלה
נצרת עילית ועפולה

 

שמעון גפסו, יו"ר הנהלת סניף הליכוד בנצרת עילית, המרכז את הפעילות נגד ההתנתקות, משוכנע כי בראשון בלילה הוא יוכל ללכת לישון עם חיוך גדול. "54 אחוז לפחות יצביעו נגד, ו-46 אחוז בעד", מהמר גפסו, ומשוכנע שהמהלך דווקא יחזק את שרון: "הוא יוכל לבוא ולומר שהמפלגה לא נתנה לו מנדט לתוכנית".

 

"לא יכול להיות שנצא משם ללא הסדר", מזהיר גפסו. "יציאה בצורה כזו תגרום נזק בלתי הפיך. אפילו פלסטינים שאני מדבר איתם אומרים שיכולנו להרוויח משהו מההתנתקות הזו, למשל - לדרוש הפסקת אש מלאה".

 

ובעוד גפסו מתנגד, יו"ר הנהלת סניף הליכוד בעפולה, שלמה מליחי, מצדד בה: "אני בטוח שננצח. יהיה אמנם רוב קטן שיצביע בעד, אך התוכנית תעבור". ולמה בעצם הוא תומך? "הביטחון ישתפר בעקבות ההתנתקות. אני מאמין בשרון ובמופז. הם רואים את ביטחון המדינה לפני הכל".

 

בקרב 2,537 מתפקדי הליכוד בעיר, מסביר מליחי, הדעות חלוקות. "גם כאן, כמו בכל שאר חלקי הארץ, המתנגדים והתומכים מתחלקים לחצי חצי, אך אני משוכנע שאלה שמתנגדים פועלים באופן רגשי בלבד. אם היו מפעילים את ההגיון, היו מבינים שצריך להתנתק".

 

חזור למעלה
כרמיאל

 

בסניף הליכוד בכרמיאל "רק" כ-840 מתפקדים. יו"ר הסניף, רמי אלוש, טוען כי כבר שוחח עם מאות מהם, וניסה לשכנעם להצביע בעד התוכנית. כעת נותר רק לבצע את הפעילות הטכנית: הסעת האוהדים לקלפי. "אני שומע מראשי סניפים אחרים אי נחת מכך שהאחריות הוטלה על כתפיהם", הוא אומר.

 

"הם אומרים לי, 'למה שרון זורק את זה עלינו, שיחליט לבד'. קשה לקבל אחריות, אבל פה מתגלית ההנהגה. אנשים לא יכולים להתחמק מהכרעה. אנשים נקרעים בין החשש מפני עקירת יהודים מבתיהם, לבין האמונה בצדקת הדרך של ההנהגה. זו דילמה עצומה".

 

בין המתנגדים להתנתקות נמנה האופוזיציונר המרכזי בסניף, מוטי חכמון: "הקמנו מטה, זימנו את ראש מועצת גוש קטיף, צבי הנדל. אני מקווה מאוד ומאמין שנצליח להביא לכך שרוב מתפקדי כרמיאל יצביעו נגד. אני לא בטוח ששרון מודע למה שהוא עשה כאן. לא משנה מה תהיה התוצאה, אבל המשאל עצמו יגרום לפילוג של הליכוד ברמה הארצית. אני רואה את התהליך העובר על הליכוד ונקרע. מותר לשנות את הדעה אבל כאן, מהשרים ומטה, אנשים משנים את דעתם בנושא כל כך עקרוני, רק בשביל הכיסא, הכיבודים, והג'ובים".

 

חזור למעלה
חיפה וחדרה

 

"לא תראו כאן קרבות רחוב", אומר איציק רגב, חבר הנהלת הליכוד ופעיל מרכזי בסניף העירוני בחיפה. ואכן, בחיפה עוברים הימים הספורים עד למשאל על מי מנוחות. הסקרים האחרונים עוררו בעיקר את מחנה המצדדים בתוכנית, שהקימו מטה מאולתר בחניון מכוניות אצל שמעון חן בעיר התחתית.

 

"החיפאים הם יותר שקולים ופחות מתלהמים מאחרים", מסביר איציק רגב. "הפעילות סטרילית, ואין קרבות רחוב. אנשים מבינים שההתנתקות תתרחש בכל מקרה, והגענו לנקודת האל-חזור. אם אריק לא יעשה את זה, אז פרס יבצע זאת. אף אחד לא הולך שמח לדבר הזה. בכל מקרה, אין תחושת חגיגיות. זה מצב לא נעים".

 

בחדרה רשומים 3,300 מתפקדים. יו"ר סניף הליכוד בעיר, חיים אביטן, מספר על המאמצים לגייס תומכים: "אנחנו פועלים ללא אמצעים וללא תקציבים, ורואים את העברת התוכנית כשליחות. צריך להאמין בתוכנית ואוי ואבוי לנו אם שרון לא יקבל תמיכה. איך הוא יראה בעיני העולם? איך הוא יראה בעיני בוש?"

 

עצם המשאל, מסביר אביטן, גורם לפילוג בתוך הליכוד: "יש הרבה מאבקים אישיים, שמוצאים ביטוי בהצבעה במשאל. האנשים שכחו כי מי שהביא 38 מנדטים לליכוד זה שרון. חברי-כנסת נבחרו בזכותו, והיום הם מתנגדים לו. בניגוד לסקרים, אני מעריך שהתוכנית תעבור, אבל אם חלילה לא - שרון לא צריך להתפטר, אלא ללכת עם זה לממשלה".

 

חזור למעלה
כפר-סבא ונתניה

 

בנתניה 7,100 מתפקדי ליכוד. במסגרת הסניף המקומי לא מתבצעות פעילות שכנוע. יו"ר מועצת סניף הליכוד בעיר, אורי ג'אן, מתנגד להתנתקות. "הקמנו מטה נגד ההתנתקות ואנחנו מתקשרים למתפקדים ומשכנעים אותם להצביע נגד. אני מעריך כי שהרוב יצביעו נגד".

 

לדברי ג'אן, הוא בעד יציאה מעזה רק לאחר מו"מ. "צריך לחכות בסבלנות שיהיה להם מנהיג אחר". ג'אן ציין כי גם ראש הממלשה וגם בנו התקשרו אליו וניסו לשכנע אותו להצביע בעד התוכנית. "אני אוהב את ראש הממשלה ואני חושב שגם אם הרוב יצביע נגד, הוא לא צריך להתפטר מתפקידו".

 

1,500 מתפקדים רשומים בכפר-סבא. בסניף הליכוד בעיר לא מתבצעת פעילות, והקמפיין עבר לבתי הפעילים. יו"ר סניף הליכוד, שלמה מדמון, סבור כי כל אחד צריך להחליט בהתאם להשקפת עולמו, ומעריך כי הדעות חלוקות: 50 אחוז בעד, 50 אחוז נגד.

 

" העם פשוט רוצה שקט", אומר מדמון. "אנחנו מעצמה שצריכה ליזום מהלכים, אבל בכל פעם שהליכוד היה בשלטון ויזם - הימין הקיצוני מנע. אני חושש שגם הפעם אנשי הימין יפילו את שרון ויביאו לנו את פרס והסכמי ז'נווה. אם התוכנית לא תקבל תמיכה, זה יהיה אי-אמון בראש הממשלה. אני מעריך שאז, שרון יילך לבחירות ונקבל את פרס. המתנגדים יורים לעצמם ברגל, זו ממש התאבדות עצמית."

 

 

חזור למעלה
ירושלים

 

סניף הליכוד הגדול בירושלים, שעומד להיות עמוס ביותר ביום ראשון הקרוב, נותר היום ריק מאנשים. תומכים בתוכנית נדירים, בקרב המתפקדים הירושלמים. דודו גולן, המרכז את הפעילות נגד ההתנתקות, משתמש במשרד הקטן של אשתו, סוכנת ביטוח, לטובת הפעלת המטה. "חילקנו את ירושלים בין הפעילים", הוא מספר. "אני לקחתי גזרה של 5,000 מתפקדים. אנחנו מגיעים מבית לבית. משכנעים שיצביעו נגד התוכנית".

 

אז איך בעצם פועל מסע הלחצים והשכנוע? גולן מסביר: "אנחנו מזכירים לכולם את הקשקוש של הסכמי אוסלו ומזהירים מפני חזרה עליהם. הירושלמים לא מאמינים למהלכים הריקים האלה. התחושה בשטח היא מאוד טובה. הפעילים אומרים לי, 'דודו, בוא תראה איך המצב משתנה'. אני לא זוכר דבר כזה בהיסטוריה.

 

"לפני כחודשיים התחלנו את המאבק, אז הרגשתי שאנחנו לבד, אבל בשטח פתאום גילינו רוח התנדבות. בלשכת ראש הממשלה משדרים איום, כאילו מדובר בהצבעה נגד שרון, אישית. ואני מסביר לכולם שזה לא נכון. ראש הממשלה רצה לשמוע את קול הבוחר, אז הוא צריך לכבד זאת, בלי ניסיונות של עליהום. בצד של התומכים לא הקימו שום מטה, כי אין להם חיילים - ובלי חיילים מפקד לא יכול לרוץ בשטח. אתמול הם ערכו כינוס דל משתתפים, ולא יותר מזה".

 

לאחר מאמצים אותר מתפקד ליכוד שתומך בתוכנית ההתנתקות. ניר אזרף, חבר ליכוד מזה שמונה שנים, אמר ל-ynet לקראת המשאל: "אין פעילות של מתפקדים, שקט-דממה, חוסר ארגון כתוצאה מחוסר משאבים. אני מייצג את הליכודניק הטיפוסי בירושלים ומאמין שראש הממשלה יזכה ברוב, ויצליח להוציא את העגלה מהבוץ, למרות המגזר החרדי הגדול שיצביע נגד. אני מאמין שמי שראשו על צווארו יצביע בעד".

 

חזור למעלה
אשדוד ואשקלון

 

יו"ר סניף הליכוד באשקלון, שבתאי צור, נחשב מקורב לראש הממשלה ואף אירח אותו מספר פעמים בביתו, כולל לארוחת ערב. "התוכנית תיתן צ'אנס מבחינה כלכלית וביטחונית", הוא טוען. ראש הממשלה ושר הביטחון לחמו במלחמות, והם מבינים בביטחון קצת יותר מאיתנו. אני חושב שאם נפסיד במשאל, זה ייראה כאילו שהערבים ניצחו אותנו. חוץ מזה, איך נראה כך מול ארה"ב?"

 

מול צור ואנשיו ניצבת קבוצת פעילים, כמו ח"כ גלעד ארדן, שהעמיד את לשכתו לטובת המערכה, ושמעון אסולין, בכירי התנועה בעיר. תושבי העיר מוטרדים מאוד מהפיכתם לעיר ספר, בעקבות השלמת התוכנית. מסיבה זו, נראה כי רוב מתפקדי העיר יתנגדו לתוכנית.

 

גם באשדוד תומך יו"ר סניף הליכוד, יעקב שטרית, בתוכנית ההתנתקות, וטוען כי רוב הסניף חושב כמותו. הוא פועל יחד עם ח"כ דני בן-לולו, תושב העיר, ואחיו, לאון בן-לולו. "כל חיי האמנתי בחלום ארץ ישראל השלמה והייתי מחובר מאוד לאנשי גוש קטיף", מסביר שטרית, "אבל ראש הממשלה ושר הביטחון הסבירו לי את עמדתם והשתכנעתי. אני רואה שהמתנגדים להסכם פועלים בצורה מאוד חזקה בעיר, וזה קצת מדאיג אותנו".

 

 

 

חזור למעלה
קריית גת

 

בקריית-גת היו עד לפני שנה 4,000 מתפקדים. היום המספר נמוך באלף. אחד המתנגדים בסניף, אלברט ביטון, מסביר: "מה תעשה המדינה עם האנשים שקבורים בגוש קטיף? זה לא עניין של חממות ובתים. האם יפקירו אותם כמו שהפקירו קברים בימי המנדט הבריטי, ויסללו עליהם כבישים, או שגם לגופות יעשו טרנספר? כל מי שחושב שהנסיגה מגוש קטיף תיטיב עם הביטחון טועה, כי קריית גת, אשקלון ואשדוד בטווח יריות מהגוש".

 

לעומתו טוען יו"ר הסניף, עו"ד מיכה גבאי: "זו הזדמנות היסטורית לעם ישראל ולכל יישובי הפריפריה בדרום לקחת את הכספים שהושקעו עד עכשיו בגוש ולהשקיעם ברווחה, בחינוך ובקהילה, בהפרחת השממה. הגיע הזמן לחירות בתחומי רווחה וכלכלה. את הפלסטינים נשאיר שידאגו לענייניהם. לדעתי, בסניף קריית-גת יהיה רוב בעד ההתנתקות, וצר לי שיש שרים בכירים בממשלת הליכוד שמדברים בעד אבל שולחים את המתפקדים המקורבים להם להצביע נגד".

 

חזור למעלה
קריית מלאכי

 

בקריית מלאכי ממלאים את סניף הליכוד אנשי חב"ד, המתנגדים להתנתקות. "כפרה על ארץ ישראל. אני לא מוותר על אף גרגר אחד ממנה", אומר חבר מועצת העיר לשעבר, אפרים משעל. "אם צריך להילחם, אמשיך להילחם, כי אין עם מי לנהל שם משא ומתן".

 

יו"ר מועצת הסניף בעיר, דוד גלעם, טוען לעומתו כי "עזה היא סיפור בן למעלה ממאה שנה, אבל כל מי שהיה בעזה רק שבוע אחד לא צריך שיכנוע. אנחנו לא צריכים להיות שם. גם סאדאת לא רצה את עזה. אף מדינה ערבית לא רוצה וגם אנחנו לא. אנחנו מחויבים להביא את כולם לקלפי ולהצביע בעד ההתנתקות".

 

שר התעשיה, המסחר והתעסוקה, אהוד אולמרט, הפועל בנחרצות למען ההתנתקות, ביקר היום בעיר. "עזה אינה ארץ ישראל, שיפסיקו לזייף", אמר בזעם לפעיל חב"ד שטען שהרבי מלובביץ' הורה לשמור על כל ארץ ישראל. "הכרתי את הרבי מלובביץ' והוא מעולם לא אמר שצריך לשמור על עזה", הטיח בו אולמרט.

 

"איך נסתכל בעיניו של נשיא ארה"ב?", ניסה אולמרט לדבר על לב המתפקדים. "תארו לעצמכם ששרון מתקשר אליו ואומר לנשיא, שהלך אחרינו, 'טעינו'. מי יגן עלינו באו"ם? מי ימנע סנקציות מכל העולם? המשמעות המדינית והכלכלית עשויה להיות קטלנית".

 

חזור למעלה
שדרות

 

ערב המשאל, עלתה שדרות לכותרות - בעקבות התגייסותו של ראש העיר, אלי מויאל, לקמפיין המתנגדים, כשהוא מזהיר מ"מטרים של קסאמים" באם התוכנית תאושר. אתמול הוא אירח את השר עוזי לנדאו, שהזהיר מ"אוטוסטרדה של טילים".

 

בשדרות, העיר בה יצביע ראש הממשלה ביום המשאל, המתנחלים ומתנגדי התוכנית בליכוד פועלים יחד - ובאופן מאסיבי. כ-200 כלי-רכב גויסו לשם כך.

 

ששון שרה, אחד הפעילים הבולטים בסניף בליכוד, אמר כי הרוב מתנגד לתוכנית לא רק בגלל ירי הקסאמים, "אלא גם בגלל העובדה שהמצב הכלכלי בשדרות קשה מאוד. היינו מצפים מהשר אולמרט, שמנסה לשכנע את כולם לתמוך בהתנתקות, לפעול באותו מרץ בתחומי עיסוק משרדו".

 

לעומתו, יו"ר הסניף יובל גבאי דווקא תומך בתוכנית. "זה המעט שאנחנו יכולים לעשות כדי לנסות ולהביא ביטחון לאזור. גם לפני היציאה מלבנון דיברו על קטיושות שיגיעו לחיפה. אני חושב שצריך לתת לזה סיכוי. שרון יודע מה הוא רוצה, הוא לא פועל בשליפה. ננסה לעשות כמיטב יכולתנו בשבילו, אבל המתנגדים עובדים פה במלוא המרץ, ויש להם הרבה יותר כסף ותקציב".

 

חזור למעלה
באר שבע

 

"אני מעריך שבסוף, מה שאריק ירצה זה מה שיהיה", כך אומר ג'אקו בוארון, חבר ליכוד מבאר-שבע, שנמנה על תומכי נתניהו - ובניגוד לעמדתו הרשמית של השר, פועל במרץ נגד ההתנתקות. בוארון חושש שכל מאמציו נגד התוכנית יירדו לטמיון: "באים אלינו לבתים מדי יום אנשים מגוש קטיף, על ילדיהם, כדי לשכנע אותנו להצביע נגד. הם עושים עבודה יפה. אבל בסוף, אריק ינצח".

 

יוסי בננו יו"ר מועצת סניף הליכוד בעיר, תומך בתוכניתו של ראש הממשלה, וטוען כי שרון אמר לראשי הסניפים שהצעד הזה נועד להבטיח שיהודה ושומרון יישארו בידי ישראל.

 

"למרות שאני מאוד ימני בדעותי, אני תומך בנסיגה כי אני סומך על מר ביטחון שבזכות זה שאנחנו נוותר על רצועת עזה וגוש קטיף, אנחנו נזכה ביהודה ושומרון.  אם הייתי יודע שנפסיד את יהודה ושומרון הייתי מצביע נגד".

 

סניף הליכוד בבאר-שבע הוא אחד מארבעת הגדולים בארץ. כ-14 אלף מתפקדים יש לליכוד בעיר, בהם כ-80 חברי מרכז. אף אחד מהם לא יכול להעריך גם היום, מה יהיו התוצאות הסופיות בבירת הנגב.

 

 

 

חזור למעלה
אילת

 

2,150 מתפקדים מתגוררים בעיר הדרומית במדינה, ובליכוד מעריכים שכ-800 מתוכם יצעדו ביום א' לסניף המפלגה, כדי להצביע באחת מארבע הקלפיות שיוצבו במקום.

 

אנשי גוש קטיף, שמיקדו את פעולותיהם במרכז הארץ, לא זנחו את אילת: הם הקימו בה מטה בן 12 חברים, שפקדו את בתיהם של כל חברי הליכוד, כדי לשכנעם להתנגד לתוכנית. ראש הממשלה מצידו התקשר אישית למתנגדים בולטים, בניסיון לשכנעם לעבור צד.

 

"כנראה שהוא קיבל מסר שאני ממובילי ההתנגדות, ולכן ניסה לשכנע אותי", כך בני מזגיני, חבר מרכז ואיש הנהלת הליכוד באילת. "ראש הממשלה התקשר ואמר לי שהמשאל הוא הבעת אמון בו אישית. עניתי לו שזה לא עניין אישי, אלא אידיאולוגי. הוא קורה לזה התנגדות, אבל אני קורה לזה נסיגה".

 

בתחילת פברואר הדרים השר אהוד אולמרט לאילת, וניסה להעביר גם את אנשי נתניהו למחנה התומכים. שר האוצר עצמו, לדברי הפעילים, העביר מסר ולפיו כל אחד צריך להצביע בהתאם לצו מצפונו. גם ח"כ גלעד ארדן הגיע לעיר, בניסיון לשכנע את אנשיה להתנגד לתוכנית.

 

אבל ניר כהן, רכז צעירי הליכוד באילת, לא השתכנע: "מציגים לנו חזון אפוקליפטי, לפיו ההתנתקות תמיט אסון על מדינת ישראל. אבל לא מציגים שום אלטרנטיבה ראויה, למעט המשך הססטוס-קוו הקיים, שהוא בלתי נסבל. אם יש רושם שיש רוב למתנגדים באילת, זה בגלל אנשי יש"ע וגוש קטיף, שמציפים את האסיפות הפנימיות שלנו. התומכים הם הרוב השקט. אין לנו כסף לקמפיין, והתפקיד שלנו זה להביא אותם מהבית ביום המשאל. בין כה וכה, הליכוד באילת יישאר מפולג".

 

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: תומריקו
פועלים מתוך בתים פרטיים
צילום: תומריקו
צילום: תומריקו
טלפונים לפעילים
צילום: תומריקו
צילום: תומריקו
מהראש או מהבטן? התלבטות עד הרגע האחרון
צילום: תומריקו
צילום: ישראל פרץ
"ההתנגדות תחזק את שרון". גפסו, נצרת עילית
צילום: ישראל פרץ
צילום: רויטרס
כרזה נגד שרון. פיצול בתוך המחנה
צילום: רויטרס
מומלצים