שתף קטע נבחר

פסטה בטטה, פלפלים קלויים ולבנה

פוזילי ברוטב בטטות ושמנת, פלפלים קלויים בשיטה של איילת ולבנה תוצרת בית - כמה פשוטה, ככה טעימה. סך כל הארוחה (כולל פיתות) 45.90

ביום חמישי בערב הרחובות בשכונה היו ריקים באופן חשוד. "נדמה לי שיש איזה משהו עם כדורגל" מוטי ניסה להסביר את התופעה. משחקי הפיינל-פור עברו בביתנו ללא שום התיחסות מיוחדת. למען האמת, עד למשחק הסופי והמכריע מוטי (וגם אני, מודה) בכלל לא היינו מודעים להתרחשויות המסעירות שפקדו את המדינה.

 

לשרונה, חברתי הטובה היה יום הולדת ביום חמישי, אבל בעלה היקר, שבכל שנה טורח ומשקיע לכבודה, הודיע שהשנה הוחלט להזיז לה את יום ההולדת - משהו שקשור ליום העצמאות וסוף החודש. אז במקום ביום חמישי יום הולדת של שרונה התרחש ביום שישי - וכך גם נודע לי על מה בדיוק אנחנו מדברים, כשאנחנו אומרים פיינל-פור. וכך גם התברר לי שאנחנו האנשים היחידים בשכונה שלא רואים את המשחק בטלוויזיה והיחידים במדינה שלא ממש מבינים על מה המהומה. נו, בסדר, כדורסל.

 

בשבת בבוקר הילה מתקשרת לגשש, איפה אנחנו בערב ומה התכניות. מתברר שהגבר שלה הזמין חברים לראות את המשחק והיא מחפשת דרך מילוט. כעבור שעתיים גם יעלי הודיעה שהיא מחפשת מקלט לערב וכך מצאתי את עצמי מארחת שלוש בנות ואת מוטי לאורחת ערב בערב המשחק הגדול. את שאגות השמחה שמענו מהשכנים. לא הצלחנו להתאפק ורצנו לבדוק את התוצאות באינטרנט, אבל הקפדנו על דממת טלויזיה. לפחות עד שנגמר המשחק. ומה אכלנו אתמול בערב?

 

פסטה בטטה ושמנת

 

נזדקק ל:

1 חבילת פסטה - פפיונים, פנה או פוזילי (5.20 ₪)

1 בטטה גדולה, קלופה וחתוכה לקוביות קטנות (2 ₪)

1 בצל גדול קצוץ דק

מעט שמן זית לטיגון

2 שיני שום, קצוצות

2 גבעולי רוזמרין, קצוצים

1 מכל שמנת לבישול (5.50 ₪)

מלח ופלפל שחור

 

וכך עושים:

1. מחממים מעט שמן זית במחבת רחבה ומטגנים את הבצל. כשהבצל הופך לשקוף מו סיפים את קוביות הבטטה, שום ורוזמרין. מערבבים ומטגנים. זה הזמן להעמיד את סיר הפסטה.

 

2. כעבור כ-5 דקות הבטטות צריכות להיות כבר רכות מספיק (לא יותר מדי). מוסיפים שמנת ומרתיחים את כל הכבדה. מוסיפים מלח ופלפל, טועמים ומתקנים.

 

3. מסננים את הפסטה, יוצקים את הרוטב מעל. מערבבים ומגישים. סה"כ: 12.70 ₪

 

לבנה ביתית

 

מסוג ההרפתקאות הכי נחמדות במטבח - מצד אחד עשינו גבינה בעצמינו, מצד שני - מדובר במלאכה פשוטה מאין כמוה. כיף אמיתי.

 

נזדקק ל:

1 כד יוגורט (1.5 ליטר) (10.30 ₪)

צרור עירית קצוצה (4.80 ₪)

2 גבעולי נענע קצוצה

כפית מלח

 

בנוסף נזדקק לחיתול בד (טטרה) ומסננת גדולה

 

וכך עושים:

1. בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים.

 

2. מרפדים מסננת בחיתול בד ויוצקים את היגורט המתובל לתוך החיתול. מניחים את המסננת מעל קערה ושולחים למקרר (מומלץ לפנות מדי פעם את המים שמצטברים בקערה). כעבור 5 שעות תהייה לכם לבנה מפוארת. סה"כ: 15.20 ₪

 

הפלפלים הקלויים שלי

 

לא מדובר בהמצאת הגלגל, אבל זו הגירסה שלי לפלפלים קלויים בתחמיץ.

 

נזדקק ל:

6 פלפלים - 2 מכל צבע (כ-8 ₪)

4 שיני שום, פרוסות

1/4 כוס שמן זית (2.50 ₪)

1/4 כוס חומץ בלסמי (2.50 ₪)

מלח לפי הטעם

 

וכך עושים:

1. מחממים תנור במצב גריל לטמפרטורה הכי גבוהה.

 

2. מסדרים על תבנית את הפלפלים ומכניסים לתנור כעבור 15 דקות (או כשצד אחת מתחיל להשחיר) הופכים את הפלפלים וממשיכים לאפות ולסובב עד שכל הצדדים נקלים. מכבים את התנור ומשאירים את התבנית בפנים. הולכים לתלות כביסה, מכינים קפה ומוציאים את התבנית מהתנור עכשיו אפשר לקלוף את הפלפלים בקלות. כלל שתמתינו יותר כך מלאכת הקילוף תהייה קלה יותר.

 

3. מסלקים את העוקצים והזרעים וחותכים את הפלפלים לרצועות. מניחים בקערה ומוסיפים שיני שום פרוסות, שמן, חומץ ומלח. שולחים למקרר ללילה לפחות לפני מתחילים לזלול. סה"כ: 13 ₪

 

את הגבינה והפלפלים כדאי לאכול עם לחם טוב או פיתות - 4.50 ₪ ל-5 פיתות.

 

סך כל הארוחה: 45.90 ₪.

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
פסטה בטטה ושמנת. 12.70 ₪
צילום: איילת בן-יוסף
פלפלים קלויים ולבנה ביתית. 28.20 ₪
צילום: איילת בן-יוסף
מומלצים