שתף קטע נבחר

גוש קטיף אחרי המשאל: "קרועים בין שמחה לעצב"

בגוש קטיף תכננו חגיגות שמחה אחרי ניצחון במשאל בליכוד, אבל הפיגוע הקשה בציר כיסופים "לא מתיר לנו את היכולת להפגין רגשות", הם אומרים. מועצת חוף עזה: "תוצאות המשאל הן ניצחון בלתי יאומן שיילמד בעתיד". ח"כ הנדל: "הסתיימו 30 שנה של רעל כלפי המתיישבים"

"אני קרועה בתוכי משום שהתחושה היתה צריכה להיות פנטסטית אחרי הניצחון שלנו במשאל בליכוד, אבל הרצח הנתעב היום לא מאפשר לשמוח". כך אמרה אמש (א') ל-ynet רבקה גולדשמיט, תושבת גני טל שבגוש קטיף.

 

  • לפרויקט מיוחד: "הליכוד מכריע"

 

העצב ניכר בגוש קטיף. חגיגות השמחה שתוכננו בגוש למקרה של ניצחון במשאל בוטלו בעקבות הפיגוע הקשה בציר כיסופים. הדגל שבבניין המועצה הורד לחצי התורן. "היום התחיל בחיוך על הפנים, עם הרבה מוטיבציה, ונחתך באחת", אמרו תושבים.

 

עד שעות הערב כמעט ולא נראו מתנחלים בגוש קטיף. מוקדם בבוקר עזבו המתנחלים את הגוש לקלפיות ברחבי הארץ כדי לנסות ולשכנע עד הרגע האחרון את מתפקדי הליכוד לדחות את תוכנית ההתנתקות.

 

עם היוודע דבר הפיגוע הקשה בציר כיסופים, ביקשו חלק מהתושבים לעזוב את הקלפי ולהגיע להלוויה שנערכה הערב. אולם הרבנים הוציאו הוראה לתושבים להישאר בקלפיות עד הרגע האחרון, ואישרו רק לתושבי ההתנחלות קטיף לצאת ללוויה.

 

לאחר שנודע על הניצחון במשאל, כינסו ראשי מועצת יש"ע, ראשי גוש קטיף וראשי מפלגת תקומה ישיבה במועצה נווה דקלים. במהלך הישיבה אמר סגן שרת החינוך, צבי הנדל, "אחרי שלושים שנה של רעל, שלושים שנה של שנאה כלפי חבל הארץ הזה, שלושים שנה של קמפיין מתוזמן שניסו להשניא אותנו, ברוך השם, הצלחנו בהמון אהבה וחיבוק גדול בשבועיים להפוך את הקערה על פיה וזאת בסיוע של בורא עולם".

 

רבקה גולדשמיט, נשואה ואם לארבעה ילדים, מתגוררת בהתנחלות גני טל כבר 23 שנה. לדבריה, "הועבר כאן מסר מאוד ברור לראש הממשלה שבו אנחנו מבקשים ממנו לחזור למה שהיה. עם זאת, התוצאות נבחנות בצל הרצח הנתעב שמחק משפחה שלמה. הוא לא מתיר לנו את היכולת להפגין רגשות, אפילו בזמן הזה. אבל מצד שני, אני מלאת סיפוק שהמסר שלנו חדר להרבה ראשים ולהרבה לבבות".

 

היא הוסיפה, "אני לא בטוחה ששרון יקבל את דין המתפקדים. מדובר במדינה דמוקרטית. אני מצפה מראש הממשלה שיבין את המסר ויקבל אותו, אבל אני לא בטוחה שיעשה כך".

 

צביה אוחיון מתגוררת בנווה דקלים כבר 19 שנה, נשואה ואם לשלושה ילדים. לדבריה, "אני חושבת שהאמת יצאה לאור וזה מראה שעם ישראל לא מוכן לחלק את המדינה שלנו, וארץ ישראל תישאר בשלמותה ורק תלך ותגדל. ההרגשה היא הרגשה של ניצחון עם כל הכאב, במיוחד עכשיו, אחרי הפיגוע".

 

"זו נקודת מפנה בסכסוך"

 

בתגובה לתוצאות המשאל, אמר ראש מועצת דרום הר חברון, צביקי בר-חי: "החלק הבריא בעם ישראל גילה את אופיו הפנימי, שיש לו גאווה לאומית. הוא למד מניסיון אוסלו שעם ישראל סומך על עצמו ולא על ערפאת והחמאס. זאת נקודת מפנה להתייחסות של מדינת ישראל בכל מה שקשור לסכסוך הפלסטיני".

 

לדברי בר-חי, הפיגוע לא השפיע על תוצאות המשאל. "אבל אני חושב שהפיגוע הנורא הזה עשה משהו לכל אדם".

 

יו"ר מועצת יש"ע, בנצי ליברמן, אמר: "אני פה עומד ליד חבריי בגוש שאיבדו אבדה כבדה, משפחה נמחקה משום שלא הצלחנו למגר את הטרור".

 

לדבריו, "מדובר בפרשת דרכים בפוליטיקה הישראלית. המהפך החל לפני ארבע חמישה ימים. צריך לזכור שמדובר במסירות נפש בלתי נלאית של התושבים שפקדו בית בית של מתפקדי הליכוד".

 

דובר מועצת חוף עזה, ערן שטיינברג, אמר: "זהו ניצחון בלתי יאומן שיילמד בעתיד. הציבור הישראלי עיצב מול תוכנית ההתנתקות תוכנית התחברות לערכים, לציונות וליהדות בדחייה של אובדן אמונה בצדקת הדרך". הוא הוסיף, "הרצח הנורא היום, שהותיר חלל כואב, לא שינה את מצבו הגרוע של ראש הממשלה".

 

"תפילת הודיה על ההצלה"

 

ראש המכינה הקדם צבאית בעצמונה, הרב רפי פרץ: "התוצאה הזו לא באה מהאוויר אלא בהרבה מאוד השקעה והתנדבות של כל שכבות הגיל. קרה פה מהלך של ניצחון של החזון הציוני ולא פחות מזה, פירושו שאנחנו מסוגלים לעמוד על רגלינו בצורה איתנה, שארץ ישראל שלנו. אנחנו כואבים את נפילתם של בנינו וממשיכים קדימה".

 

יו"ר ועד רבני יש"ע, הרב דב ליאור, פסק אמש כי "בעקבות תוצאות המשאל בליכוד יש לומר מחר בבתי הכנסת תפילת הלל בתור הודיה לבורא עולם על ההצלה למתיישבי גוש קטיף ולכלל ישראל ועל הבחירה בארץ ישראל, נחלת אבותינו".

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: מוטי סנדר
תושבים בנווה דקלים
צילום: מוטי סנדר
צילום: מוטי סנדר
"העצב ניכר"
צילום: מוטי סנדר
צילום רפרודוקציה: איי פי
משפחת חטואל. רק האב נותר
צילום רפרודוקציה: איי פי
צילום: איי פי
הלווית האם ובנותיה
צילום: איי פי
מומלצים