שתף קטע נבחר

פנה קוטה תפוזים

"פנה קוטה", "שמנת מבושלת" באיטלקית, הוא קינוח פופולרי מאוד ברחבי העולם המוגש בכוסות יפות או בתבניות אישיות. ההבדל בין גרסאותיו השונות נמצא בטעם שמוסיפים לקרם הבסיסי: קרמל, קפה, תפוזים, שוקולד ועוד. מקובל להגיש את הפנה קוטה עם רוטב תואם או עם רוטב פירות העונה

 

חומרים (8 מנות אישיות):

4 כפות מים

4 כפיות ג'לטין

1/2 3 (875 מ"ל) מיכלי שמנת מתוקה

1/2 כוס חלב

1/4 כוס סוכר

6 רצועות עבות של קליפת תפוז (ללא הקליפה הלבנה הפנימית, המרירה)

1 כפית תמצית וניל טהור

 

לרוטב תותים:

500 גרם תותים טריים

3-4כפות אבקת סוכר

1 כפית מיץ לימון טרי

 

כלים:

 8 תבניות אישיות לסופלה, בקוטר 9 ס"מ משומנות (או כוסות גבוהות ויפות)

 

הכנה:

1. בקערת מתכת קטנה שמים את המים ומפזרים מעליהם את הג'לטין. מניחים לריכוך 5 דקות וממיסים מעל לסיר עם אדים תוך ערבוב.

 

2. בסיר גדול שמים את השמנת, החלב, הסוכר ורצועות קליפות התפוז. מבשלים מעל ללהבה בינונית, תוך ערבוב, עד לסף רתיחה. מסירים מהאש ומצננים מעט. כשהתערובת חמימה מוסיפים את תערובת הג'לטין ומערבבים להמסה. מסננים ומוציאים את קליפות התפוז. מוסיפים את הווניל, ומעבירים לכלי עם משפך (או  משתמשים במצקת).

 

3. מניחים את התבניות על מגש. יוצקים את הקרם לתבניות כמעט עד סופן ומניחים בצד לצינון. מניחים במקרר עד שהקרם יציב, לפחות 3 שעות.

 

4. לפני ההגשה מעבירים סכין קטנה וחדה מסביב לשוליים של כל תבנית. טובלים את התבנית בקערה עם מעט מים חמים מאוד למשך כ-15 שניות. מייבשים את התבנית. מכסים בצלחת הגשה, הופכים ומסירים את התבנית.

 

אופן הכנת רוטב תותים:

5. במכל מעבד מזון מרסקים את התותים עם אבקת הסוכר ומיץ הלימון לקבלת מחית חלקה.

 

אופן ההגשה:

 יוצקים רוטב תותים מסביב לכל פנה קוטה. מגישים קר, ומקשטים בתות מעל.

 

עוגה עוגה ר ו נ י ו נ צ י ה

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מגישים קר ומקשטים בתות מעל
צילום: רונן מנגן
מומלצים