שתף קטע נבחר

ניצחון מתוק

ים של קלוריות היו אתמול בתחרות "השף הלבן" המסורתית, שבה הציגו בשלנים חובבים מבחר עוגות ופשטידות על טהרת הגבינה. בבכורה (ובעשרת-אלפים שקל) זכתה עוגת גבינה עם מרמלדת פירות יער של שרון כהן מירושלים

העוגה המנצחת הפשטידה המנצחת 

כולם באו להסתכל על עוגת המרמלדה. שרון כהן, בעלת העוגה, עמדה מעליה בידיים שלובות והביטה על הבייבי שלה בגאווה. פלחי תותים זקופים קישטו את דפנות העוגה, שלמרגלותיה פוזרו מפיות נייר תואמות עם ציורי תותים אדמדמים. "אני אמא לשלושה ילדים, ואני מטפחת אותם כמו את העוגות שלי", זרחה כהן (35) הירושלמית.

 

עוגת הגבינה עם מרמלדת פירות יער של כהן קטפה אתמול את המקום הראשון בתחרות "השף הלבן" של תנובה, מה שזיכה את האופה בעשרת-אלפים שקל. 20 מועמדים סופיים, שאפו עוגות ופשטידות, הגיעו לשלב הגמר מתוך 4,000 איש שהגיש מועמדויות.

 

על המרמלדה שלה עמלה כהן שעות רבות. "העוגה זה שעה עבודה, אחר כך צריך להמתין שהמרמלדות יתקשו וכשהעוגה מתקררת צריך להכין את הזיגוג", היא מתארת. למרות שחיידק האפייה טמון בה, כהן לא נושאת על גופה קילוגרמים מיותרים. "היא לא נוגעת בעוגות שלה", מטעימה תחיה לוי, האם הגאה. "היא לא טועמת כלום. היא יכולה להגיד שכן, אבל תאמיני לי, אני יודעת".

 

חלבונים, פחמימות, שומן

 

למרבה הפלא, רוב האופות בתחרות לא סובלות מעודף משקל. תמר בן-דוד מפתח-תקווה, שקטפה את המקום השלישי בתחרות, מחזיקה עוגת מרנג ומוס גבינה בקרמל בזרועות שריריות ושחומות. "אני באה מבית של ספורטאים", היא אומרת, "בעלי ואני עובדים ביחד, עושים ספיני - נג ביחד וחוזרים הביתה ביחד. הילדים שלי אלופים באמנויות לחימה והם שותפים לאהבת העוגות שלי".

 

כיאה לספורטאית, בן-דוד הכינה עוגה דיאטתית. טוב, יחסית. ליד העוגה הציבה תפריט המפרט כמה קלוריות יש במאה גרם עוגה (204), כמה חלבון (5.7 גרם), כמה פחמימות (30) וכמה שומן (7.2). "חג השבועות הוא החג האהוב עלי", היא קורנת, "מלא חלבונים".

 

ברם, בעוד בן-דוד מאוהבת ביצירתה התזונתית, גדי המל מאילת מביט בבוז על הדיאט שלידו ונושא עיניים עורגות לעבר המרמלדה. "יש לי רגשי נחיתות כשאני רואה אותה", הוא אומר על העוגה הזוכה. "בעוגה שלי יש מלא קלוריות. היא רוויית כולסטרול וסוכרים. זה בהמלצת החבר'ה קדישא ולא הקרדיולוגים".

 

את שלושת העוגות שהכין, תחב המל לקלקר שמובילים בו דגים וסידר יפה בין הקרחונים. מארגני התחרות ביקשו מכל משתתף להכין שלוש עוגות: אחת לנוי, אחת לאכילה ועוד אחת ליתר ביטחון. מיכל זוארץ, מנחת האירוע, חולפת בין העוגות והפשטידות, כשצוות שופטים מרפרף בעקבותיה.

 

השפים ניר צוק, אופיר וידבסקי, שגב משה ובני סיידא הריחו, גילגלו על הלשון ורשמו ציונים בסתר. "אני לא מת על מתוק", הודה וידבסקי, "אבל עוגות גבינה אני מאוד אוהב". גם הילה אלפרט לא השתגעה על המתוקים. "הפשטידות יותר טעימות", הטעימה אלפרט. "בכלל, נדמה לי שלשפוט בתחרות סטייקים היה יותר מתאים לי".

 

מרנג, ליצ'י, חלבה

 

בדפים הסודיים של וידבסקי ואלפרט מופיע ציון גבוה לאורן רון, הזוכה משנה שעברה. באותה עת הכין רון עוגת פנקוטה, קפה והל וזכה בעשרת-אלפים שקל "שהלכו ישר למינוס". הפעם הוא זכה בתנור של דלונגי עבור עוגה עם סירופ שקדים וכדורי מלון כתומים.

 

ניר צוק פוסע עכשיו לכיוון הפשטידות. עיני כולם נשואות אליו בתימהון. צוק לובש חולצה צמודה, זוהרת ומנצנצת, מכנסיים קצרצרים (!) בתכלת, נעלי ספורט וצמיד סביב אחת משוקיו. הוא נראה כמי שנקלע למקום בטעות, לא מבין מה הוא עושה שם.

 

- ברור לך שמדברים עליך עכשיו, לא על העוגות.

"באמת? טוב, בנאדם צריך להרגיש טוב עם עצמו".

 

תומר גרוסמן מפתח-תקווה דווקא לא מרגיש כל-כך טוב עם עצמו. עוגת הגלידה המדהימה שלו קורסת לאיטה לתוך השולחן. "אין פה מזגן", הוא אומר בכאב ומביט בעצב על עוגת המרנג והליצ'י המתמוססת, "אני עייף ולא ישנתי כל הלילה".

 

- מהתרגשות?

"לא הסתדרתי כל-כך. זאת עוגה נורא מסובכת".

 

שי-לי אנג'ל מביטה בו בחמלה. היא מבעירה בברנר את עוגת הקרם ברולה שלה ומסדרת עליה שני ענפי וניל שחורים ומוצקים. פעם היא עבדה במשרד פרסום, אבל מאז ילדה לפני שנה היא בעיקר במטבח, אופה ומבשלת. "אמהות ופרסום לא הולך ביחד", היא קובעת.

 

גם תחרויות וילדים לא הולכים ביחד. סיוון וורינוצקי ממגדל העמק השאירה את התינוק בבית, כדי שלא יעשה פה בלגאן. היא סחבה עימה עוגת חלבה עם קרם מוקה, שלא זכתה בשום פרס, אבל זכתה באהדת הנוכחים שלחשו לה, שמבחינתם היא מספר 1. "להגיד לך את האמת"? היא שואלת.

 

בוודאי.

 

"האמת היא שזו עוגה שאני מכינה מלא זמן, אבל ביקשו עוגה חדשה, אז שיפצרתי ותיקנתי פה ושם. זו עוגה נורא קלה, למתחילים, 10 דקות כולל הקישוטים וכולם בטוחים שקניתי בקונדיטוריה. תטעמי, תטעמי".

 

 

 

העוגה המנצחת

 

עוגת גבינה עם מרמלדת פירות יער / שרון כהן, ירושלים


עוגת גבינה ופשטידה זוכות בתחרות השף הלבן של תנובה

 

חומרים (ל-2 תבניות קפיץ בקוטר 24 ס"מ):

 

לבסיס:

6 ביצים

 3/4 כוס +1 כף סוכר

1/2 1 כוסות קמח

50 גרם שקדים מולבנים, טחונים

 

לציפוי דופן התבנית:

חצאי תות שדה או תאנים

 

לסירופ סוכר:

1/4 כוס סוכר

1/4 כוס מים

 

למרמלדת פירות יער: 

200 גרם פירות יער מעורבים, טריים או קפואים - ומופשרים

1/2 כוס סירופ פטל

1/2 כוס סוכר

20 גרם פקטין

1 כף גדושה סוכר

 

למוס גבינה:

500 גרם גבינה לבנה (9% שומן)

1 גביע גבינת שמנת בטעם טבעי

קליפה מגוררת מתפוז אחד

גרגרים ממקל וניל אחד

1/2 1 מכלי שמנת מתוקה

1 שקית אבקת ג'לטין

1/2 כוס מים רותחים

1/4 1 כוסות אבקת סוכר

 

לציפוי ועיטור: 

150 גרם פירות יער טריים

מיץ מחצי לימון

2 כפות אבקת סוכר

10 גרם אבקת ג'לטין (קצת פחות משקית)

1/4 כוס מים רותחים

3 "כפתורי מרמלדה" - לא חובה

עלי נענע

 

הכנת הבסיס:

1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס). גוזרים שני עיגולים של נייר אפייה. אחד בקוטר 24 ס"מ והשני בקוטר 22 ס"מ. ומניחים בתבנית תנור גדולה.

 

2. מקציפים את הביצים עם הסוכר לקציפה תפוחה. מוסיפים את הקמח והשקדים הטחונים. מורחים את התערובת על שני עיגולי הנייר ואופים 12 דקות. מצננים ומסירים את נייר האפייה.

 

הכנת הסירופ:

3. שמים את הסוכר והמים בסיר ומביאים לרתיחה. מבשלים 3 דקות על להבה נמוכה.

 

הכנת מרמלדת פירות היער:

4. טוחנים את פירות היער במעבד מזון, מעבירים לסיר מוסיפים סירופ פטל וסוכר ומביאים לרתיחה מסירים את הקצף שנוצר.

 

5. בקערה נפרדת מערבבים את הפקטין עם כף הסוכר, מוסיפים לסיר ומבשלים מספר דקות. מסירים מהאש.

 

6. מעבירים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ מרפדת בנייר אפייה מצננים כשעה וחצי (לא במקרר).

 

הכנת מוס הגבינה:

7. מנקזים את הנוזלים מהגבינה הלבנה ומעבירים לקערה. מוסיפים את גבינת השמנת, קליפת התפוז וגרגרי הוניל ומערבבים.

 

8. ממיסים את הג'לטין במים רותחים מוסיפים לתערובת הגבינה דרך מסננת ומערבבים.

 

9. מקציפים את השמנת עם אבקת הסוכר לקצפת יציבה ומקפלים לתערובת הגבינה.

 

הרכבת העוגה:

10. שמים בדפנות התבנית רצועת שקף. מסדרים מסביב לדופן התבנית חצאי תותים או תאנים כשהצד החתוך כלפי השקף. מניחים בתבנית את הבסיס האפוי הגדול מרטיבים אותו במחצית מכמות הסירופ. מניחים על הבסיס את המרמלדה ומעל מחצית ממוס הגבינה. שמים מעל את עיגול הבצק הקטן. מזליפים בסירופ הנותר ומכסים במוס הגבינה שנותר. מקררים לפחות 8 - 5 שעות.

 

הכנת הציפוי:

11. טוחנים את פירות היער למחית מעבירים לקערה מוסיפים את אבקת הסוכר והלימון ומערבבים. ממיסים את הג'לטין עם מים חמים מוסיפים למחית הפירות דרך מסננת ומערבבים. יוצקים על העוגה בשכבה אחידה ומקררים. מקשטים בכפתורי מרמלדה ועלי נענע מאובקים באבקת סוכר.

 

חזור למעלה
הפשטידה המנצחת

 

פשטידת אגסים ביין גבינת רוקפור ואגוזים / גיל שהרבני, גבעתיים

 


עוגת גבינה ופשטידה זוכות בתחרות השף הלבן של תנובה

חומרים (לתבנית קיש בקוטר 26-28 ס"מ, משומנת):

 

לבצק:

2 כוסות קמח

160 גרם חמאה, חתוכה לקוביות

1/4 כפית מלח

1/4כפית סוכר

2 כפות עירית קצוצה

1 ביצה

 

למלית:

6 אגסים, חתוכים לרבעים - מנוקים מליבה וגרעינים

3/4 בקבוק יין לבן יבש

1/2 1 כפות סוכר

4 גרגירי פלפל אנגלי, שלמים

20 גרם חמאה

5 בצלים ירוקים קצוצים (רק החלק הלבן)

100 גרם גבינת רוקפור

50 גרם אגוזי מלך קלויים וקצוצים

 

לציפוי:

3/4 מכל שמנת מתוקה

1 גביע קרם פרש

3 ביצים

 

הכנת הבצק:

1. במעבד מזון שמים את הקמח, החמאה, המלח הסוכר והעירית ומעבדים לתערובת פירורית. מוסיפים את הביצה ומעבדים לבצק אחיד, עוטפים בניילון נצמד ומקררים חצי שעה.

 

2. מרדדים את הבצק לעלה עגול, מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית התבנית ולדפנות מסירים את הבצק העודף ומקררים 20 דקות.

 

3. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס), שמים בתבנית על הבצק נייר אפייה מכסים בשעועית לבנה ואופים 15 דקות. מסירים את הנייר עם השעועית ואופים עוד מספר דקות עד להזהבה קלה, מצננים.

 

הכנת המלית:

4. שמים את האגסים בסיר מוסיפים יין, סוכר ופלפל אנגלי, מביאים לרתיחה ומבשלים על על להבה בינונית 15 - 20 דקות, עד שיתרככו מוציאים את האגסים מנוזל הבישול ומניחים על נייר סופג. מסדרים על הבצק שבתבנית במעגל חיצוני.

 

5. ממיסים במחבת חמאה מטגנים את הבצל מספר דקות ומפזרים בתבנית. מפוררים את הגבינה ומפזרים בתבנית. מפזרים גם את האגוזים.

 

הכנת הציפוי:

6. טורפים את כל המרכיבים בקערה יוצקים לתבנית, מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלזיוס) ואופים 20 דקות עד להזהבה.

 

חזור למעלה
לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים