שתף קטע נבחר

בראנץ' על האש

איילת בן-יוסף מציעה שלשה דברים שאפשר להכין, או לחמם על המנגל והם לא בשר: טורטיה ספרדית, שקשוקה ולחם שום עם גבינות - הכל בפחות מ-50 שקל

הארוחה השבועית שלנו התרקמה במסגרת מסע הנקמה בשכנים. אחרי השבוע שעבר, בו הם הוציאו את נשמתינו בעזרת מכונת קריוקי ומערכת הגברה החלטנו לעשות מסיבת-קונטרה. ישבנו מוטי ואני וחשבנו מה לעשות, את מי להזמין ומה ללבוש. אני רציתי להזמין את החברים שלנו לעשות על-האש בערב מאוחר, מתחת לחלון של השכנים ולכוון, בעזרת מאוורר גדול את העשן ישר לתוך הכביסה / הנשמה שלהם. מוטי היה קצת יותר עדין, הוא אמר שמספיק לשים את הגריל מתחת לחלון שלהם והעשן כבר יעשה בשבילנו את העבודה.

 

טעמה של הנקמה המתוקה כבר עמד לי על קצה הלשון - כשהחברים כפו שינוי בתכנית. פתאום יום שישי בערב לא היה להם נוח, לאלה יש תינוק ולאלה יש התחייבויות אצל ההורים. נשארנו וחצי תאוותינו בידינו. מוטי אמר שאפשר סתם להדליק את הגריל מתחת לחלון שלהם, בלי לצלות שום דבר. אבל התקמצנו על הפחמים.

 

בסוף הוחלט להעביר את המנגל הלילי לבראנץ' של שבת. לפני שהשמש תגרש אותנו מהגינה. אבל לא ויתרנו על המנגל: שני סוגים של ביצים ולחם-שום עם גבינות חיכו לתורם לעלות על האש, החברים הביאו "השלמות" (סלט ירוק ולחם טרי) והשכנים עמדו לספוג את מנת הפחמן המגיעה להם.

 

אבל בדיוק בשניה שהדלקנו את האש הם נופפו לנו מהדלת, לבושים בבגדי ים ועמוסי סלים אופנתיים "יום כזה חם, לא חבל לשבת בגינה?"

 

טורטיה ספרדית

 

אם עושים בראנץ'-על האש אפשר להכין את הטורטיה מראש ולחמם על הגריל.

 

נזדקק ל:

2 בצלים פרוסים לטבעות (2 ₪)

3 (כ-750 גרם) תפוחי אדמה (3 ₪)

6 ביצים (4.50 ₪)

1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה (2.80 ₪ לצרור שלם)

מלח ופלפל שחור טחון טרי

 

וכך עושים:

1. במחבת (מהסוג שאפשר להכניס גם לתנור) מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצלים כ-10 דקות על אש נמוכה. בנתיים קולפים ופורסים את תפוחי האדמה - לפרוסות דקות.

 

2. כשהבצל הופך לשקוף (עם נטיה לזהוב) מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים ביחד עוד כ-10 דקות.

 

3. מחממים תנור במצב גריל לחום גבוה.

 

4. בקערה טורפים ביצים, פטרוזיליה, מלח ופלפל - ויוצקים על תערובת התפוחים. נותנים לחביתה להיטגן כ-3 דקות ומכניסים לתנור לעוד 2-3 דקות, עד שפני המאפה מתחילים להשחים. סה"כ: 12.30 ₪

 

שקשוקה על האש

 

את הבסיס לשקשוקה נכין מראש (על הגז הרגיל שבבית) ונסיים את המנה על האש.

 

נזדקק ל:

1 בצל גדול קצוץ (0.50 ₪)

2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות (3.50 ₪)

1 פלפלון צ'ילי קצוץ - אפשר פחות ואפשר יותר לפי סיבולת החריפות (0.50 ₪)

2 שיני שום, פרוסות

1 קופסת עגבניות קלופות במיץ עגבניות (7.50 ₪)

ענף טימין

6 ביצים (4.50 ₪)

מלח ופלפל

 

וכך עושים:

1. במחבת גדולה (או סיר שטוח עם מכסה) מחממים מעט שמן ומטגנים את הבצל, אחרי כמה דקות, כשהבצל מתרכך - מוסיפים את הפלפלים. מערבבים ומטגנים ביחד עוד 5 דקות, מוסיפים את השום והטימין.

 

2. קוצצים את העגבניות המשומרות ומוסיפים אותן למחבת, ביחד עם המיץ. מערבבים היטב, מתבלים במלח ופלפל, מכסים ומניחים להתבשל עוד 10 דקות.

 

3. עכשיו עוברים לגריל - על המנגל החם מניחים מחבת עם בסיס השקשוקה, כשהרוטב רותח מוסיפים את הביצים: מפנים מעט מקום בתוך המחבת ושוברים את הביצים אחת-אחת. אפשר לקשקש את הביצים, אפשר להשאיר אותן שלמות. אם רוצים אותן "קשות" מומלץ לסגור את המכסה ולבשל 5 דקות, אם רוצים את הביצים "נוזלות" משאירים את המחבת בלי מכסה ומבשלים 2 דקות - עד שהחלבון מתגבש.  סה"כ: 18.50 ₪

 

בגט-שום וגבינות על האש

 

מתכון שסחבתי מהמגזין האנגלי "GoodFood”, במקור הוא כולל כמות כפולה של גבינה - אבל מניסיון - אין צורך להגזים.

 

נזדקק ל:

1 בגט (3.90 ₪)

100 גרם חמאה רכה (היי, לא הבטחתי מתכון דיאטטי - 2.60 ₪)

100 גרם גבינת מוצרלה (6 ₪)

100 גרם גבינה צהובה "רגילה" (4 ₪ בממוצע)

2 שיני שום כתושות

קורט פפריקה

מלח, פלפל

 

וכך עושים:

1. בקערה גדולה מגררים מוצרלה וגבינה צהובה. מוסיפים את שאר המרכיבים (מלבד הבגט) ומערבבים היטב. טועמים ואם צריך מתקנים.

 

2. נוטלים הבגט חותכים אותו לשניים - כדי שיתאים לגודל של מנגל ישראלי ממוצע. בכל חצי חורצים פרוסות אלכסוניות, אבל לא עד הסוף, עכשיו ממלאים את חריצי הבגט בתערובת הגבינות. עוטפים ומהדקים בנייר כסף. את ההליך הזה אפשר לעשות יום או יומיים קודם ולשמור במקרר.

 

3. מניחים את הבגטים העטופים על רשת המנגל החם, שלוש דקות מכל צד. מוציאים ומסירים בזהירות את נייר הכסף . שימו לב - לא להתנפל כי תחטפו כוויות.

 

אפשר גם בלי מנגל: את הבגטים אפשר לעשות גם בתנור הביתי: מחממים תנור לחום של 220 מעלות ואופים את הבגטים, עטופים בנייר הכסף במשך 20 דקות. סה"כ - 16.50 ₪

 

סך כל הארוחה: 49.30 ₪

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
טורטיה ספרדית. 12.30 ₪
צילום: איילת בן יוסף
מומלצים