שתף קטע נבחר

העבודה אחרי ההחלטה: פרס ממתין למו"מ; כבל עותר לבג"ץ

החלטת היועץ מסירה את המכשול הציבורי האחרון לכניסת מפלגת העבודה לממשלה. היו"ר פרס אמר כי הוא ממתין להזמנה רשמית אך בסביבתו חוששים מהתנגדות חברי המרכז וחברי כנסת כמו בורג, תמיר וכבל, שאף מתכוון לעתור לבג"ץ נגד מזוז

המערכת הפוליטית אחרי החלטת היועץ: "אנחנו לא מנהלים משא ומתן ולא ניהלנו משא ומתן להצטרפות לממשלה, וגם לא ננהל משא ומתן עם הליכוד אלא אם נקבל הזמנה רשמית ופורמלית. אז נביא את העניין למוסדות המפלגה", כך אמר אחר הצהריים (ג') יו"ר מפלגת העבודה, ח"כ שמעון פרס.

 

דבריו נאמרו שעה קלה לפני שהיועץ המשפטי לממשלה מני מזוז פירסם את החלטתו בעניין כתב האישום נגד ראש הממשלה אריאל שרון בפרשת האי היווני. אולם החלטת היועץ שלא להגיש כתב אישום נגד שרון, מסירה למעשה את המכשול הציבורי הרציני האחרון שמונע את כניסתה של מפלגת העבודה לממשלה.

 

 

עוד אמר פרס: "נתחיל את המשא ומתן לא עם 'איזה מיניסטריונים נקבל' אלא עם 'איזה תוכנית', שבה לא ייעדר החלק החברתי-כלכלי".

 

חלק מהח"כים דבקים בהתנגדותם

 

אך גורמים בסביבתו של פרס חוששים שהמהלך צפוי להתקל בהתנגדות במרכז המפלגה. "מספיק שכל מיני דני כהנים למיניהם יתחילו עם העתירות שלהם", אמר בכיר בעבודה המקורב לפרס, "והכניסה לממשלה תתעכב באיזה חודשיים, כמו שקרה בפרשת האיחוד עם עמיר פרץ. המצב לא פשוט והוא יכול להסתבך, בעיקר בגלל שאפשר למשוך את ההליך הזה כמו גומי".

 

אנשי פרס חוששים גם שאם הכניסה לממשלה תתעכב, יתקשו גורמים במפלגה לשאת לאורך זמן מצב שבו האופוזיציה מקרטעת אבל עדיין מעניקה רשת ביטחון לשרון מבלי לשאול שאלות.

 

המצב מורכב גם בסיעת העבודה בכנסת. חברי הכנסת אברהם בורג, איתן כבל ויולי תמיר כבר הודיעו כי הם דבקים בהתנגדותם לכניסה לממשלה. יתרה מזאת - בצהריים נודע כי ח"כ כבל מתכוון לעתור לבג"ץ נגד החלטת היועץ.

 

גם חברי הכנסת עמיר פרץ ואילנה כהן צפויים להתנגד, בעיקר בגלל המחלוקת בין העבודה לליעוד בנושאים הכלכליים.

 

ח"כ דני יתום הודיע אתמול כי יש לו שני תנאים לפני שיתמוך בכניסה לממשלה: ששרון ימשיך להוביל את תוכנית ההתנתקות באותה נמרצות כמו לפני החלטת היועץ המשפטי, ושראש הממשלה יסכים לבצע שינויים בתוכנית הכלכלית, גם בניגוד לעמדתו של שר האוצר בנימין נתניהו. "רשת ביטחון בנושא המדיני אני מוכן להעניק לו", אמר יתום, "אבל בנושא הכלכלי - בשום פנים ואופן לא".

 

גם ח"כ אפרים סנה עורם קשיים, אלא שבמקרה שלו לא מדובר בהכרח בתנאים בלתי ניתנים להשגה. סנה מבקש כי ההצבעה על השרים במרכז העבודה תהיה חשאית, ופוסל אפשרות שפרס יביא רשימה מוכנה מראש. "אם זה מה שיקרה", אמר סנה בשיחות סגורות, "אני שורף המועדון. צריכה להיות הצבעה חשאית, כדי שהחברים יחליטו מי צריך או לא צריך להיות שר".

 

אפשר גם שח"כ קולט אביטל תתנגד לכניסה לממשלה, אך עמדתה עדיין לא סופית.

 

באשר לח"כ עמרם מצנע, שהיה ממתנגדי הכניסה לממשלה - הוא כבר אמר ל-ynet בשבוע שעבר כי הוא מסיר את התנגדותו החד משמעית שלו, אלא שגם לו יש תנאים, שלא ברור אם יתממשו או לאו במשא ומתן הקואליציוני.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: סבסטיאן שיינר
פרס: נתחיל במו"מ כשנקבל הזמנה רשמית
צילום: סבסטיאן שיינר
צילום אתר הכנסת
כבל: דבק בהתנגדותו לכניסה לממשלה
צילום אתר הכנסת
מומלצים