שתף קטע נבחר

מעדני קיץ

הם קלים, טעימים, פשוטים להכנה ונעימים לחיך. מתכונים קרירים לעונה חמה: אספרגוס בגריל, סלט סלמון, סביצ'ה ועוד

 

אספרגוס בגריל

 

חומרים:

 600 גרם אספרגוס טרי עבה

 

לרוטב:

 1/4 כוס חומץ בלסמי

3/4 כוס שמן זית

3 שיני שום כתוש

1 כף סוכר חום

1 כפית חרדל

1/2 1 כפות טימין קצוץ

מלח פלפל

 

הכנה:

מסירים את קצוות האספרגוס. מקלפים בעזרת קולפן 2/3 מהחלק התחתון של האספרגוס. חולטים דקה במים רותחים עם מעט מלח ומעבירים לקערה עם מים קרים. מנגבים. צולים על גריל כ-2 דקות. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים מעל.

 

פרגית בכמון וכוסברה

 

חומרים:

600 גרם נתחי פרגית חתוכים בגודל 3 ס"מ

1 כוס כוסברה, קצוצה

5 כפות כמון טחון

10 שיני שום כתוש

מיץ מ-1 לימון

כפית פפריקה חריפה

1/2 כוס שמן תירס

מלח

פלפל שחור טחון

 

הכנה:

מערבבים את כל החומרים ומשרים את נתחי העוף שעה. משפדים את הפרגיות וצולים כ-3 דקות מכל צד.

 

סלט חצילים

 

עם ארוגולה ומוצרלה.

 

חומרים:

10 פרוסות חצילים מטוגנות

2 כדורי מוצרלה גדולים

16 עלי ארוגולה

6 כפות שמן זית

2 כפות חומץ בלסמי

מלח גס

 

הכנה:

פורסים כל כדור מוצרלה ל-4. מסדרים בצלחת הגשה פרוסת חציל. מניחים מעל ארוגולה, פרוסת מוצרלה ושוב חציל. ממשיכים באותה דרך עם יתר החומרים. מטפטפים מעל את השמן הזית והבלסמי ומפזרים מלח.

 

חזה עוף בלימון

 

עם צנוברים וטרגון.

 

חומרים:

 1/2 ק"ג נתחי חזה עוף פרוס וחתוך לרצועות בגודל 3 על 5 ס"מ

1/3 כוס שמן זית

1/3 כוס מיץ לימון טרי

4 שיני שום כתוש

עלים מ-4 גבעולי טרגון

50 גרם צנוברים קלויים

מלח, פלפל

1/2 כוס קמח

 

הכנה:

מקמחים את נתחי העוף ומטגנים בשמן זית עד שמזהיבים קלות. מוסיפים את השום ומטגנים כדקה נוספת. מוסיפים את עלי הטרגון, הצנוברים והלימון ומבשלים דקה נוספת. מגישים על מצע אורז לבן.

 

סלט סלמון מעושן

 

עם קולורבי וריחן.

 

חומרים:

300 גרם סלמון מעושן

1 קולורבי בינוני

20 עלי ריחן

 

לרוטב:

 1/3 כוס שמן זית

5 כפות מיץ לימון טרי

פלפל שחור

 מעט מלח

 

הכנה:

מקלפים את הקולורבי ומבשלים עד שמתרכך (אך לא רך מדי) מצננים ופורסים לפרוסות דקות ככל האפשר. מניחים את פרוסות הסלמון על צלחת הגשה מרכזית. מניחים מעל בתפזורת את עלי הריחן. מניחים מעל את פרוסות הקולורבי. מערבבים את חומרי הרוטב ויוצקים מעל. מגישים עם טוסטים.

 

סביצ'ה דג כבוש בלימון

 

עם עגבניות מיובשות. מתכון מאת השף דניאל זך מתוך תפריט הקיץ של מסעדת "כרמלה בנחלה".

 

החומרים לכבישת הדג:

600 גרם פילה דג ים (פלמידה לבנה, אינטיאס), נקי מעצמות ועור 

300 גרם מלח ים

3 כפות סוכר לבן

1 כף גרגרי כוסברה

זר טימין

 

למרינדה:

 2 לימונים שלמים (קליפה דקה) 

1 בצל סגול חתוך לרצועות דקות

1 שקית תה ארל גריי

1/4 כפית כורכום

מיץ מ-2 לימונים

8 עגבניות מיובשות

ענף טימין

חופן נענע טרייה

חופן פטרוזיליה

מלח

1 כוס שמן זית

1 כוס שמן תירס

 

אופן הכבישה:

 מערבבים את כל חומרי הכבישה. מסדרים על מגש מחצית מהתערובת. מניחים מעל את הדג ומכסים לגמרי ביתרת התערובת. משהים ל-3 שעות.

 

אופן ההכנה:

 חותכים את הלימונים לרבעים, ואותם לפרוסות דקות. חותכים את העגבניות המיובשות לרצועות ומשרים 15 דקות במים חמימים.

 

מערבבים בקערה את הבצל, לימון, תה, עגבניות מיובשות, כורכום, מיץ לימון, מלח ועשבי התבלין. מוסיפים את הדג (ללא חומרי הכבישה) ומערבבים. מוסיפים את השמנים עד שכל התערובת מכוסה ומערבבים שוב. משהים במקרר 24 שעות.

 

  

הכי קל והכי טעים

 

אבטיח וגבינה בולגרית, המרענן האולטימטיבי לקיץ הישראלי. כל מה שצריך זה אבטיח אדום וצונן, גבינה בולגרית טובה, עדיף כבשים או עיזים. אפשר להגיש את הגבינה טבעית או מתובלת בקצח.

 

 

 

 

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: פיליפ מטראי
הכי פשוט והכי טעים - אבטיח וגבינה
צילום: פיליפ מטראי
מומלצים