שתף קטע נבחר

משקאות חלב לצינון החום

בכל העולם שותים משקאות חלב ויוגורט - מדרום-אמריקה, דרך טורקיה וכלה בהודו. פיליס גלזר מגישה מתכוני משקאות חלב - צוננים, מרעננים ומושלמים לקיץ ישראלי

בארצות רבות ברחבי העולם, אחת הדרכים להתמודד עם חום הקיץ היא שתיית משקה חלב צונן, המבוסס על חלב ויוגורט מבקר ועזים, כמו קפיר, למשל. משקה חלב הוא מקור לחלבון, סידן וריבופלאבין. פירות טריים יוסיפו לאלה שפע ויטמין C ובטא-קרוטן, וגם פיטוכימיקלים התורמים למניעת מחלות.

 

כדאי להכין בבית - משקאות חלב שנמכרים מוכנים במדפי המרכול או רשתות השיווק מכילים עודף סוכר, מייצבים וחומרי טעם וריח מלאכותיים. לאנשים הרגישים לחלב מומלץ להשתמש בחלב סויה, שקדים או קוקוס.

 

אייראן טורקי

האייראן (Ayran) הוא משקה טורקי טעים ומרענן מאוד. מתכון מאת בתיה מוסקוביץ', דיאטנית קלינית המלווה את פעילותה של מועצת החלב.

 

המרכיבים (3 מנות):

300 מ"ל יוגורט טבעי

2 כוסות מים מוגזים

1 כף מיץ לימון טרי

פלפל שחור לפי הטעם (לא הכרחי)

 

אופן ההכנה:

  1. מערבלים במהירות גבוהה את כל החומרים. יוצקים לכוס זכוכית, טועמים, מתבלים לפי הטעם ומוסיפים עוד מיץ לימון אם צריך. מקררים היטב או שותים מייד.

 

גיוון: מוותרים על מיץ הלימון והפלפל השחור, ממתיקים בדבש או מי סוכר טבעי לפי הטעם ומערבלים או מערבבים עם עלי נענע קצוצים.

 

ליקוואדוס דרום-אמריקניים

ברחבי מקסיקו, מרכז ודרום-אמריקה הליקוואדוס (Licuados) הם מסורת ותיקה. המשקאות מחלב קר, קרח ופירות טריים נמכרים בקיוסקים וגם נרקחים בכל בית.

 

המרכיבים (2 מנות):

1 כוס חלב צונן

1/2 1 כוסות קוביות פרי (אפשר אפרסקים, מנגו, פטל)

1 כף דבש או סוכר אורגני

1/2 כוס קרח

עלי נענע או לואיזה לקישוט

 

אופן ההכנה:

  1. שמים את החלב והקרח בממחה או מעבד מזון ומעבדים כ-15 שניות. מוסיפים את הפרי הרצוי, דבש או סוכר ומעבדים עוד כ-15 שניות עד לקבלת תערובת חלקה עם בועות קצף. יוצקים לשתי כוסות שצוננו במקרר.

 

גיוונים:

  • מערבבים שני סוגי פרי, כמו בננה טרייה או קפואה ואפרסק.
  • משתמשים בחלב דל שומן.
  • מגוונים עם תרכיזי מיצי פירות קפואים, ללא תוספת סוכר.
  • פצצת בריאות: מוסיפים כף פתיתי שמרי בירה וכף נבט חיטה. ממתיקים לפי הטעם.

 

לאסי - משקה יוגורט הודי

משקה צונן שאפשר להכין מיוגורט בקר, כבשים או עזים, או לשומרי דיאטה - עם ריוויון. הנענע מסייעת לעיכול, מרעננת ומרגיעה בחילות. גם הכמון עוזר לעיכול ומונע נפיחות בקיבה.

 

המרכיבים (2 מנות):

1 כוס יוגורט (מומלץ "יוגורמה")

1/2 כוס מים קרים

12 עלי נענע

1/2 כפית כמון

8 קוביות קרח

עלי נענע שלמים לקישוט

 

אופן ההכנה:

  1. מערבלים את היוגורט, מים קרים, 12 עלי נענע וכמון ביחד, מוסיפים את הקרח וממשיכים לעבד 20-30 שניות. מחלקים בין 2 כוסות, מקשטים בעלי נענע שלמים ומגישים.

 

  • גיוון: משקה יוגורט ואבוקדו בנוסח מכסיקו: מוותרים על מחצית מעלי הנענע ומוסיפים קוביות אבוקדו ו-1-2 כפות מלפפון וסלרי קצוצים. מתבלים במלח, טבסקו או רוטב צ'ילי ומערבלים עם קרח כמו במתכון המקורי.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: יוסי סליס
אם אתם רגישים לחלב השתמשו בחלב סויב, שקדים או קוקוס
צילום: יוסי סליס
מומלצים