שתף קטע נבחר

שלב המניעה: טיפים נגד דואר זבל

אפשר גם אחרת. הנה כמה צעדים פשוטים שיסייעו לכם לצמצם את הסיכוי לקבל כמויות גדולות של דואר

תואר אקדמי בהתכתבות, דייט עם בריטני ספירס, תכשירים ומוצרים טבעיים לדיאטה, הגדלת איבר המין (שביעות רצון מובטחת), פנייה אישית "מידיד ותיק" או מישהי שכביכול נפגשנו איתה בצ'ט רק לאחרונה ותחליף טבעי לוויאגרה הם רק חלק מהודעות דואר הזבל (ספאם) הגודשות את הרשת ומטרידות משתמשים רבים.

 

בכתבה זו נתרכז במניעה, כלומר, נסביר כיצד אפשר לבצע צעדים המצמצמים את הסיכוי לקבלת כמויות גדולות של דואר זבל.

 

1. אל תחשפו את הכתובת האמיתית

 

אחת השיטות היעילות והפשוטות להתגוננות מפני דואר זבל, היא המנעות מהפצתה ופרסומה של כתובת האימייל הישירה שלכם באינטרנט או בקבוצות דיון. תוכנות הזבלנים סורקות דרך קבע את האינטרנט, הפורומים, קבוצות הדיון והאתרים הפופולריים, ומחפשות אחר כתובות אימייל שהזינו המשתמשים.

 

כאשר אתם מפרסמים את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם בפורום או בתגובה לכתבה, אתם מאשרים למעשה את נכונותה של הכתובת. תוכנות איסוף (Harvest) העוקבות אחר תעבורת המידע ברשת מאפשרות למפיצי הזבל ללקט מאות אלפי כתובות אימייל אמיתיות ולעשות בהן שימוש לרעה.

 

2. כתובת לספאם בלבד

 

אם חשוב לכם לצרף כתובת אימייל להודעותיכם בפורום, הקפידו לצרף כתובת דואר אלקטרוני באחד משירותי החינם מבוססי הרשת, המוקדשת לרישום לאתרים בלבד. אתרים כמו yahoo, hotmail ו-mail.com ייאפשרו לכם לפתוח חשבון אימייל בחינם, ולקבוע בו כללים נוקשים לגבי קבלת דואר זבל. באתרים אלה, תוכלו להגדיר את אמצעי הסינון השונים שידאגו להעביר את דואר הזבל ישירות לתיקיית ה-Deleted Items או ה-Bulk Mail.

 

את האימייל האמיתי, זה שניתן לכם על ידי ספק האינטרנט שלכם, שימרו לעצמכם ולחבריכם הקרובים.

 

3. הסוואת הכתובת. אם אתם בכל זאת חייבים לפרסם את הכתובת האמיתית שלכם, כדאי להשתמש בטקטיקה של הסוואה כדי למנוע מהתוכנות של הזבלנים "לקצור" אותה. למשל, לכתוב את הכתובת באופן שרק אדם יוכל להבין: yosi_at_yahoo_dot_com או

yosi_removethis_@yahoo.com. התוכנות של הזבלנים לא מצליחות לזהות כתובת כזו או שהן מזהות אותה באופן שגוי.

 

4. לבקש מהחברים להירגע

 

חלק מהספאמרים עושים שימוש במכתבי שרשרת אינסופיים, המגיעים לבסוף למענם כשהם עמוסים לעייפה במאות כתובות אימייל אמיתיות ובדוקות היישר מפנקס הכתובות שלכם ושל מכריכם. אם נתתם את כתובת האימייל ה"אמיתית" לחברים ומכרים, בקשו מהם להימנע ממשלוח הודעות מרובות נמענים כאשר כתובתיהם חשופות. במקום להשתמש בשדה ה-TO המסורתי, בקשו מהם למלא את רשימת השמות בשדה ה-BCC. בדרך זו, לא יוכלו אנשים בלתי קרואים לגלות את כתובת האימייל האמיתית שלכם ותבטיחו שהיא לא תתגלגל הלאה במכתבי שרשרת אינסופיים – שעשויים ליפול לידיהם של ספאמרים.

 

5. לקרוא את תנאי הרישום

 

בעת הרשמה לאתרי אינטרנט שונים הדורשים שם משתמש וסיסמה, תתבקשו בדרך כלל להזין כתובת אימייל אמיתית לצורך אישור חברותכם באתר. על מנת להמנע מהפתעות, הקפידו לקרוא את תנאי הרישום וההצטרפות של האתר. מדובר במסמך ארוך ומשעמם, ולכן תוכלו לקפוץ לסעיפים המתאימים על ידי חיפוש המילה "Email" או "Contact". כך תוכלו לגלות האם האתר מתכוון להפיץ את כתובת האימייל שלכם לצד ג' כלשהו, או לשלוח אליכם אימיילים "אטרקטיביים" שונים באישורכם.

 

כאשר אתם עושים Forward לכל חבריכם ובני משפחתכם, השתדלו להסוות את כתובותיהם באמצעות שימוש בשדה "BCC", שידאג שההודעה תגיע לכולם, אולם הכתובות עצמן לא יופיעו בהודעה.

 

6. לא להאמין לזבלנים

 

לא להתפתות ללחיצה על קישורי "הסירו אותי מן הרשימה" למיניהם. אלה משמשמים רובם ככולם בכדי לוודא שהכתובת שלכם אכן פעילה ופתוחה לזיבולים עתידיים.

 

7. לרכוש שם מתחם

 

שליו בן ארי, מנהל אתר Tmicha.net, ממליץ לרכוש שם מתחם משלכם, עניין של כמה עשרות דולרים ואף פחות מכך, ובאמצעותו לנתב הודעות לחשבונות דואר שונים - כולם שלכם. בן ארי מסביר כי כך, "במהלך רישום לאתרים ניתן לבחור שם משתמש ייחודי עבור כל אתר ורשימת דיוור בו אתם נרשמים וכך תדעו מהיכן דלפה כתובתכם לידי הזבלנים".

 

לדוגמה: לקבלת עדכוני חדשות מ-CNN הרשמו בשם cnn@mydomain.com (במקום mydomain יופיע שם המתחם שרכשתם). אם CNN תחליט למכור את כתובתכם הלאה לזבלנים, תמיד תוכלו לדעת מאין השיג אותה הזבלן מכיוון שמדובר בכתובת פיקטיבית ייעודית.

 

8. לא לשתוק להם

 

נכון, מחיקת דואר זבל אורכת בדיוק שנייה, אך האם ספרתם כמה שניות בחודש אתם מקדישים לעניין? אם קיבלתם ספאם מחברה ישראלית ובו מצורף מספר טלפון, כדאי להתקשר אליהם ולספר להם בדיוק מה אתם חושבים עליהם. ככל שיותר גולשים יפנו למוקדי השירות של חברות כאלה, כך המסר כי הספאם אינו משתלם יחלחל לראשיהם של המנהלים, שחלקם עדיין סבורים כי מדובר בשיטה לגיטימית או שכלל אינם מודעים לעניין. מדריך נוסף מסביר איך להלחם בזבלנים מתוחכמים יותר. 

 

לחצו כאן למעבר לאיזור הסיקור המיוחד: דואר זבל.


פורסם לראשונה 07/07/2004 17:37

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: פי סי מגזין
כדאי לא לשתוק
צילום: פי סי מגזין
מומלצים