נתניהו נגד חוק שיסייע לאמהות חד-הוריות
דורש מהממשלה לבטל תמיכתה בהצעת חוק המאפשרת לחד-הוריות שלומדות להמשיך ולקבל קיצבת הבטחת הכנסה
רק לפני כמה ימים הצהרי שר האוצר, בנימין נתניהו, שאין מי שדואג יותר ממנו לעניים ולחלשים. אבל לפגיעה במשפחות מרובות הילדים מצטרפת פגיעה נוספת באוכלוסייה חלשה: החד הוריות.
נתניהו דורש מהממשלה לבטל את תמיכתה בהצעת חוק המאפשרת לחד הוריות שלומדות להמשיך ולקבל קיצבת הבטחת הכנסה. על פי החוק היום, קיצבת הבטחת הכנסה נשללת מאם חד הורית אם היא לומדת במוסד אקדמי. הטענה העומדת בבסיס החוק – מי שיש לו כסף ללמוד, לא צריך קיצבה.
ח"כ מלי פולישוק-בלוך (שינוי) הגישה תיקון לחוק, שיאפשר לחד הוריות להמשיך ולקבל את הקיצבה בזמן לימודים, מתוך מחשבה שהלימודים דווקא עשויים לסייע לחד הוריות להיחלץ ממעגל העוני. בימים האחרונים אישרה ועדת השרים לענייני חקיקה את הצעת החוק.
אלא ששר האוצר שיגר אתמול מכתב למזכיר הממשלה, שבו הוא מערער על החלטת ועדת השרים, ומבקש להביאה לדיון בישיבת הממשלה. במכתבו מסביר נתניהו: "מתן גימלת הבטחת הכנסה ללומדים במוסדות להשכלה גבוהה יגרום להגשת תביעות לקבלת הגימלה מצד סטודנטים אחרים, בעלי מאפיינים סוציו אקונומיים נמוכים המתקשים להשתכר בזמן לימודיהם, אשר אינם נמצאים במערכת הקיצבאות היום".
רן מלמד, המשנה למנכ"ל עמותת "ידיד" שיזמה את התיקון לחוק: "זה ניסיון עצוב להיראות 'חברתיים' בעיני הציבור ובפועל לעשות דברים הפוכים".
במשרד האוצר אמרו בתגובה: שר האוצר הציע שורה של פתרונות ייחודיים לאמהות חד הוריות, כגון מענקים לאמהות היוצאות לעבודה ועוד. מכאן שאין לו כל כוונה לפגוע באמהות חד הוריות".
ראה על הקיצוץ ממחרתיים בקיצבאות למשפחות מרובות ילדים.