שתף קטע נבחר

דלי קלוריות: מהמקרר לצלחת

איילת בן-יוסף מתמידה בדיאטה, למרות החום הגדול, ומציעה שלושה מתכונים קלים, פשוטים וחסכוניים: מרק עגבניות קר, לביבות קישואים וסלט עם גבינה

איזה חום. בלילות האחרונים אנחנו לא מצליחים להרדם. מוטי מדליק מזגן ואני נשארת ערה בגלל הגנים הפולניים: החוק מספר אחד בכל בית פולני אומר שאסור לישון עם מזגן (כי הרי כל המחלות מגיעות בדיוק בשעות האלה, שהמזגן פועל לבדו בחדר השקט). וכל החשמל הזה שמתבזבז לו ככה סתם על זמן שינה. אז אני קמה לכבות ומיד החום פולש לחדר השינה ומונע ממני להרדם. ככה כל הלילה, עד שאני מצליחה להשתלט על השד העדתי (הלו, גם לנו יש שד עדתי!) ולדחוף אותו בחזרה לסיר הבורשט.

 

הדיאטה שלנו מתנהלת בעצלתיים. מוטי טוען שאני מדיחה אותו לחטאים ואני מצידי משתדלת להדיח אותו פעם בשבוע, לא יותר. בשאר הזמן אנחנו אוכלים אוכל דיאטטי ובעיקר ירקות בכל הצורות ומכל המינים, ירקות זה דווקא בסדר, הבעיה היא כשאסור לטגן אותם או לאפות בשמנת.

 

לכבוד החום הגדול (משום מה נדמה לי שהשנה החום שובר שיאים חדשים) - שלושה מתכונים דלי קלוריות ודלי ארנק במיוחד. מהמקרר לצלחת:

 

מרק קר של עגבניות ופלפלים קלויים

 

נזדקק ל:

3 פלפלים אדומים בשרניים (7 ₪)

3 עגבניות גדולות, או 4 קטנות (4 ₪)

1 בצל גדול, קצוץ

1 כף שמן

2 שיני שום קצוצות

1 ליטר מים

1 כפית אורגנו יבש או 2 ענפים של טרי

מלח ופלפל שחור

1 כף חומץ בלסמי

1 מכל יוגורט, רצוי 0% שומן  (2 ₪)

 

וכך עושים:

1. קולים את הפלפלים. לכל אחד יש את השיטה שלו - אני אוהבת לעשות את זה בתנור, בתכנית גריל. אם משאירים את התנור מכובה אחרי שגומרים אפשר לקלף את הפלפלים בקלות. קולפים וחותכים לקוביות.

 

2. את העגבניות חולטים במים רותחים, מקלפים וקוצצים לקוביות.

 

3. בסיר גדול מחממים את השמן ומטגנים את הבצל. כשהוא הופך לשקוף מוסיפים שום, עגבניות ופלפלים ומבשלים כחמש דקות, מדי פעם מערבבים. מוסיפים מים, אורגנו, מלח ופלפל ומרתיחים. מנמיכים את האש ומבשלים עוד 20 דקות.

 

4. מורידים את המרק מהאש ומקררים מעט, מעבירים את תכולת הסיר למעבד מזון ומערבלים למחית חלקה (אפשר גם עם בלנדר מוט ישירות בתוך הסיר). מוסיפים חומץ ומצננים. כשהמרק קר מערבבים פנימה את היוגורט, טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול. מגישים קר עם יוגורט צונן ועלה נענע מרענן. סה"כ: 13 ₪.

 

לביבות קישואים אפויות עם יוגורט מתובל

 

נזדקק ל:

1 ק"ג קישואים, או זוקיני (6.70 ₪)

1 שן שום גדולה

1 ביצה

1 כפית טימין יבש

1 כפית שמן זית

מלח ופלפל

 

ליוגורט המתובל:

1 גביע יוגורט (2 ₪)

1 שן שום, כתושה

10 עלי נענע, קצוצים

1/2 כפית אבקת קארי

מלח

 

וכך עושים:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.

 

2. מגררים את הקישואים על פומפיה וגם את השום. מוסיפים שמן, טימין, ביצה ומעל מלח - ומערבבים היטב.

 

3. מרפדים תבנית בנייר אפייה, מלבבים בידיים לביבות ומניחים על נייר האפייה (כ-10 לביבות גדולות או 15 בינוניות). שולחים לתנור ל-20 דקות. מוצאים ומצננים.

 

4. בניתיים מכינים את היוגורט: מערבבים את כל החומרים היטב ומניחים בצד, עד שהלביבות מוכנות. מגישים ביחד וזוללים. סה"כ: 8.70 ₪.

 

סלט עם גבינה

 

נזדקק ל:

1/2 ראש חסה, קצוץ דק (4 ₪ לחסה שלמה)

1 בצל אדום, חתוך לטבעות דקות

2 גזרים מגורדים בפומפיה

1 תפוח עץ מגורד בפומפיה (2 ₪ לגזר, תפוח ובצל)

100 גרם גבינה בולגרית מפוררת (5 ₪)

מלח ופלפל

1 כפית חרדל

1 כפית שמן

 

וכך עושים:

מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי הסלט מלבד הגבינה. בכלי קטן מערבבים שמן, חרדל ומעט מים לדילול ויוצקים על הסלט. מערבבים ומוסיפים את הגבינה, ממש לפני ההגשה. סה"כ: 11 ₪.

 

סך כל הארוחה: 32.70 ₪.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מרק עגבניות ופלפלים קר. 13 ₪
צילום: איילת בן-יוסף
לביבות קישואים אפויות. 8.70 ₪
צילום: איילת בן-יוסף
מומלצים