שתף קטע נבחר

"יש באשקלון תופעות גזעניות כלפי עולים"

ועדת פנים של הכנסת קיימה היום דיון במשטרת לכיש באשקלון לאור קטטה המונית בין עולים חדשים לשוטרים שאירעה בשבוע שעבר לאחר שמעקלים הגיעו לביתם של זוג עולים קשישים בעיר. הח"כים ביקשו הבהרות והשוטרים הבטיחו: "מקרים כאלה לא יישנו"

משטרה גזענית? ועדת הפנים של הכנסת הגיעה היום (ב') לדיון מיוחד במשטרת מרחב לכיש באשקלון לאור אירוע אלים שאירע לפני כעשרה ימים בשכונת נווה הדרים באשקלון בין המשטרה לעולים חדשים.

 

"אני לא יודע לומר אם המשטרה באשקלון גזענית, אבל בהחלט יש כאן תופעות גזעניות כלפי עולים", אמר בדיון יו"ר הוועדה, ח"כ יורי שטרן.

 

שטרן התייחס לאישפוזם של שלושה אזרחים עולים ושל שוטר מתחנת אשקלון בבית החולים "ברזילי" בעיר לאחר קטטה המונית שהחלה בעיקול טלוויזיה. השוטר נזקק לתפרים בפניו, והעדויות שהשמיעו הנוכחים במקום היו קשות. אבל בעוד ציבור העולים מתייחס לאירוע כאל אלימות של שוטרים נגד עולים חדשים, במשטרה רואים זאת כאירוע של אלימות נגד שוטרים.

 

האירוע בו דנה הוועדה התרחש ביום רביעי בלילה, אז הגיעו שני מעקלים של ההוצאה לפועל אל ביתם של סופיה ואנטולי רודניצקי בני ה-70. המעקלים הציגו צו עיקול למכשיר הטלוויזיה בשל חוב חנייה בבאר שבע שלא שולם. "הם בני 70, אינם בעלי רכב כלל ובקושי יודעים היכן נמצאת באר שבע. בוודאי שלא חנו שם", סיפר בנם ליאוניד. "הסברתי את זה בטלפון למישהי כשקיבלנו את המכתב, וחשבנו שהסיפור הזה נגמר".

 

בין שני המעקלים, שלא דיברו רוסית, לבין בני הזוג, התפתח דו שיח של חרשים. לאור זאת מיהרו המעקלים להזעיק תגבורת מתחנת משטרת אשקלון. "על פי חוק כאשר יש קבלן של הוצאה לפועל המבקש לעקל טובין ובידו צו רשמי של בית המשפט אנו נדרשים לסייע לו ולכן שלחנו תגבורת", סיפר גדסי בדיון.

 

קטטה, מעצרים ואישפוז

 

ההורים מיהרו להזעיק את בנם ובמקביל המשיכו בניסיונם להתנגד לעיקול. בדיון סיפרו כי לאחר שהזעיקו את הבן החלה האלימות כלפיהם. "הם קיללו אותנו, כינו אותי רוסיה, זונה זקנה, ועוד קללות ודחפו אותי" אמרה סופיה.

 

למקום הגיע גם הבן ליאוניד, שסיפר כי גם הוא הוכה לאחר שניסה לסייע להוריו. גם שכנים שהוזעקו למקום סיפרו כי נבעטו, הוכו והושפלו על ידי שוטרים.

 

למקום זרמו שוטרים רבים ובסיום האירוע נעצרו מספר מתושבי השכונה, בהם הבן ליאוניד. "במשטרה אמרו לנו שאני ואמא שלי הרבצנו ל-15 שוטרים, אשה בת 70 הרביצה לשוטרים. אולי שיגייסו את אמא שלי למשטרה ויחסכו 15 תקנים אם היא כזו חזקה", אמר הבן במרירות.

 

ליאוניד והוריו נשלחו בתום אותו לילה לבית החולים וכך גם שוטר נוסף. ליאוניד אושפז לשלושה ימים והוא סובל משברים ומכות יבשות בכל חלקי גופו.

 

מבקשים הבהרות

 

לדיון הגיעה גם חברת הכנסת מרינה סולודקין, תושבת אשקלון שרק בשבוע שעבר סיכמה על שיתוף פעולה בין עולים למשטרה בפגישה שערכה עם מפקד תחנת אשקלון, סנ"צ איתן גדסי. שלושה ימים לאחר מצא עצמה סולודקין כותבת למפכ"ל הנכנס, רב ניצב משה קראדי, אודות "אלימות קשה של שוטרי משטרת אשקלון נגד עולים".

 

ח"כ שטרן אמר בדיון כי הוא מקווה לקבל הבהרות ממשטרת אשקלון אודות האירוע. "על המשטרה לבדוק היטב את עצמה ולא להסתפק רק בחקירת מח"ש", אמר. עם זאת חלק מחמאות למפקד המרחב, ניצב משנה ניסים מור, שהסכים לקיים את דיון הוועדה במשטרה.

 

בסיכום הדיון הביע ח"כ יורי שטרן תקווה כי "מח"ש לא יסגרו את התיק כפי שהם עושים במקרים דומים. אני לא יודע על מקרה אחד שבו שוטר היכה עולים ונענש. יש תופעות גזעניות במשטרה וגם המשטרה לא מכחישה זאת . אני מקווה שיופקו הלקחים והמקרה הזה יטופל בחומרה".

 

מפקד המרחב נצ"מ מור כי אכן מדובר באירוע שתוצאותיו חמורות והוא נחקר במח"ש. "אנו מקיימים פעולות הסברה רבות ופועלים בקרב השוטרים בכדי שמקרים כאלה לא יקרו ולא יישנו.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: גבי מנשה
שטרן. "יש תופעות גזעניות"
צילום: גבי מנשה
צילום: מיכאל קרמר
סולודקין. מכתב חריף לקראדי
צילום: מיכאל קרמר
אשקלון. שת"פ או עימות עם העולים?
צילום: לע"מ
מומלצים