שתף קטע נבחר

גם היום דיאטה

מרק טארטור קריר, עוף חמוץ מתוק ואנטיפסטי. איילת בן-יוסף חוגגת יום נישואין שלישי עם מוטי (שהולך ומרזה מיום ליום)

מחר יש לנו יום נישואין. שלוש שנים שאנחנו סוחבים אחד את השני, סובלים ונהנים זה מחברתה של זו (ולהפך). מוטי לא ממש מצטיין בחגיגות מהסוג הזה. זה לא שהוא לא זוכר, להבדיל מגברים אחרים במעמדו, הוא דווקא זוכר, הוא רק לא ממש יודע מה לעשות עם זה.

בשנת הנישואין הראשונה שלנו הוא הגדיל עשות, הרים הפקה וביקש ממני נישואין (כי הוא לא ממש הספיק לעשות את זה לפני שהתחתנו) - ומאז, כבר שנתיים שהוא נח. זהו, אין לי מה לצפות ואין מה לתכנן.

 

לפני שבוע שאלתי אותו אם בא לו לעשות משהו מיוחד ביום הנישואין - אולי במקרה הוא מתכנן משהו ואני לא עליתי על זה. מוטי נאנח והודיע לי רשמית שאני יכולה להפסיק לצפות כי הוא נורא עסוק (מה שנכון) והשנה אין לו כח לעשות כלום."וגם", הוא הוסיף באותה נשימה "שלא תעזי להזמין לנו ספא או משהו בסגנון, אני לא סובל את הדברים האלה" הנה הלכו התכניות הרומנטיות לפח.

 

ובלי קשר אנחנו עדיין בדיאטה, אולי מוטי סתם רעב ובגלל זה הוא במצב רוח קרבי. מצד שני הוא הולך ומרזה ונראה חתיך מתמיד. אני עדיין נוטה לעגל פינות - כל יומיים בערך אני מתנפלת על איזה בורקס משוטט או עוגיה תועה ומחזירה לעצמי כמה מהגרמים שאיבדתי.

באופן רמתי הארוחות שלנו דיאטטיות, השבוע נבשל עוד ארוחה כזאת: מרק מלפפונים קר לפתיחה, צלחת גדולה של אנטיפסטי מזוייף ועוף חמוץ-חריף-מתוק. טעים וקליל.

 

מרק טראטור בגרסה אישית

 

נזדקק ל:

4 מלפפונים ירוקים טריים (2 ₪)

4 מלפפונים כבושים במלח (3 ₪)

3-2 שיני שום קצוצות דק

3-2 ענפים אורגנו טרי - קצוץ דק

4 מכלי יוגורט 0% שומן (אפשר יותר, אם אתם מתעקשים) (2.30*4 = 9.20 ₪)

שמן זית לזילוף (ברחמנות!)

מלח ומעט זעתר

 

וכך עושים:

קוצצים את המלפפונים הירוקים והכבושים לגפרורים (ג'וליאנים), מוסיפים אורגנו ושום. מוסיפים יוגורט ומערבבים היטב. טועמים ואם צריך מוסיפים מלח (המלפפונים יכולים להיות מלוחים מספיק). מזלפים מלמעלה כמה טיפות שמן זית וקמצוץ זעתר. אם לא מגישים מיד שומרים במקרר ואם מדובר ביום חם במיוחד - אפשר לזרוק פנימה גם קוביית קרח. סה"כ: 14.20 ₪.

 

עוף בלימון וצ'ילי - בלי שומן בכלל

 

נזדקק ל:

1 חזה עוף (2 הצדדים = 600 גרם) חתוך לקוביות (18 ₪)

1/2 חבילה איטריות אורז (חבילה שלמה עולה 5 ₪)

 

למשרה:

1 לימון חתוך לשניים ופרוס לפרוסות דקות

3 כפות רוטב צ'ילי מתוק

2 כפות רוטב סויה

 

וכך עושים:

1. בקערה מערבבים את כל חומרי המשרה עם העוף. משגרים למקרר לשעה.

 

2. בינתיים מכינים את איטריות האורז לפי ההוראות ושומרים בצד.

 

3. אחרי שהעוף נח מעבירים את כל תכולת הקערה לסיר או מחבת רחבה ומחממים. מערבבים מדי פעם ומבשלים עד שהעוף מלבין ועוד חמש דקות. מוסיפים את האטריות ומערבבים היטב. טועמים - אם צריך אפשר להוסיף עוד קצת סויה או מלח. מגישים חם או קר. סה"כ: 23 ₪.

 

קדרת ירקות בתנור - אנטיפסטי מזוייף

 

קודם כל בוחרים את הירקות ה"טובים" שבמקרר:

פלפלים (אחד בכל צבע), חתוכים לרצועות

2 זוקיני, חתוכים ל"אצבעות"

1 כרישה, חתוכה לטבעות שמנות

1 חציל, חתוך לקוביות

1 דלורית, חתוכה לקוביות (כל הירקות ביחד כ-7 ₪)

 

לתיבול:

עלים מ-2 ענפי תימין, עלים מ-2 ענפי אורגנו, 2 שיני שום קצוצות, מלח גס ופלפל שחור טחון טרי, 1 כף שמן זית, 2 כפות חומץ בלסמי

 

וכך עושים:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.

 

2. אפשר לערבב את כל הירקות ביחד ואפשר לאפות אותם לחוד, כלומר באותה תבנית, אבל לשים כל ירק בפינה אחרת של התבנית. מערבבים את כל חומרי התיבול ובעזרת מברשת או כפית עוברים על כל הירקות ומפזרים את הרוטב באופן שווה. מכניסים את התבנית לתור ואופים 20-30 דקות, עד שהירקות משחימים. אפשר להגיש עם גבינה דיאטטית או יוגורט דל שומן. סה"כ: 7 ₪.

 

סך כל הארוחה: 44.20 ₪

 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מרק טראטור. 14.20 ₪
צילום: איילת בן-יוסף
עוף בלימון וצ'ילי. 23 ₪
צילום: איילת בן-יוסף
מומלצים