שתף קטע נבחר

e-mago: חנונים לעניין

המגזין העברי המקוון e-mago טומן ידו בעשרות נושאים, ומטפל בהם בצורה מעמיקה, מעניינת וביקורתית, שעליה יש לנו רק תשבוחות, אבל למה לא לדאוג לעיצוב באותה תשומת הלב שזוכות לה המילים?

e-mago הוא מגזין ישראלי מקוון, העוסק בעשרות נושאים, וכולל מאמרים, סקירות, עבודות אמנות, ביקורת חברתית, פרקים מספרים, שירה, פרוזה וכפי שניתן לצפות מאתרי תוכן חינמיים ובעלי דעה - גם קהילה פעילה ומגובשת.

 

לדברי יעקב עיון, עורך האתר, פירוש המילה "אימגו", מילה לטינית במקורה, הוא "בבואה, צלם, אידיאה. בעברית זהו מצב ביולוגי המתאר את הזחל דקה לפני שהוא הופך לפרפר".

 

אולם, על פי מילון הקללות והסלנג של ynet, פירושו "כינוי להתאספות של חנונים ולוזרים, שמחלקים מחמאות אחד לשני, איזה כלים, גאונים וגברים הם". בכל מקרה, גם אם היתה פה יד מכוונת - הרשו לנו לחלוק כבוד ל"חנונים" הללו, ששוב הצליחו לייצר עבור כולנו תוכן איכותי בעברית.

 

בין הכותרות הכלליות שהוענקו למדורי המגזין תוכלו למצוא בעצם הכל: היסטוריה, פילוסופיה, תרבות על כל גווניה, חברה ומדינה, מיתוסים, מדע בדיוני, קומיקס, הגות ויהדות, ביוגרפיות, וכאמור, קטעי שירה ופרוזה ואמנות פלסטית שיצרו הגולשים והצוות הקבוע של האתר, הכולל כמה כותבים שחלקם יהיו מוכרים לכמה מהגולשים מ"בתים" אחרים, כגון אלי אשד, טלי חרותי סובר, חנה בית הלחמי, אלי קציר, מתיתיהו שמואלוף, גבריאל רעם, ועוד.

 

הגולשים יוצאים מוארי עינים

 

האתר מזמין את הגולשים לשלוח מאמרים, שירים, סיפורים ומכתבים למערכת, ומציע גם מערכת פורומים מרשימה במספר ההודעות שבה, המארחת שלוש קהילות - אקטואליה; פנטזיה, מדע בדיוני ומשחקי תפקידים; ותרבות. שלושת הפורומים אמנם פעילים אך נראה שבזה אחרון, שכותרתו "תרבות", אולם בו "ניתן לדון בכל נושא שרק עולה בדמיון" - הוא הפעיל מכולם, ובשבעו האחרון נערכו בו דיונים על ביגמיה, אמנות ופסיכולוגיה, פילוסופיה, ראיונות עבודה ועוד.

 

עורך האתר, שפועל מאז 2003, הוא יעקב עיון, שלצידו פועלים תומר ריבל, זיו מגן, ונמרוד וערן גלור, שעל התיכנות והעיצוב. ואם כבר הגענו לנושא הזה, ראוי שוב לציין את החסרון המרכזי של אותם אתרי תוכן עבריים, שמקפידים לספק חומר מאיר לעינים לקריאה, אך נוטים שלא להשקיע בעיצוב את אותו המאמץ, ולכן אנו באמת עוזבים אותם "מוארי עינים", מפאת הרקע הצהוב מדי, הפונטים שאינם אופטימליים לקריאה מהמסך והקושי לנווט בין דפי האתר.

 

לטובת הגולשים ששולטים באנגלית, מציע האתר גם מאמרים מלומדים לא פחות באנגלית, העוסקים למשל בתגובת המזה"ת לפיגועי ה-11 בספטמבר, מדע בדיוני, מאמר על מוזיקת רוק, על האינדיאנים באמריקה ועוד. גם במדור שונות שוררת "מהומה" דומה, המפנה את הגולשים לשיר (באנגלית) של קולרידג', לקדימונים של סרטי קולנוע, לציטוטי מופת, ולרשימת זוכי פרס נובל לספרות מאז ומעולם. מאלף. (רוני שני)

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים