שתף קטע נבחר

4 עוגיות מתוחכמות

לא רק קונדיטורים יכולים. עדית חייט מלמדת איך להפיק במטבח הביתי עוגיות שלא יביישו אף מאפיית צמרת. ויש גם מתכון למתחילים

שלושת המתכונים הראשונים הם ברמת קושי בינונית, מה שאומר שאינכם צריכים להיות שפים מקצועיים על מנת להכין אותם, אך רצוי מעט ניסיון באפיה. לא נקפח את חובבי האפיה המתחילים מבינכם, עוגיות החלבה מתאימות להכנה גם על ידיהם.  

 

עוגיות שקדים במילוי שוקולד וקורנפלקס

 

מרכיבים:

למלית:

300 גרם שוקולד מריר

50 גרם חמאה

3 כפות אבקת סוכר

1 מכל שמנת מתוקה

3 כפיות תמצית וניל

4 כוסות קורנפלקס לא מומתק, שבור לחתיכות קטנות

לבצק:

1/2 2 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפייה

1 כוס שקדים מולבנים טחונים

200 גרם חמאה, רכה

3/4 כוס סוכר

1 ביצה

1 כפית תמצית וניל

 

הכנה:

1. המלית: ממלאים סיר במים עד למחציתו ומרתיחים. מניחים מעליו סיר נוסף ובו השוקולד והחמאה. מחממים, עד שהשוקולד נמס. מוסיפים את אבקת הסוכר ובוחשים. מסירים מהכיריים ומוסיפים את השמנת ותמצית הווניל. מערבבים, מוסיפים את הקורנפלקס ומצננים קצת.

 

2. מחלקים את המלית הרכה לארבעה חלקים ומניחים כל חלק על יריעת ניילון נצמד. מעצבים לגלילים באורך 30 ס"מ, עוטפים בניילון, מהדקים אותו לשוקולד ומעצבים בתנועות גלגול את צורתו, לקבלת גליל. מקפיאים חצי שעה.

 

3. הבצק: מנפים את הקמח, אבקת האפייה והשקדים לתוך קערה. שמים את החמאה והסוכר בקערת המערבל או במעבד המזון ומקציפים 4 דקות, עד שנוצר קרם אחיד. מוספים את הביצה ותמצית הווניל ומערבלים היטב. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח. מערבלים לבצק רך הנפרד מהדפנות. עוטפים בניילון ומאחסנים במקרר כשעה.

 

4. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים. מצמידים ארבע יריעות ניילון נצמד למשטח ומרדדים עליהן כל אחד מחלקי הבצק, למלבן בעובי חצי ס"מ.

 

5. ההרכבה: מסירים את הניילון מגלילי השוקולד, מניחים גליל שוקולד בקצה כל מלבן בצק ועוטפים את גליל השוקולד, בעדינות, תוך הרמת הניילון וגלגול, בבצק. עוטפים כל גלילה מוכנה בניילון הנצמד ומקפיאים חצי שעה לפחות, עד שהגלילות קשות ונוחות לחיתוך.

 

6. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות צלזיוס ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.

 

7. פורסים כל גלילה לפרוסות בעובי חצי ס"מ, מניחים בתבניות ואופים כ-10 דקות. מצננים כ-10 דקות ומניחים על רשת, לצינון סופי.

 

  • ניתן לשמור את העוגיות עד 5 ימים, בכלי אטום, בטמפ' החדר או כחודש במקפיא

 

 

חיתוכיות טופי עם אגוזים

   

מרכיבים:

לקרמל:

1/2 כוס סוכר

1/2 כוס מים רותחים

לבסיס:

1 כוס + 1 כף שטוחה קמח

1/4 כפית סודה לשתייה

קורט מלח

50 גרם חמאה

1/2 כוס סוכר דמררה (או סוכר חום)

1 ביצה גדולה

1/2 כפית תמצית וניל

לציפוי:

75 גרם חמאה

3 כפות אבקת סוכר

1/4 כוס שמנת מתוקה

1/2 1 כוסות אגוזי לוז או אגוזי פקאן או אגוזי מלך קלויים, קלופים וחצויים

 

הכנה:

1. הקרמל: שמים את הסוכר בסיר בינוני בעל תחתית עבה ומחממים על להבה נמוכה, תוך ערבוב, כ-5 דקות, עד שהסוכר נמס. מבשלים עוד דקה, בלי לערבב, עד שמתקבל סירופ בצבע זהוב-חום ומסירים מייד מהכיריים (אך לא מכבים את הלהבה).

 

2. תוך כדי ערבוב מתמיד מוסיפים את המים הרותחים ומחזירים אל הכיריים. מערבבים היטב, עד שהגושים נמסים, ומביאים לרתיחה. ממשיכים לבשל עוד 6-7 דקות, על להבה נמוכה, ומערבבים מדי פעם (כדי שהקרמל לא ישרף). מסירים מהכיריים ומניחים להצטנן.

 

3. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים קלות תבנית בגודל 23X33 ס"מ, גוזרים גליון של נייר אפיה כך שיתאים בדיוק לתבנית. מניחים את נייר האפיה ומהדקים היטב לתחתית התבנית (שימון התבנית יגרום לנייר להידבק לתבנית).

 

4. הבסיס: שמים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח בקערה בינונית ומערבבים. 

 

5. שמים את החמאה והסוכר בקערה בינונית וממיסים במיקרוגל (או בסיר קטן על להבה נמוכה). מעבירים לקערת מערבל או למעבד המזון ומתחילים לערבל במהירות בינונית-גבוהה כ-2 דקות. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל וממשיכים לערבל. מוסיפים כף וחצי מהקרמל וממשיכים לערבל.

 

6. מנמיכים את מהירות המערבל, מוסיפים בהדרגה את תערובת הקמח ומערבלים לעיסה אחידה, סמיכה ודביקה קצת. בעזרת מרית, מורחים את העיסה על תחתית התבנית ואופים 10 דקות, עד הזהבה. מוצייאם את התבנית מהתנור ומכבים אותו.

 

7. הציפוי: שמים את החמאה, אבקת הסוכר, השמנת ושארית הקרמל בסיר בינוני, מערבבים ומחממים, על להבה בינונית, לקבלת נוזל חלק ומבריק. מסירים מהכיריים, מוסיפים את האגוזים, מערבבים ויוצקים על פני הבסיס החמים. מצננים ומאחסנים במקרר כשעה, עד שהציפוי קשה. חותכים לריבועים בגודל 2X2 ס"מ, ומסירים את שרידי נייר האפיה מתחתית העוגיות.

 

  • שומרים בקופסה אטומה בטמפ' החדר (אם לא חם מדי), עד יומיים. במקפיא עד חודש. מפשירים בטמפ' החדר כמה דקות.  

 


התוצאה הסופית                       (צילום: דני לרנר. סגנון: חמוטל יעקובוביץ')

 

 

 

עוגיות לימון במילוי קרם תפוז

 

מרכיבים:

לבסיס:

200 גרם חמאה, בטמפ' החדר

3/4 כוס סוכר

1 ביצה

2 חלמונים

3 כפות ברנדי

3 כפות מיץ לימון טרי

קליפה מגוררת מ-1 לימון בינוני

3 כוסות קמח

1 כפית אבקת אפייה

לקרם:

2 חלמונים

2 כפיות קורנפלור

קליפה מגוררת מ-1 תפוז (כ-2 כפיות)

1/2 כוס מיץ תפוזים טרי

1/2 כוס סוכר

80 גרם חמאה רכה

 

הכנה: 

1. הבסיס: שמים את כל מרכיבי הבסיס בקערת המערבל או במעבד המזון ולשים במהירות בינונית נמוכה כ-5 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד, הנפרד מדפנות הקערה. מוציאים את הבצק מהקערה (לא לחשוש, הבצק מתקבל רך מאוד ומתקשה בזמן הקירור) עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר שעתיים לפחות (אבל עדיף ללילה שלם).

 

2. הקרם: שמים את כל מרכיבי הקרם בסיר בינוני וטורפים היטב במטרפה ידנית. מחממים על להבה בינונית, תוך ערבוב נמרץ, 3 דקות, עד שהקרם מבעבע. מנמיכים את הלהבה ומבשלים כדקה, עד שמתקבל קרם סמיך מעט ומבריק. מסירים מהכיריים ומעבירים לקערה בינונית. מניחים ניילון נצמד על פני הקרם (כדי שלא יווצר קרום). מצננים ומאחסנים במקרר עד למילוי.

 

3. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות צלזיוס ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.

 

4. מקמחים משטח עבודה, לוקחים כל פעם כחמישית מהבצק, מרדדים במערוך לעלה בעובי כחצי ס"מ וקורצים עוגיות בחותכן עוגיות בכל צורה שרוצים (אפשר כמובן להשתמש בכוס אם אין חותכן יעודי). מניחים בתבנית ואופים כ-12 דקות, רק שהעוגיות מזהיבות קצת. מוציאים מהתנור, מצננים קצת בתבנית ומעבירים לרשת צינון.

 

5. ההרכבה: מורחים על עוגייה אחת כפית שטוחה מהקרם ו"מדביקים" עליו עוגייה נוספת. מכינים כך את כל העוגיות.

 

  • שומרים את העוגיות המורכבות במקפיא, עד חודש.לפני ההגשה מפשירים בטמפ' החדר כמה דקות. את העוגיות ללא המלית  אפשר לשמור בכלי אטום בטמפ' החדר עד שבוע ואת הקרם במקרר, עד שבוע.

 

 

 

עוגיות פרח עם חלבה

 

מרכיבים:

1/2 2 כוסות קמח

4 כפות אבקת קקאו

200 גרם חמאה, רכה

1 כוס סוכר חום (יש לדחוס היטב את הסוכר לכוס) 

1 ביצה

כ-50 גרם חלבה

 

הכנה:

1. מנפים את הקמח ואבקת הקקאו לתוך קערה בינונית. שמים את החמאה והסוכר בקערת המערבל או במעבד המזון ומקציפים במהירות גבוהה כ-5 דקות, עד שמתקבל קרם תפוח, רך ואוורירי.

 

2.  מוסיפים את הביצה וממשיכים לערבב עוד 2 דקות. מנמיכים את מהירות המערבל ומוספים בהדרגה את תערובת הקמח. מערבלים עד שמתקבל בצק רך הנפרד מדפנות הקערה. מוציאים את הבצק מהקערה, עוטפים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כחצי שעה.

 

3. מחממים את התנור לחום של 180 מעלות צלזיוס ומרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.

 

4. מקמחים משטח אפייה, לוקחים כחמישית מהבצק ומרדדים במערוך לעלה בעובי של כ-4 מ"מ. קורצים עוגיות בחותכן עוגיות בצורת פרח ומניחים אותן בתבניות. ממשיכים כך על שאר הבצק. יוצרים מהחלבה כדורים קטנים, קצת פחוסים, ומניחים במרכז ה"פרחים" שבתבנית. מכסים במחצית הנותרת של ה"פרחים" ומהדקים בעדינות. אופים 10-12 דקות, עד שנוצרים סדקים דקים על פני העוגיות. מצננים קצת בתבנית ומעבירים לרשת, לצינון סופי.

 

  • שומרים בכלי אטום בטמפ' החדר כשבוע, או במקפיא כחודש.

 

 

 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: שלום בר-טל
עוגיות - כל אחד יכול
צילום: שלום בר-טל
לאשה בפייסבוק
מומלצים