שתף קטע נבחר

בחירות 04' באינטרנט

הרשת רוחשת וגועשת בגלל הבחירות בארה"ב. ליקטנו מבחר קישורים מעניינים שרצים בתיבות הדואר בארה"ב בשעות אלה. הכל הולך: וידאו קליפ של אמינם, משחקים אינטראקטיביים ועירום פוליטי

 

  • Electoral Vote Predictor 2004 – אנדרו טננבאום, פרופסור אמריקני למדע המחשב, המתגורר באמסטרדם, מפעיל את אתר Electoral-Vote.com, המספק מעין סיכום ביניים של תוצאות הבחירות לנשיאות ארה"ב, המבוסס על תוצאות הסקרים המוקדמים, ומציג את נטייתן של המדינות השונות כלפי המועמד הדמוקרטי לנשיאות, ג'ון קרי, לעומת הנשיא המכהן, ג'ורג' בוש. נכון לרגע פרסום הכתבה, אגב, נוצר כמעט שיוויון באלקטורים: 262 לקרי, 261 לבוש.

    האתר מציע גם סקרים להורדה בפורמט אקסל, ועוד מיני מאפיינים גיקיים למכורים לבחירות, כגון Electoral College, המציג גרף וחישובים לגבי אחוזי ההצבעה בקרב המדינות השונות ומגוון נתונים מקוונים לגבי המירוץ לנשיאות ארה"ב. באתר ניתן למצוא מפה של ארה"ב, על כל המדינות המרכיבות אותה, כשהן מחולקות לצבעים: כחול, אדום, ורוד ולבן, כשכל צבע מסמל לאיזה מועמד תצביע כל מדינה, על פי הסקרים המתפרסמים בעיתונות. מאחר והאתר מתעדכן אופן שוטף בנתוני הסקרים מהמדינות השונות, הוא הפך לאחד מאלף האתרים הפופולריים בעולם, ולדברי עורכו, משרת 600,000 גולשים מדי יום.

  • Presidential Guidester – אתר המיועד לקולות הצפים, אותם בעלי זכות הצבעה, שטרם החליטו לאיזה מועמד ברצונם להצביע. האתר מעמיד לרשותם מעין אשף, המבוסס על קריטריונים קבועים והערכות של מומחים, המסייע להם בתהליך הבחירה ומציג נתונים בנושאים החשובים להם. למשל, השכלתו של המועמד, עמדתו לגבי נושאים כמו בריאות, כלכלה וכדומה. אפשר לדרג כל קריטריון על פי סדר עדיפות לבוחר המתלבט, ולבסוף, לאחר הלחיצה על כפתור Show Me, מוצג בפני הגולש שמו של המועמד המתאים ביותר להשקפותיו.

  • President Match – אתר נוסף המציע לבצע מעין סקר אישי, ולענות על מבחר שאלות, שבסופן מתקבלת התוצאה המיוחלת: איזה מועמד מתאים ביותר לעמדותיכם. עוד באתר, השוואה בין שני המועמדים, קרי ובוש, על פי קריטריונים שונים, כגון עמדה לגבי הפלות, נשק, עונש מוות, המלחמה בעירק וכדומה. באתר של AOL, בניגוד לקודמו, נקבעת מידת ההתאמה על פי הצהרות המטות של המועמדים, ולא על פי סקר שנערך בקרב אלפי אמריקנים, בו הביעו את מידת האמון שלהם כלפי התבטאותיותיהם של המועמדים.

 

אתרים נוספים העוקבים אחר מערכת הבחירות כוללים את אתרי החדשות המרכזיים בארה"ב, רשתות טלוויזיה, עיתונים, בלוגים ואפילו אתרים לילדים. הנה כמה מהם:

 

  • אתר החדשות MSNBC הקים מדור בחירות מיוחד, בו ניתן כיסוי לפן ייחודי בבחירות: בעיות ואירועים יוצאי דופן המתרחשים בקלפיות ברחבי ארה"ב, וכן מפנה את הגולשים לקו מיוחדף שתכליתו דיווח על עניינים שכאלה.

  • העיתון Christian Science Monitor, מציע למצביעים (וגם לשאר הגולשים) להשתתף בחידון בחירות ייחודי, הבוחן את הידע שלהם לגבי השקפותיהם של המועמדים בנושאים שונים. כדאי למלא לפני שרצים לקלפי.

     
  • עמוד הבחירות של הניו יורק טיימס כולל גם הוא מפה אינטראקטיבית של ההצבעה במדינות השונות, וכן מציג כתבות, תמונות ומאמרים לקראת יום הבחירות הגדול. במפה ניתן ללמוד כיצד הצביעו תושבי המדינות בשנים עברו, אילו הן המדינות בהן חשוב לנצח, וכמה קולות בכלל יש לכל אחת מהן. באתר זמין גם מדור המשמש כמעין בלוג, ובו חדשות ועדכונים לגבי הבחירות.

     
  • גם העיתון USA Today מציע באתרו בלוג המוקדש לבחירות, ElectionLine, המביא עדכונים יומיומיים, חדשות ממסע הבחירות במדינות אמריקה, כותרות החדשות המרכזיות, סקרים עדכניים, ומבזקים (גם מעיתונים אחרים) לגבי מצב ההצבעה במדינות המשפיעות ביותר, כולל פלורידה.

     
  • העיתון Milwaukee Journal Sentinel, ששטח הכיסוי שלו הוא מדינת וויסקונסין, אחת המדינות בעלות ההשפעה הרבה ביותר על תוצאות הבחירות, מציע באתרו הסבר גרפי יעיל למדי, שנעזר בטכנולוגיית פלאש בכדי להסביר למצביעים כמה באמת שווה הקול שלהם.

     
  • וכמובן שתמיד כדאי להתעדכן באיזור הסיקור המיוחד של ynet לבחירות 04'.
     
  • ומה לגבי הבחירות הקודמות? ובכן, אתר FairVote מציע גרף עם תוצאות הבחירות לנשיאות ב-2000, ומשרד הרישום הפדרלי האמריקני מציע אף הוא תוצאות ונתונים מרתקים לגבי מערכות בחירות היסטוריות שנערכו ביבשת הגדולה. העיתונאי ג'ונתן דוב מציע כמה הפניות נוספות לאתרים רלוונטיים בבלוג PoynterOnline.

 

המחאה האפקטיבית של אמינם

 

שני המועמדים, ג'ורג' בוש וג'ון קרי, מאוד מודאגים מהאופן בו ינהגו הבוחרים הצעירים. בוש מקווה כי הצעירים ימשיכו להפגין אדישות פוליטית וידירו רגליהם מהקלפי, שכן השתתפות מסיבית של בוחרים המצביעים לראשונה בחייהם צפויה לשחק לטובת הדמוקרטים. לרוע מזלו של קרי, צעירים רבים אינם מתלהבים מהצהרות פוליטיות ואף התערבותם של אמנים מקשישים כמו

סטיבי וונדר וברוס ספרינגסטין לטובת המועמד הדמוקרטי לא ממש מדברת אליהם. מי שכן מדבר אליהם חזק וברור הוא אמינם, שהפיק וידאו קליפ זועם בשם Mosh. הווידאו, שדלף לרשת בשבוע שעבר ומאז עובר בתיבות הדואר האלקטרוני כאילו מדובר בווירוס מוצלח במיוחד, מעורר תקוות רבות במחנה של קרי.

 

בקליפ, חלק מהאלבום החדש של הראפר בן ה-32 שיופץ החודש, לא חוסך אמינם את ביקורתו מבוש. תנו לו להילחם במלחמה שלו ולהרשים את אבא'לה, הוא זועק, "די לשיטת הדם עבור נפט, יש לנו את הקרבות שלנו על האדמה שלנו, מספיק עם הלוחמה הפסיכולוגית שנועדה לגרום לנו לחשוב שאנחנו לא מספיק נאמנים למדינה שלנו".

 

הווידאו מספר את סיפורו של צעיר שחור הנופל קורבן לאלימות משטרתית, חייל צעיר שנשלח שוב לעיראק, אישה ממוצא דרום אמריקני המקבלת צו פינוי מביתה, בעוד היא רואה את בוש בטלוויזיה מעניק הנחות במיסים לעשירים.

 

בסופו של דבר, כל המדוכאים האלה צועדים אחרי אמינם אל הבית הלבן (בארץ היו קוראים לזה 'הסתה'). אך בניגוד לסוף האלים המסתמן, מצביעים למען שינוי בקלפי. כדאי לצפות ב-Mosh כאן.  גם מי שלא מזדהה עם המסרים יתרשם מהתעמולה היעילה, דרך עדכנית להעברת מסרים פוליטיים, שלצדה תשדירי התעמולה שלנו נראים כמו סרטים אילמים.  

 

הסימס הולכים לקלפי

 

אם אתם נמנים על המיליונים שמשחקים בסימס תוכלו להוריד את חבילת ההרחבה המיוחדת Free Dumbold Voting Machine for The Sims מהאתר הבא. החבילה, אשר תמונות מתוכה משולבות בכתבה זו, היא עוד שיטת הסברה מתוחכמת, הפעם לא לטובת או נגד מועמד זה או אחר. החבילה ממחישה את הבעייתיות של מכונות ההצבעה האלקטרוניות בארה"ב: הצבעות נמחקות, יש באגים ועוד.

 

יותר גולשות מתפשטות למען קרי

 

אתר Election Erection ’04 (נוותר על התרגום - זהירות, עירום) פצח בקמפיין חביב לרגל הבחירות - הגולשים (ובעיקר הגולשות) נקראים לקשט את גופן העירום בססמאות בעד או נגד המועמד המועדף

עליהם ולשלוח את התמונה. יצויין כי לרוב לא מדובר בקוניפות. עד כה, יש לנו הכרעה ברורה: 219 עירומות למען קרי, רק 119 בעד בוש.

 

משחקים

 

אפשר גם לקחת חלק במשחקי בחירות משעשעים. באתר bushgame.com תגלמו את המתאגרף האלק הוגאן, שנשלח להציל את הבית הלבן מפני אנשי עסקים, רמז לקשרים ההדוקים של בוש עם ראשי חברות הענק בארה"ב. באתר הרשמי של בוש אפשר לשחק באולימפיאדת הזיגזג של המועמד קרי. השחקן נדרש להצביע על עמדות מנוגדות באותו הנושא. ושני המועמדים מנצלים את אתריהם כדי להגיע לתורמים פוטנציאליים. 

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
מומלצים