שתף קטע נבחר

ארה"ב: תלונות על מכונות ההצבעה האלקטרוניות

קבוצת ארגונים שהקימה קו חם לדיווח על תקלות במכונות ההצבעה האלקטרוניות דיווחה כי במשרדיה התקבלו עד כה 1,100 תלונות של מצביעים. הטענה המרכזית: מסכי המגע של המכונות אינם אמינים

מצביעים ברחבי ארה"ב דיווחו אתמול (ג') על כ-1,100 תקלות שהתגלו במכשירי ההצבעה האלקטרוניים במהלך הבחירות, כולל בעיות בסימון המועמד בו רצו לבחור.

 

השיבושים בתהליך ה-e-voting דווחו לקואליציית Election Protection, קבוצה המאגדת משגיחי קלפיות הפועלים בהתנדבות, שהקימה מטה מיוחד לטיפול בבעיות. התקלות שדווחו נגעו לעניינים רבים, החל מבעיות בחשמל, וכלה באחראי קלפי בלתי כשירים.

 

אך היו גם כמה עשרות מצביעים בשש מדינות, בעיקר מצביעים דמוקרטים מפלורידה, שטענו כי על מסך המגע המשמש להצבעה הוצגו שמות שגויים של מועמדים. במקרים רבים, טענו המתלוננים כי התכוונו להצביע עבור ג'ון קרי, אולם כאשר המחשב ביקש מהם לוודא את בחירתם, הוצג במקומו שמו של ג'ורג' בוש.

 

ראלף ג. ניס, נשיא קרן People for the American Way, שסייע להקים את הקואליציה, התייחס לבעיה הזו כאל עניין "מטריד אך זניח". הוא ופעילים אחרים אמרו כי המספר הגבוה של מצביעים דמוקרטים שהתלוננו על בעיות דומות, נבע ככל הנראה ממודעות גבוהה יותר לקיומה של הקואליציה. 

 

מטלית לחה, עפרון ו-10 ניסיונות הצבעה

 

הדיווחים הללו עוררו מחדש את הדיון באשר למיהמנותם של מסכי המגע המשמשים לצורך ההצבעה. על פי מומחי מיחשוב, מסכים אלה עלולים להיות בלתי אמינים ונוטים לתקלות.

 

רוברטה הארווי, אמריקנית בת 57 מקלירווטר שבפלורידה, אמרה שניסתה לבחור במועמד ג'ון קרי לפחות שש פעמים. לאחר 10 דקות של ניסיונות לשנות את בחירתה, דיווחו משגיחי הקלפי המקומי, כי קראה לאחד מהעובדים במקום, כדי שיתן לה מטלית לחה לניקוי מסך המגע, וכן ביקשה עפרון, על מנת להיעזר בו לצורך הלחיצה על השם המבוקש. הארווי דיווחה כי היא נדרשו לה 10 ניסיונות בטרם הצליחה לבחור בקרי.

 

אלפי צ'ארלס, דובר Sequoia Voting Systems, המייצרת את מכונות ההצבעה, מסר כי המסכים זקוקים לכיול מחדש מדי זמן מה. לדריו, הסיבה ההגיונית ביותר לתקלות נובעת מלחיצה שגויה על מסך המגע.

 

צ'ארלס טען עוד, כי עובדי הקלפיות מתורגלים לבצע כיול מחדש למסכים בכל פעם שמצביע מתלונן על תקלות במסך: "המצביעים לוחצים מהר על המסך, ושמים לב לשגיאה רק בשלב הווידוא של הצבעתם. מסך הווידוא עושה בדיוק את המוטל עליו - מיידע את המצביעים במי בחרו", אמר. "בפתק הצבעה אינך מקבל הזדמנות שניה לוודא כי אכן הצבעת למועמד שרצית, וזהו יתרון גדול למכונות הללו".

 

"רק מחר נדע"

 

קואליציית Election Protection קיבלה בסך הכל 32 דיווחים ממצביעים שבחרו במועמד אחד, אך קיבלו מסך וידוא בו מופיע שמו של המועמד השני, אמרה סינדי קון, המנהלת המשפטית של ארגון ה-Electronic Frontiers, עוד אחת מהקבוצות החברות בקואליציה.

 

דיוויד דיל, מדען מחשב מאוניברסיטת סטנפורד, שמנהל את ארגון Verified Voting, השייך גם הוא לקואליציה, לא הביע אמון מלא בתהליך הבחירות. "לא הייתי ממהר לשפוט ולומר שהבחירות נערכו כשורה רק בגלל שיש מעט דיווחים ביחס לכלל האוכלוסיה", אמר. "רק לאחר שהאבק ישקע, לקראת מחר, תהיה לנו הערכה גסה לגבי מה באמת קרה", סיכם.

 

לפנייה לכתב/ת
 תגובה חדשה
הצג:
אזהרה:
פעולה זו תמחק את התגובה שהתחלת להקליד
צילום: רויטרס
בחירות בארה"ב. פתקי הנייר לא מאפשרים להתחרט
צילום: רויטרס
שתי המפלגות הגדולות. יותר דמוקרטים התלוננו
מומלצים